Шахраї зібрали 100 тисяч на притулок для тварин. Всі гроші витратили на себе

Шахраї зібрали 100 тисяч на притулок для тварин. Всі гроші витратили на себе
  • На Вінниччині викрили шахрайську схему. Чоловік та жінка в соцмережах відкрили благодійний збір на допомогу притулку для тварин. Насправді, допомагали собі.

Про шахрайську схему розповіли у прес-центрі Кіберполіції України:

«28-річний чоловік та його 33-річна спільниця у соцмережі розміщували дописи щодо збору грошей на потреби притулку для тварин. Зокрема зловмисники вказували, що у зв’язку з війною, збільшилася кількість тварин, відтак необхідні гроші на їхнє утримання. При цьому у своїх дописах вони використовували фото реального притулку з іншої області».

Відео дня

За інформацією джерела, під виглядом благодійного збору вінничани привласнили понад 100 тисяч гривень громадян. Зібрані гроші витрачали на власні потреби.

Подробиці слідства

Потерплими від шахрайських дій стали понад 200 громадян України з різних регіонів, повідомляють в обласному главку поліції.

Сума коштів, які небайдужі люди перераховували з надією допомогти тваринам, складала від кількох гривень до кількох тисяч.

Вчора, 25 вересня, в Гайсинському та Тульчинському районах провели ряд обшуків, під час яких поліцейські вилучили грошові кошти, комп’ютерну техніку, банківські карти, сім карти, інші речові докази їх протиправної діяльності.



За місцями проживання зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучили комп'ютерну техніку та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

Досудове розслідування триває

Викрили злочинну схему працівники відділу протидії кіберзлочинам спільно з поліцейськими відділу поліції №1 Гайсинського районного управління поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРДу. Кількість потерпілих від шахрайський дій ще встановлюється.

Досудове розслідування триває.

Відкрили кримінальне провадження за третьою частиною статті 190 (Шахрайство) ККУ. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо найкращий спосіб допомогти — це передати кошти у благодійні фонди чи перевіреним волонтерам, які займаються закупкою медикаментів, авто, спорядження, харчів тощо. Зібрали для вас десятку волонтерських центрів, які допомагають ЗСУ.

 

Читайте також:

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Раиса Войт

    От гниди .
  • Сергій Романов

    Піймати цих двоногих тварин (надіюсь тварини чотирьохлапі не образяться за таке порівняння) і посадити в притулок з гратами. Нехай сидять.
  • Николай Мисюра

    Ну і довіряй після такого!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — приєднуйся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up