Ножове поранення священника у Вінниці: суд відправив нападника до психлікарні

Ножове поранення священника у Вінниці: суд відправив нападника до психлікарні
Суд помістив до психлікарні чоловіка, який напав на священника
  • У вінницькому храмі відбувся напад на священника УПЦ протоієрея Антонія Ковтонюка.
  • Під час затримання поліція стріляла у бандита та поранила його.
  • Суд помістив підозрюваного до психлікарні.

Суд обрав запобіжний захід 48-річному чоловікові, який підозрюється у посяганні на життя священнослужителя та працівника поліції. Про це повідомляють у Вінницькому міському суді.

 

Відео дня

З матеріалів справи під час розгляду стало відомо, що вінничанин неодноразово лікувався у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. академіка О.І. Ющенка.

Подробиці злочину

2 січня взяв небезпечне лезо для гоління та вийшов з будинку, де проживає з матір'ю. 

Чоловік попрямував до храму УПЦ МП «Покрови Пресвятої Богородиці» у селі Пирогова. Зайшовши на територію храму, підозрюваний побачив біля входу священника, з яким вчинив сварку.

— Невідомий чоловік проник в храм і став влаштовувати безлад, перевертаючи все на своєму шляху. Священник на той момент перебував у вівтарі. Почувши звук він попрямував до чоловіка, після чого зробив кілька зауважень, проте той не реагував на них. Далі невідомий кинувся на Антонія Ковтонюка та порізав йому горло, — повідомили у пресслужбі Вінницької єпархії.

Надалі, як повідомляють у суді, зайшов у середину храму та почав нищити майно.

Патрульні, які прибули на виклик, побачили, як підозрюваний всередині церкви нищив майно, тримаючи у правій руці небезпечне лезо. Поліцейські намагались розмовою заспокоїти чоловіка. У цей час, підозрюваний щоб не бути затриманим, намагався позбавити життя одного з поліцейських.

Він накинувся з небезпечним лезом на поліцейського, однак у цей момент напарник застосував вогнепальну зброю та здійснив один постріл у ліву ногу підозрюваного, припинивши протиправні дії останнього.

Судове засідання

За результатами судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку підозрюваного строком на 60 діб.

Наразі тривають слідчі дії.

 

Читайте також:

Ножове поранення священника: у Вінницькій храм вломився бандит

У Ладижині затримали чоловіка, який вбив пенсіонерку за 300 гривень

Житель Івано-Франківської області викрав з храму скриньку з пожертвуваннями на ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей

    Псишка это типа СИЗО )

keyboard_arrow_up