Ощадбанк «штормить» від інкасаторів. Розголосом працівники добилися перевірки

Ощадбанк «штормить» від інкасаторів. Розголосом працівники добилися перевірки
Інкасатори на протестних зборах журилися, аби їх не звільнили. Зараз кажуть: не сподівалися на такий ефект від розголосу проблем у банку
  • Закрутилося. Після того, як інкасатори вінницького управління Ощадбанку розказали RIA/20minut.ua про урізані вдвоє зарплати, з Києва приїхали перевіряючі.
  • Чи знайшла комплексна перевірка фінансові махінації?
  • Інсайдери знають більше, ніж чуємо в офіційних коментарях.

По 3000 гривень отримали на свої зарплатні картки інкасатори вінницького управління Ощадбанку і стали думати про бойкот. Начальство їм на всі претензії казало: не подобається, знаєте, де двері. Як діяти, працівники обговорювали на таємних зборах, де був журналіст RIA. І щойно на сайті 20minut.ua вийшла стаття з інформацією про підготовку бойкоту - до Вінниці направили перевіряючих.

Комісія працювала два дні. А до неї до інкасаторів ходили поговорити місцеві керівники. Знов дали знати, хто тут головний. Паралельно служба безпеки банку шукала занадто говірких працівників, щоб покарати за розголос…

- Вперше за весь час начальник управління відвідав інкасаторів. На другий день як ви у нас були, - розказали журналісту потім інкасатори. – Дослівно цитую: «ви - телята, і стійте в стійлі, як вам положено». В нас тоді опустилися руки. А після публікації на «20 хвилин» прийшла людина з Києва. Вона сказала: я не з перевіркою тут, а для того, щоб на вас не здійснювало пресинг місцеве керівництво».

Відео дня

І невдовзі до Вінниці приїхав куратор служби інкасації Ощадбанку. Як кажуть працівники, він дві години слухав претензії інкасаторів. Сказав, що є питання до вінницьких керівників.

- Вдалося підняти наші питання на такий рівень, на який ми й не сподівалися, - тішаться тепер інкасатори.

Які саме проблеми викрила київська комплексна перевірка у Вінниці, запитуємо через прес-службу Ощадбанку. Нам пояснюють зменшені зарплати інкасаторів не нарахованими преміями: «…в лютому 2017 року співробітники управління, у тому числі інкасатори, не отримали премію, оскільки у січні план прибутку та окремі бізнес-показники регіональним управлінням не були виконані. У квітні за результатами роботи облуправління за березень 2017 року та виконання умов та показників преміювання співробітникам буде нараховано премію».

Також маємо в офіційній відповіді обіцянку «розвантажити» вінницьких інкасаторів, яких узагалі не пускають у відпустки: «переглянуто штатну чисельність працівників підрозділу інкасації у сторону їх збільшення з метою недопущення перепрацювань понад норми та своєчасного надання відпусток».

- Нам дали обіцянки дуже радужні, - розказують працівники про свою зустріч з заступником голови правління банку. – Нас будуть виводити з-під юрисдикції обласного управління, будемо підпорядковуватися напряму Києву. І повністю замінять автопарк на такі машини, які вимагає мати Нацбанк для ліцензування. Умови ж роботи наші зараз протирічать інструкціям. Управляючого все влаштовувало. Він на всьому економить. В тому числі, на наших зарплатах.

Інкасатори чули нібито керівника Вінницького регіонального управління після перевірки відсторонили від роботи. Через які саме порушення, не знають, бо їм зачитали лишень ті пункти рішень перевірки, які стосуються їх. Один з пунктів: збільшення ставки за рахунок ліквідації надбавок, на яких можна було маніпулювати.

- З нетерпінням чекаємо кінця місяця, щоб побачити результат нових нарахувань, - кажуть інкасатори. – А що уже відчули? Хлопців почали пускати у відпустки. Раніше нас змушували писати заяви, що відходимо відпустку на вихідних…

- І ще одне – нам усім перед Пасхою дали окремим платежем по 250 гривень, - додають працівники інкасації Ощадбанку. - Тільки старожили пам’ятають такі подарунки. Востаннє кілька років тому давали на день інкасатора по 50 гривень.

Махінації на мільйони?

Після розголосу проблем інкасаторів Ощадбанку вінницькі активісти у Фейсбуку нагадали про 9 кримінальних проваджень за фактами розтрат і привласнень в Ощадбанку, що роками розслідуються без результату.

«Кілька років не опитані ні свідки, ні фігуранти справ», - пише голова громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас.

Офіційним запитом в поліцію просимо надати інформацію про хід розслідувань проваджень, які стосуються вінницького управління Ощадбанку. Нам відповідають скупо - без кваліфікацій, фабул справ і сум збитків.

Маємо такі дані:

  • слідчі області розслідували «35 кримінальних проваджень за фактами вчинення службовими особами структурних підрозділів Вінницького управління АТ «Ощадбанку» кримінальних правопорушень в сфері господарської та службової діяльності»,
     
  • з них до суду з обвинувальними актами скерували 4, а 18 – закрили,
     
  • «на даний час в 13 кримінальних проваджень указаної категорії досудове розслідування триває, проводяться всі можливі та необхідні слідчі гласні й негласні (розшукові) дії».


Більше про забуті і зовсім свіжі факти порушень розказали редакції ті ж самі інкасатори. Перевіряємо цю інформацію. Чекайте продовження у найближчих номерах газети RIA та на сайті 20minut.ua.


Читайте також:

«Нас кидають на зарплаті». Інкасатори Ощадбанку готові до бойкоту (ВІДЕО)

Інкасатори показали свої врізані зарплати. Як відреагує Ощадбанк на розголос?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олександр Плахотнюк

    До тих пір поки не прийде на посаду керівника Вінницького обласного управління Ощадного банку не самодур та шкурник, до якого не доходять проблеми його працівників, а людина , яка вболіватиме за результат роботи всього колективу, зважатиме на проблеми сімей (працівники вчасно будуть приходити додому!), преміювання буде прозорим та справедливим, не буде розмежування між працівниками обласного управління та працівниками інших підрозділів, буде зважати на багато інших соціальних проблем в тому числі на виконання Колективного договору (якщо він існує) а колективу дозволить обрати Головою профспілкового комітету дійсно незалежну та впливову людину  тоді саме напруження в колективі спаде. А Боковий під ці критерії точно не підходить, якщо допустив такі перепетії  з інкасаторами. (Цікаво скільки відсотків премії за спірний період отримав він та працівники обласного управління в порівнянні з працівниками інших підрозділів.) І роботу сайту потрібно налагодити. Немає зворотного зв'язку з керівниками відділів обласного управління та працівниками зазначених підрозділів!
  • Olvol

    На сьогодні ощадбанк один з небагатьох банків, де є повноцінні термінали самообслуговування і єдиний банк, де можна оплатити готівкою без комісії комунальні, а решту до копійки отримати на телефон.

    Таварисч reply Olvol

    Тот неловкий момент, когда через ощадовский терминал платить дольше чем через кассу.

    Olvol reply Таварисч

    Швидше для тих, хто вміє, а не чекає, поки допоможуть дівчата.

    Таварисч reply Olvol

    Причем здесь"дівчата"? Интерфейс терминала тупой, малоинформативный и нелогичный. Скинуть 1500грн. налички на счет предприятия у меня заняло минут 8, все реквизиты были с собой. А как пенсионеру платить за коммунальные?

    Olvol reply Таварисч

    Дівчат попросити. Вони дуже ввічливі і все допомагають

    Таварисч reply Olvol

    Открою страшную тайну - "дівчата" тупят точно так же, как и терминалы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up