Нова інформація про корупційний скандал у Гніванській міській раді. Дізналися іншу версію подій

Нова інформація про корупційний скандал у Гніванській міській раді. Дізналися іншу версію подій
  • Днями надійшла інформація про заперечення того, що в деяких працівників з Гніванської міської ради насправді проводились обшуки.
  • Дізнались альтернативну версію подій.

До редакції звернулися працівники Гніванської міської ради з проханням спростувати надану нами раніше інформацію, що в них проводилися обшуки. Як дізналися з їх слів, ні на їхніх робочих місцях, ні в домах обшуки не проводилися. Єдине, що підтверджують, що в їхніх кабінетах відбулася добровільна видача завірених копій та службових документів.

— Ми офіційно заявляємо, що ні 17 жовтня 2023 року, ні в інші дні в наших будинках та кабінетах обшуки не проводилися. В наших кабінетах відбулася лише добровільна видача завірених копій та службових документів, утворених в процесі діяльності Гніванської міської ради, які згідно обов'язків мали зберігатися в кабінетах секретаря Гніванської міської ради Андрія Висідалка, керуючої справами виконкому Гніванської міської ради Оксани Поштар, начальника фінансового управління Гніванської міської ради Олени Бережанської. Видані документи не стосуються особисто зазначених осіб, які перебувають на вказаних посадах, — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у Гнівані було арештовано майно заступника міського голови Віктора Гавришка. Чоловіка підозрюють у розкраданні міського бюджету у великих розмірах.

Відео дня

В процесі розслідування дізналися, що ще 17 жовтня під час проведення обшуку в автомобілі марки та моделі «MERCEDES-BENZ GL 550», яка згідно з деклараціями належить Віктору Гавришку, вилучили ряд речей, серед яких гроші в сумі 4320 доларів США. Про це повідомляється в ухвалі Вінницького міського суду

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2022-2023 років службові особи комунальної установи «Гніванський центр з обслуговування закладів освіти» у змові із суб'єктами підприємницької діяльності здійснили розкрадання бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету на потреби закладів освіти. З цією метою, КУ «ГЦОЗО» укладено ряд договорів на закупівлю робіт та товарів із ФОП на загальну суму понад 5 млн.грн.

У матеріалах розслідування вказано, що розкрадання відбувалося шляхом «штучного завищення цін вартості будівельних матеріалів, використаних під час будівельно-монтажних робіт, а також поставку товарів по цінах, що не відповідають ринковим».

У зв'язку з цим і проводилися обшуки. Як відомо з власних джерел наших журналістів серед силовиків, обшуки в домогосподарствах проводилися у Віктора Гавришка та його тестя Анатолія Дрозда, який є депутатом Гніванської міської ради. Також перевірялись помешкання міського голови Володимира Кулешова, директора «Гніваньводопостач» Олега Швеця та підприємця Євгенія Мельника. 

Називають хибною інформацією те, що були обшуки й в Андрія Висідалка, Оксани Поштар та Олени Бережанської. За наданою нам інформацією, з ними лише оперативні служби проводили допит на місці по кримінальному провадженню організованої злочинної групи та вилучили ряд документів міської ради. Проте, коли надіслали уточнювальний запит, чи справді були допити, то вище перераховані особи це також заперечили.

«Ми офіційно заявляємо, що в рамках кримінального провадження №42023022110000218 від 28.04.2023 з нами: секретарем Гніванської міської ради Андрієм ВИСІДАЛКОМ, керуючою справами виконкому Гніванської міської ради Оксаною ПОШТАР, начальником фінансового управління Гніванської міської ради Оленою БЕРЕЖАНСЬКОЮ, допити не проводилися», — відповіли працівники міської ради в листі.

Оскільки змогли вийти на зв'язок з людьми, які безпосередньо є свідками цих подій, то спробували дізналися й інші деталі того дня. Так, наприклад, ми запитали, чи справді Гавришка виводили в кайданах, а в Дрозда були знайдені гранати та великі суми коштів.

Однак через відкрите кримінальне провадження таку інформацію наразі підтвердити чи спростувати вони теж не можуть.

Попередньо, дізнавалися у поліції на якому етапі ця справа, то відомо було, що з конфіскованим майном під час обшуків 17 жовтня 2023 року проводитимуть ряд експертиз. Ще раз подали запит, щоб дізнатися, чи вже провели експертизи. Наразі чекаємо відповідь. Як отримаємо, додамо до матеріалу.


Читайте також:

Незаконне будівництво на «Вінницьких Мальдівах». Дізналися продовження цієї справи

Колишній військовий з Запоріжжя, втративши все, опинився на вулиці нашого міста. Чи допомогли йому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maks

    😂🤣😂😂😂  ЦЕ УКРАЇНА ДЄТКА 🤣😂🤣😂🤣🤣  БУВ ОБШУК , РАЗ І НЕ БУЛО....І ДУМАЙ😂🤣😂🤣

    Ihor reply Maks

    Это доллар животворящий чудеса делает

keyboard_arrow_up