Обшуки у Києві та Вінниці: СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні

Обшуки у Києві та Вінниці: СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні
СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових
  • Посадовців Міноборони викрили на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових.
  • Повідомляють про обшуки у Києві та Вінниці.
  • Перші подробиці читайте далі.

Служба безпеки України повідомила про викриття масштабної схеми привласнення державних грошей, виділених на розвиток військової інфраструктури Сил оборони.

— До оборудки причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом вказаної установи, — йдеться у публікації.

Відео дня

Саме вони є організаторами механізму розкрадання понад 5 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще у 2017 році.

Подробиці слідства

За даними слідства, для реалізації оборудки керівник управління уклав декілька договорів з комерційною структурою на виконання ремонтно-будівельних робіт.

Згідно з підписаними документами підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах.

— Втім, відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми вивели у тінь, — розповідають у відомстві. — Таким чином казарми залишились непридатними для проживання військовослужбовців.

Ініційована Службою безпеки будівельно-технічна та економічна експертизи підтвердили факти злочинної діяльності.

Обшуки у Вінниці та Києві

Під час обшуків у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію з доказами оборудки.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомили про підозру за другою частиною статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону нашої держави.

 

Читайте також:

Гвардія наступу: на Вінниччині формують штурмові бригади «Лють». Хто може потрапити?

Директор кар'єру у Гайсинському районі «накопав» граніту на 140 мільйонів гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Raisa Pokrushka

    І що з того, що викрили?Хто з них понесе справедливе покарання? Пройде трошки часу і знову ця сволота буде на волі.От якби привселюдно карали,я розумію, що у нас гуманні закони,немає смертної кари,а тому розвелося такої сволоти.
  • Vova Gotsalyuk

    А деж наші герої депутати Борзова Білик за чим вони дивляться
  • Ася Колькина

    А то ніхто нічого не знав! Після приходу "слуг" мінялися кадри скрізь. Хто їх пропонував, призначав?От і думай, народ, хто в тебе за спиною! Чи президент з прем'єром тут ні до чого? То для чого обирали того президента, якщо лад навести з злодюгами не може? Багато можна сказати, та нема як, бо немає доказів.Потім не відмиєшся.Людей довели до ручки!
  • Ігор Костюк

    Усю цю гопкомпанію можна судити по статті,,державна зрада",кошти виділялись для мотивації військових(зарплати,житло,місце служби і тд.),а замість постройки казарм, полігонів козли будували собі особняки( це так для справки- будиночок під продаж обставлений,напічканий технікою за рік(хто будується на зарплатню ,той знає скільки часу і грошей треба ). Тому і бачимо цих херових керівників з грошима в диванах і брильянтами в трусах.

keyboard_arrow_up