Найбільш гучні вінницькі кримінальні історії за 2013 рік

Найбільш гучні вінницькі кримінальні історії за 2013 рік
Почався рік з убивчої пляшки шампанського, якою юна квартирантка затовкла старого хазяїна, що домагався її. А закінчився - жахливим убивством шестирічного хлопчика. Поміж тим лякали вінничан розбійні напади, загроза вибухів і повернення колишніх авторитетів.

Не складеш ТОП-10 злочинів року, бо одні кримінальні історії були страшні, інші – не такі криваві, але несли небезпеку іншим жителям міста чи області. Усі вони різні і по-різному значимі. Тож нагадаємо про те, що запам’яталося, просто у хронологічній послідовності...

Січень
Квартирантка вбила господаря, бо домагався
На Старий новий рік дівчина тричі дала по голові 74-річному пенсіонеру пляшкою від шампанського. Про 21-річну Анну Бурдейну подружки говорили - запальна дівчина. А розповідав RIA подробиці злочину її адвокат.
14 січня колишня студентка Вінницького фінансово-економічного прийшла забрати речі з хати, де знімала кімнату. Власник, що жив поверхом вище, намагався силоміць затягти її в ліжко, от вона й захистилася від „залицянь” – вхопила пляшку шампанського і гепнула по голові. Потім дівчина говорила: пенсіонер був живий, коли вона пішла, тому не думала, що могла забити. Дівчина й зараз під арештом. Справа слухається в суді, як навмисне вбивство.


Анну Бурдейну (21) подружки називають запальною дівчиною

Липень
Редактор сайту компроматів вимагав гроші
Про цю справу багато говорили журналісти, бо звинувачуваний – людина ЗМІ. Редактора мережі сайтів і газети „Тарасова правда” зараз судять за вимагання 400 тисяч гривень у ректора медичного університету Василя Мороза. Щойно затримали скандального журналіста-розслідувача Тараса Чорноівана, генерал скликав брифінг. Це був перший злочин, коли одразу сказали, хто підозрюваний, буквально зі всіма анкетними даними. Сам Тарас Чорноіван давав інтерв’ю, як вийшов зі слідчого ізолятора за 90 тисяч гривень застави. Він сказав: підставили. Мовляв, домовлявся з викладачем медичного за розміщення реклами в його виданнях, а не вимагав гроші за недрук компроматів на ректора.
Одразу захищати Чорноівана взявся адвокат Валерій Палій, але потім обидва розсварилися. Підсудний заборонив присутність на засіданнях журналістів. Зараз відомо, що він у суді визнав свою вину, але просив змінити статтю звинувачення з "вимагання" на "отримання неправомірної вигоди".


Тарас Чорноіван заборонив присутність на своєму суді журналістів, а зразу залюбки коментував справу

Серпень
Катували праскою і ламали пальці
В хату подружжя козятинських пенсіонерів Храмових 15 серпня ввірвалися двоє в камуфляжних костюмах і масках із панчіх на обличчях. Жінку катували на очах у чоловіка. Били, гріли праску, лапали пальці. Мучили й пенсіонера. Ще погрожували пістолетами і лякали розправою над онукою, що спала в хаті. Дитині пощастило не прокинутися від шуму. А знущання тривало кілька годин.
Коли бандити втекли з грішми, пенсіонери зуміли звільнитися та повідомили в міліцію. В них відібрали близько 10 тисяч гривень, золото, мисливську рушницю, чоловічий костюм і мобільний. І тільки в кінці року знайшли одного із нападників – 62-річного рецидивіста з Вінниці, який 30 років провів у тюрмі. Його напарника ще розшукують.


- Вони нас обох зв’язали, рота заклеїли скотчем, били. Де які були гроші, ми все віддали, - розказував Геннадій Храмов (64)

Вересень
Братки „хуліганили” у Якушинцях
Звуки пострілів люди сприйняли за феєрверк. А насправді першого вересня у Якушинцях стріляли по людях і машинах з мисливського карбіну «Форт-205» калібру 7,62 міліметра. Через стрілянину відкрили кримінальне провадження про хуліганство із застосуванням зброї, бо ніхто з учасників конфлікту заяви не написав. Хіба тільки випадковий потерпілий, власник простреленого разом з іншими машинами “Фольксвагена Туарег”, який стояв поруч. А журналіст RIA з власних джерел дізнався: в ресторані місцевого вірменина «Якушинці» була «стрілка» двох людей із двох бандитських угрупувань, і Самвел вистрілив у плече одному з учасників „розборок” Фурмику. Останній потім назвав своє поранення випадковістю і відмовився від претензій до будь-кого.
За стрілянину арештували у грудні Самвела, відомого в кримінальних колах під прізвиськами Московський, Носатий. Через десять днів після рішення суду, яким відправили авторитета на час слідства у СІЗО, був другий суд – Самвела випустили на підписку за 90 тисяч гривень застави.


Самвела зараз випустили на підписку за 90 тисяч гривень застави, а в 2007 він стояв перед судом за вимагання. Це фото зі слухання шестирічної давнини

Жовтень
Убивати жмеринського фермера послав авторитет
Арештували, як замовника вбивства, авторитета 90-х на прізвисько Квадрат. Цей чоловік нібито найняв двох рецидивістів убити громадянина Росії, який вів бізнес своєї дружини в Жмеринському районі. Але той з кулею в потилиці чудом утік від найманців. Це було 29 жовтня на території фермерського господарства.
За гарячими слідами міліціонери зуміли затримати виконавців нападу, які розповіли, що їх купив замовник Квадрат обіцянкою поділити виручку з розпродажу урожаю й техніки фермерства. Замовник колись жив у Вінниці і нібито „кришував” ринок „Урожай”, але перебрався у Криму. Адвокат назвав свого підзахисного непричетним хворим чоловіком. Мовляв, на нього наговорюють нападники. Втім, слідство наполягає: доказів досить, і невдовзі це замовне вбивство буде в суді.  


Найманці показали, куди вони сховали “Браунінг”, з якого стріляли у фермера

Жовтень
На заправці бив і грабував працівник ДАІ
Одна трійця побила іншу на заправці на Електромережі. Шукала й затримала грабіжників, які мало не забили компанію на іншій машині, міліція. Але розслідування веде прокуратура, бо один зі злочинців – міліціонер.
Близько п’ятої ранку 9 жовтня бригада медиків забрала з території заправки трьох чоловіків, а міліція – на запису камери відеоспостереження впізнала у одному із грабіжників працівника ДАІ. Його зразу звільнили за дискредитацію. Справу врешті забрала прокуратура області. За розбійний напад із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень загрожує до 15 років тюрми із конфіскацією.


Ось це місце, де мало не забив трьох чоловіків працівник ДАІ зі своїми товаришами. Кров до обіду змивав зі шлангу заправник

Листопад
Колекціонер зброї тероризував Малі Хутори
Надзвичайні події на Малих Хуторах перелякали півміста і підняли на ноги всю вінницьку міліцію. Потім справу вінницького „терориста” забрала Генпрокуратура, а почалося все вночі з 19 на 20 листопада, коли міліція прийшла з санкціонованим обшуком до 43-річного чоловіка. Він так просто не здавався - пригрозив зброєю, зачинився і пообіцяв влаштувати великих вибух. І судячи з того, що в чоловіка потім вилучили, від вибуху злетіла б у повітря не лише його хата, а й клітка сусідніх будинків. Коли зайшли в хату, то хазяїн сидів перед доріжкою із пороху, насипаною від ящика з боєприпасами і двома гранатами.
Вибухотехніки, спецпідрозділи „Беркут” і „Сокіл” та опер-група ночували в повній бойові готовності біля хати терориста. Газовики вимикали мікрорайон від газопостачання, передбачаючи наслідки вибуху. Були неподалік і снайпери, але стріляти їм на ураження по команді не довелося. Генерал умовив „терориста” здатися. Вилучали і описували всю зброю, що була в будинку, аж півдоби. Пістолети, гвинтівки, саморобний автомат... Тільки набоїв різного калібру - зо три тисячі. А в підвалі була лабораторія, де в колбах стояли хімічні сполуки і близько 40 кілограмів ртуті.


Арсенал “терориста” показували потім журналістам у міліцейському експертно-криміналістичному центрі

Грудень
Вітчим убив 6-річного пасинка, а мати просто втекла
Страшна смерть першокласника настала від руки його нерідного батька в Іллінецькому районі, а хлопчик так і називав вітчима – „тато” і ще напередодні вчив з ним літери. Вітчим не раз буянив, коли напивався. Так було й 10 грудня. Старших двох дітей багатодітного сімейства не було вдома. Середня дівчинка втекла, коли вітчим взявся бити молодших трьох братиків. Найбільше дісталося шестирічному Михайлику. Односельці кажуть, на дитині живого місці не було.
Де ж була мати, поки чоловік бив дітей? Селяни розказують, що жінка просто втекла, коли її цивільний чоловік почав черговий дебош. У селі не раз піднімали питання, щоб дітей в непутящої відібрали. Ймовірно, після трагедії, так і буде. А її чоловіка арештували. Йому загрожує довічне ув’язнення.


Ось ця матір втекла від дебошира, залишивши напризволяще своїх дітей

Нападали на людей бізнесу весь рік. Хто – невідомо
У червні двоє напали на валютницю, яка виходила з дому на Свердлова до машини. В неї видерли сумку і вистрілили в живіт. Пістолет був пневматичний, тому жінка більше перелякалася, ніж постраждала. Скільки забрали грошей? Лише кишенькові. Хто не вгадав з часом нападу, правоохоронці не встановили. Цей розбій не розкритий так само, як і вересневий напад на підприємця на вулиці Баженова. Але там бандити зірвали куш – підстрелили чоловіка у ногу в під’їзді і забрали 100 тисяч гривень. З такою ж сумою втекли два розбійники, озброєні сокирою, з обмінника валют на зупинці „600-річчя”. Їх теж не знайшли.  

Педофілів і збоченців було, як ніколи
У Жмеринці, в Немирові і у Вінниці педофіли розбещували маленьких дітей. Одного з них, 19-річного хлопця, що поглумився з 7-річної дівчинки, до кінця року вже й встигли посадити – дали 14 років тюрми. Не спійманих дитячих насильників немає. Принаймні, за фактами, які ставали відомими журналістам RIA, підозрюваних затримали. Ловили й кривдників дорослих жінок. І 2013 рік здивував збоченими вподобаннями нападників. Буквально наприкінці року, у Вінниці і в кількох районах області молоді чоловіки ґвалтували стареньких. Вік потерпілих – 64, 89 і 90 років.  
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    вот зачем етат еврамайдаун у нас в стране все так харашо http://i26.fastpic.ru/big/2012/1201/2d/39b3053a256902a5ef3bcdfcd660a92d.jpg
  • Anonymous

    Всі українці сплачують податки для утримання правоохоронних органів у тому числі. Щорічно робота правоохоронців має оцінюватись за кількістью розкритих злочинів, але потрібно враховувати і НЕ розкриті, тобто це і має бути основним показником роботи за рік вищезгаданих органів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up