Тарас Чорноіван: „Мене затримали не у гей-клубі”

Тарас Чорноіван: „Мене затримали не у гей-клубі”
Звинувачений у вимаганні 400 тисяч гривень повернувся з ізолятора у свій офіс у „Південному Бузі”. Він каже, що його мати заклала свій „Пежо”, на якому він їздив, щоб внести майже сто тисяч застави. Виправдовує бізнес-партнерку, яку взяли під домашній арешт. І грозиться стати народним депутатом після виборів на 11 окрузі...

Останнім часом про Тараса Чорноівана у Вінниці  говорять багато. Згадують, як правило, злим словом. Тарас огризається, але загалом підтверджує чутки про методи своєї “журналістської” роботи.
Журналіст RIA прийшов до Тараса Чорноівана в його офіс в «Південному Бузі».  Там майже все червоне, крім зухвалого логотипу з двома Тарасами на стіні (Шевченком та Чорноіваном) та жалюзі на вікнах. Вони – чорні.
- Любите червоний?
- Це брендові кольори - червоний і чорний, - каже Чорноіван. - Психологи працювали над кольорами і над типом дизайну.
- Червоний - колір агресії.
- А хто сказав, що ми джинсовий проект? Ми агресивний проект.
- Якщо агресія червона, то чорний?
- Чорний колір - це кров. Кров, яка застигла, має чорний колір, - сказав цілком серйозно Тарас, а на великі очі журналістки передумав: - Це жарт.
І так, то жартома, то ніби відверто, а нерідко й із пафосом (коли пояснював мету свого проекту) Тарас Чорноіван відповідав на всі питання. «Без коментарів» не сказав ні разу, навіть про особисте. Бо він публічний. Іде у велику політику. Називає себе спічрайтером політичного проекту, рупором якого буде та сама газета компроматів «Тарасова правда» й однойменний сайт. Зібрав по офісу купу глянцевих журналів і виклав на стіл, щоб продемонструвати: тут мало вийти реклами на суму, яку йому інкримінують у вимагання. Сказав, 400 тисяч не вимагав, але брав, бо була пропозиція.

Небідний і негей
Журналіст RIA запитала про зливні бачки – почула про сайти неіснуючих спілок та блоги. Тобто Тарас вважає “зливом”, кого завгодно, але не свої сайти. Вони ж у нього не анонімні, каже, але “напівпартизанські”. Контролює, каже, основні два, а всього у власності має аж п’ять десятків. Всі перестали працювати після його арешту. Міліція вилучили сервери, але копії сайтів у власника збереглися. Налаштували сервер в Німеччині - і все знов працює.
В інтернеті з  посиланням на анонімне джерело в правоохоронних органах вказали, що брали Чорноівана у київському гей-клубі. Він тепер каже, що це писав «зливний бачок». Насправді ж затримали його в кафе столичного торгового центру «Квадрат». Показав протокол затримання з адресою: Петрова, 36.
Спонсором, що мав внести за нього заставу, Тарас назвав свою матір. Вона, мовляв, заклала «Пежо-407», оформлене на неї, але яким їздив син, за тисяч десять доларів і сплатила визначену судом заставу.  
- У мене справді нема власності. Винаймаю частину будинку. Там, до речі, після обшуку пропали три зубні щітки. І ніж пропав. Думаю, його ще можуть знайти в серці якогось народного депутата, - насмішило Чоноівана. - Так, рахунку в банку я не маю. Гроші, які заробляються, можна мати і без розрахункового рахунку.
Тарас сказав, що його п’ять журналістів (на 50 сайтів!) не гребують методом копі-пасту (з англійської – скопіювати-вставити). Статей самі пишуть мало, але завжди є маса бажаючих хоч десь бути опублікованими. І матеріали від них у «Тарасову правду» ідуть. Платить, як каже редактор, тільки штатникам. З прибутку від 20 глянців. Сам пише зрідка, а колись робив, хвалиться, «газету однієї людини».
- Була не менш скандальна газета “Від Я до А”. Я зробив кілька випусків сам. Частина - копі-пасти, але критичні два-три розвороти писав я. Не міг утримувати дизайнерів, тому сам вивчив спеціальну програму. За що друкував? Тоді я вже відкрив рекламну агенцію і заробляв кошти.

Тюремний досвід і плани
Заробляти на рекламі й писати Чорноіван взявся, як звільнився зі Стрижавської колонії у званні старшого лейтенанта. Там працював по спеціальності - на фінансовій посаді. Доти рахував гроші, говорить, в міліції, в пожежній службі. Покинув все, бо начитався книжок і розбудив «внутрішнє почуття свободи».
Що це за книжки такі? Назвав Біблію, «Один в полі воїн», «Кобзар». А журналіста в собі Чорноіван побачив, каже, після прочитання «Алхіміка» і вчення про “сродну працю” Сковороди. Ці книжки Тараса чомусь змусили поставити на рівні із шевченківським свій профіль і створити проект «Тарасова правда».
Чорноіван говорить, що «Тарасова правда» - це частина великого політичного проекту Партії Снайперів. Він у ній буде одним зі співголів. І знаних вінничан, якщо вірити Чорноівану, з десяток перед виборами назвуться снайперами.
- Ці люди в силу своїх офіційних посад не завжди мають можливість афішувати це. Фактично моя публічність є загальною публічністю. Можете мене розмножити і дивитися, як на 15 чорноіванів. Один Чорноіван в прокуратурі, другий в адміністрації президента, третій в уряді… Чорноіванів багато. Можете їх називати снайперами, - сказав, а особисто про себе заявив: - Восени або в грудні Чорноіван буде, навіть під підозрою, йти на 11 округ і виграє. Пройду у Верховну Раду і там буду говорити про ті речі, які зараз тут.


На фото  Чорноівана (35) довелося вмовляти. Попозувавши, він повидаляв усі знімки,  на яких собі не сподобався. А найбільше до вподоби йому прийшлося те фото, на якому він побачив в себе над головою німб

Світить від трьох до семи - як рекетиру
Нагадаємо, що Тараса Чорноівана можуть посадити за вимагання 400 тисяч гривень у ректора медуніверситету.  Василь Мороз журналісту RIA назвав себе лише одним із багатьох потерпілих і від коментарів утримався.
Версія, яка прогриміла на всю Вінницю, - Чорноіван вимагав у ректора гроші за припинення потоку інформаційного бруду в його бік.
У Тараса - своя версія. Що в офіс до нього пришов колишній тесть - професор медичного і запропонував угоду.
- Мені сказали: “Давай, ми якось посприяємо в організації журналістської діяльності, фінансово тобі допоможемо”, - переказує Чорноіван. - Почали пропонувати гроші в руки. Гроші в руки я не беру.  
А на безготівкову пропозицію він пристав. Запропонував внести кошти у його благодійний фонд. Але платнику хотілося включити значну суму у валові витрати. Говорили про неназвану фірму. Знайшли компроміс – 400 тисяч перерахують за рекламу. Тобто реальні гроші не відомо за що. Договори і макети мали виготовити під суму потім...
Та перша частина прийшла не від фірми, а фізичної особи. 100 тисяч кинули  на рахунок партнерки Тараса Юлії Кривошєєвої, бо її Чорноіван попросив виписати рахунок. Так редактор зараз каже. Ця дівчина веде глянцеві проекти «Панянка» і «Мажор», але вже зараз – під домашнім арештом. Тоді вона одразу подзвонила Тарасу: „Біда!”. Він сказав робити повернення і тут же (зрозумів, що вляпався) поїхав на зустріч з адвокатом. Там його і затримали вінницькі слідчі з київськими беркутівцями.
Нащо ж брав гроші, якщо зрозумів провокацію? Тарас пояснив тим, що вірив родичу, і коли пропонують - завжди бере.
- Мені допомагає велика кількість людей, які просто приїжджають і кажуть: “Тарас, ти робиш гарну справу, хочеш ми тобі допоможемо?”. Я кажу слово “хочу”, - так і каже він. - Я ж ці гроші не краду, не їжджу на “Мерсі”, не живу в маєтку. Я за них утримую медіа. Так, я заробляю сам, але коли є можливість зробити за гроші добрих людей додаткові проекти, додатковий трафік купити, зробити ще якісь нові сайти, від цих грошей відмовлятися зась.

А на сайті “20 хвилин” читачі у коментах пишуть про Чорноівана всяке...
Артур
Тарас - це звичайний аферист-пройдисвіт, а от насправді цікаво, хто його покривав, замовляв "жертв", адже погодьтесь - поливав брудом і шантажував він далеко не простих громадян і не тільки вінничан...
Читач
Нєдолго музика іграла,Тарас нєдолго танцевал..
Микита
До речі, є інформація про те, що по відношенню до Чорноівана збираються відкрити кримінальне провадження за статею "педофілія"...
Gloria
Те, що писав цей горе-журналіст - суцільна брехня. Я сама журналіст, тому і говорю: опуси від Тараса - це мерзота, яку огидно читати... Я могла назватися, але навіщо?! Повірте, так як я, думають практично всі вінницькі журналісти.
Requiem » Gloria
Поливать грязью человека, прикрываясь ником - это низко. Хотелось бы почитать Ваши статьи, чтобы посмотреть и оценить Ваши работы))
Gloria » Requiem
Ви вважаєте, те що я написала - це поливання брудом?! Тоді, як називається те, що писав Тарас? А коли він, під окремим статтями підписувався Іваном Білотарасом - це як? А мене справді звати Глорія - і я не нік. І ще, знаєте, дуже відчувається те, що ви від журналістики далекі. Тому що те, що писав Тарас - не має нічого спільного з журналістикою.
Юрий Пархомчук » Gloria
Про що взагалі мова? Чорноіван – це псевдожурналіст, який дискредитує саме поняття цієї професії. Він і йому подібні ніколи не займались і не збираються займатись журналістикою, як соціальною комунікацією між людьми та владними й іншими інституціями. Ви бачили на цих говносайтах приміром скаргу рядової людини на тариф водоканалу і редакційний розбір польотів з тими ж комунальниками, коментарями чиновників? Їх цікавлять виключно відомі персони, що турбуються власним реноме і тому нервово реагують, коли їх починають просто закидувати лайном...


Р.S. У коментуванні новин про Чорноівана маса нецензурних висловів. Ці, що вище - найбільш стримані. Огризався на негатив читач під ніком “Тарасова правда” - не раз скористався відкритим коментуванням, щоб принизити “несимпатичних” йому відомих людей.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (134)
  • Николай Павлович

    Ну шо уебани, надовго мене посадили? Чорноіван )
  • Anonymous

    Дірявий...
  • Anonymous

    Ау
  • Anonymous

    аааа задряли ироды! да всем плевать! Илья тебе не хватает своих проблем? Яценюк тебе больше нет за что переживать? умеете только других обсирать! вот менталитет украинцев!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up