Вінницьких "Айдарівців" «Артиста» і «Фокса» проводжала в АТО мотоспільнота «Шатун»

Вінницьких "Айдарівців" «Артиста» і «Фокса» проводжала в АТО мотоспільнота «Шатун»
Своїх друзів та побратимів Віталія та Дениса байкери проводжали на набережній «Рошен» 29 квітня. В АТО хлопці їдуть не вперше. Свої байкерські нікнейми «Артист» і «Фокс» тепер служать їм як позивні. Журналіст «20 хвилин» також проводжав бійців на набережній.

- Ми б може вас і не звали, але після того, що виробляють пропутінські «Нічні вовки», ми просто хочемо показати, що є нормальні байкери, - говорить журналістові керівник громадської організації мотоспільноти Вінниччини Шатун Сергій Купцов.

З вінницької мотоспільноти в АТО служать двоє. Побратими їх підтримують, допомагають чим можуть. Двох із них – Дениса та Віталія нещодавно зустрічали з війни у відпустку. Тепер проводжають на фронт. Хлопці їдуть з повною машиною речей. Везуть карімати, їжу, інші речі, серед них і замовлення від інших бійців. Байкери зробили їм особливі подарунки.

Відео дня

- Подарував Віталієві камуфляжну сумку з непромокаючої тканини. Її пошила моя дружина Вікторія. Всередині ще був гаманець, пустий дарувати не прийнято. Поклав туди монетку з Румунії. Я з нею дуже багато часу проїздив на байку, багато чого пережив. Це символ того, щоб хлопці повертались, - говорить Сергій Купцов.

Денисові, бійцю батальйону «Айдар» з позивним «Фокс»,  подарували маленьке радіо на батарейках, щоб боєць слухав нормальні українські новини.

- Їду вже втретє, побувши там стільки часу хочеться, щоб все закінчилось і скоріше живим повернутись додому. Останній раз був з жовтня, перезимував в АТО. Тим хто їде, я б нікому не побажав, щоб він туди попадав. Боляче дивитись, на те, що робиться в державі, тут люди живуть іншим життям, ніби не помічають, що в країні війна, - говорить Денис.  

«Фокс» тричі потрапляв до лікарні. Отримував і поранення ніг, і контузії. Місяць лежав в в вінницькому госпіталі, лежав в Щасті. Каже, одужувати допомагало те, що не любить лікарні.

- В Щасті перший раз злетів з БМП, в мене була травма хребта і ноги,  повідбивав нирки.  Я лежав два дні і думав, як звідти втекти, щоб мене не кололи тими уколами. На другий і третій раз, коли попадав до лікарні, про мене казали «цього можна не класти, він все рівно звідти втече». В мене так і виходило. Я ніч переночував, до обіду побув, а потім хлопці мене забирали тихенько, - розповідає Денис, -   В нас було розташування в Щасті, мені там краще було, хлопці поруч. Якщо щось почнеться, то я буду біля них. Якщо я не зможу робити, мене покладуть на машину і вивезуть. Я навіть буду пакувати боєкомплекти, але разом з ними, а не сам в палаті.

28-річний Денис поки що неодружений. Вважає, що в наш час крім мами і справжніх друзів ніхто не чекає.

- Справжніх можна підкреслити, - додає Віталій, -  бо в мене, коли я поїхав, виявились ще й несправжні, з якими спілкувався доволі тісно. Але не байкери, бо вони вже як родина.

24-річний Віталій з позивним «Артист» їде в зону вдруге. У відпустці навіть встиг покататись на байку в новому сезоні.

- Думки лише одні – щоб все скоріше закінчилось, бо нічого хорошого там немає. Будинки всі розбиті, люди у відчаї. Це треба скоріше закінчувати. Дуже хотілось би, щоб люди, які по ту сторону барикад, нарешті зрозуміли, що російська сторона їм нічого хорошого не принесе. Тих, кого звільнила українська армія, це вже зрозуміли. А ті, кого ще не звільнили і не хочуть, щоб їх звільняли, - говорить «Артист», - новачкам можу порадити лише одне: тренуватись і не лінуватись. Всю підготовку, яку їм дають вони повинні  запам’ятати, пройти і визубрити. Як фізичну, так і тактичну.

На набережну прийшов інший "Айдарівець", який знає хлопців і вирішив також їх провести. 

Про АТО хлопці розповідають, навіть жартують, хоч і видно, що для них ця тема болюча.

- Ми в бліндажу, наш блокпост посеред поля, з нами стояла Нацгвардія, спочатку хмельницька, потім харківська, ми з ними дуже добре спілкувались. Обзавівся кожен бліндаж як не котом, то собакою. Я не знаю, звідки вони беруться. Є кіт Масік, пес у нас Сєпар, дуже хитрий собака. Здається і свій, але так пакостить, що кошмар, - каже «Фокс».

Бійці говорять, що у тварин сильне чуття. Як тільки починається обстріл, вони  одразу гавкають, виють, ховаються. Коли все спокійно -  вони сплять. Якщо кіт спить зверху на двоповерховому ліжку, то все нормально.

-  Зараз хлопці дзвонили, ніби спокійно все. Каже, «вийшов на вулицю, дерева розпускаються, пташки співають, навіть не відчувається, що таке робиться», - говорить Віталій.

 

Коментарі (2)
  • Дарья

    Бажаю, щоб ці дні пройшли для вас як один день. Швидкого поверення цілими та неушкодженими.
  • Анонім

    Сергей Купцов,как щедро вас природа обделила..!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up