«Нас кидають на зарплаті». Інкасатори Ощадбанку готові до бойкоту (ВІДЕО)

«Нас кидають на зарплаті». Інкасатори Ощадбанку готові до бойкоту (ВІДЕО)
  • У Вінницькому відділенні Ощадбанку назріває бойкот.
  • Інкасаторам урізали виплати без будь-яких пояснень - підозрюють фінансові махінації.  
  • Вони таємно від начальства покликали на збори юриста і журналістів.
  • Зібрання у підсобці "застукав" керівник, і тепер - внутрішня безпека розбиратиметься, хто виставив на світ брудне шмаття.

Щоб розказати, що вони недоотримують зарплати, інкасатори Вінницької філії Ощадбанку зібралися після робочого дня учора, 6 квітня, в підсобному приміщенні відділення на Коцюбинського. Туди покликали журналістів й запросили юриста з громадської організації «Народний контроль». Кількома днями раніше вони надіслали звернення голові Ощадбанку зі вимогами розібратися в недоплатах.

- Юрист, сподіваємося, нам допоможе. Будемо обговорювати ситуацію, але ми налаштовані дуже категорично, - каже інкасатор, який подзвонив в редакцію RIA/20minut.ua й попросив прийти на збори. - Вже просто боротися треба, бо як жити, якщо за комунальні платити 2500-2700, а отримують наші працівники 3 тисячі?

На зборах інкасатори розказали, що раніше в них зарплата була 6 тисяч і більше. Протягом останніх місяців виплати поступово зменшувалися, й остання – удвічі менша. Один з інкасаторів узяв із собою свою довідку про доходи за півроку й показав на підтвердження:
 

Відео дня


 

Решта учасників зборів розповіли, що у них така ж сама ситуація. Прізвищ не називали, мотивуючи тим, що обуруються усі, а не окремі працівники.

- У нас претензій з кожний роком і днем – все більше і більше, - каже один з інкасаторів. - Що ви хочете, якщо завідуюча відділення отримує 1,5-2 тисяч гривень?

Інкасатори Ощадбанку – вільнонаймані працівники. Працюють за трудовими договорами й кажуть, що умови договору банк-роботодавець порушує, а профспілки у них давно вже немає.

- Нам недораховують за понаднормові, - каже один інкасатор.

- У відпустку не пускають, мотивуючи тим, що невистачає людей, - додає другий. – Торік хлопці ходили на тиждень-два, не більше.

Інкасатори і водії інкасаторських машин поприходили на збори у формі, і в цивільному. Останні - у свій вихідний. Усього, за їхніми словами, у вінницькому секторі інкасації працює 38 працівників.


- Ми маємо право, не відміну від інших банківських працівників, бастувати чи влаштовувати інші акції протесту. Вирішили діяти через пресу, бо знаємо, як буде, якщо, наприклад, не вийдемо на роботу всі: покарають старших зміни, тай все, - пояснюють працівники служби інкасації Ощадбанку.

Вони також розповіли, що раніше мали аналогічну ситуацію – їх виплати зменшилися теж беж будь-який попереджень чи пояснень від керівництва.

- Ми тоді звернулися з листом до Пишного в Київ. Це керівник всіх Ощадбанків України, - пояснює інкасатор. - Він прислав комісію, знайшли порушення, й нам виплатити все. В нас зарплата тоді піднялася. Зараз знову нас «кидають».


Тільки інкасатори розговорилися з юристом, як в підсобку зайшов заступник їхнього начальника – керівника обласного відділу інкасації. Той, побачив сторонніх, кинув папкою об стіл і вийшов. Було ясно, що він одразу зрозумів, причину появи в банку преси.

- Ви особисто задоволені оплатою праці, бо ваші працівники ні? – питаємо його після того, як він довго доклав комусь про «ЧП» по телефону.

- Я задоволений, - звучить у відповідь. - А їм не подобається – нехай шукають друге місце!

- І чого це вони незадоволені, якщо їм 40% заплатити надбавок до посадового окладу! – обурюється далі керівник. - В них є посадовий оклад, встановлений наказом начальника управління, і до окладу нараховується робота на лінії, за те, що вони виходять у свій відгул – подвійна оплата іде. Які претензії ще?

- Кажуть, що зарплати зменшили приблизно удвоє, - продовжуємо розмову з сердитим «шефом», який між словами вставляє лайливі слова. - То все премії, то не обов’язково виплати.

Зі слів співрозмовника дізнаємося, що оклад інкасатора – 3000 гривень. Решта грошей, які вони отримують – надбавки.

- Кожен місяць їм дається «бумажка», в якій написано, який оклад, скільки за що вони отримали надбавки. А премії – це не обов’язкові платежі, - говорить керівник.



Інкасатори не розходяться, стоять біля входу у відділення, й чують, як він каже:

- Буде безпека розбиратися, хто цим усім займався... (повний коментар, зі словами, яких співрозмовник не добирав, - на відео нижче).  

- Доклав начальнику, далі будуть шукати крайніх, - говорять працівники після того, як «шеф» іде.

- Саме більше, що можуть зробити, це вигнати, - каже один інкасатор.

- На такі гроші другу знайдемо роботу, - говорить другий.

Редакція надіслала лист начальнику управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Ощадбанку з проханням прокоментувати ситуацію та пояснити зміни в оплаті праці інкасаторів. А працівники служби перевезення грошей – чекатимуть на реакцію голови банку на свої звернення, надіслане поштою кілька днів тому. Вони розраховують на фінансову перевірку. Якщо такої не буде - готові протестувати.
 


Читайте також:

Інкасатори показали свої врізані зарплати. Як відреагує Ощадбанк на розголос?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • MedOK

    В Одесі така ж ситуація, ще й гірша, ніхто ні на що не реагує, як у Вінниці - не подобається, шукай роботу в іншому місці...
  • 777888

    синяя рубашка всралась
  • Next

    Майже всі водії інкасаторських автівок, є грубі порушники правил дорожнього руху, які систематично,  а конкретно  06 квітня 2017 року, майже всі їхали з вул. Богдана Хмельницького  на вулицю Кармелюка, де на вїзді висять комісійно встановлені два знаки 3,1(рух заборонено) і знак 5,33(пішохідна зона). Все це зафіксовано на відео, ( номера автівок, їх марка) і передано правоохоронним органам, тепер кожен з водіїв згаданої установи мусить заплатити штраф за порушення ПДР.
  • Иванов Иван

    возмить у клименка вин мародьорыв добре як сам хвалыться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up