На Вінниччині СБУ викрила чотирьох прокремлівських агітаторів, серед них — медик та педагог

На Вінниччині СБУ викрила чотирьох прокремлівських агітаторів, серед них — медик та педагог
СБУ викрила ще вісім прокремлівських агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні
  • Служба безпеки нейтралізувала розгалужену мережу ворожих агітаторів. Зловмисники виправдовували збройну агресію рф, закликали до захоплення державної влади та розпалювали міжконфесійну ненависть.

У ході слідчо-оперативних дій у різних регіонах України вісьмом фігурантам повідомили про підозру у злочинах проти нашої держави. Про це повідомляє Служба Безпеки України.

На Вінниччині заблокували підривну діяльність чотирьох інтернет-агітаторів, серед яких колишні вчитель школи та медпрацівник.

— У забороненій соцмережі «Однокласники» вони закликали до насильницького захоплення державної влади та зміни меж кордонів України, — розповіли в СБУ. — Під час обшуків за місцями перебування фігурантів виявили мобільні телефони і комп’ютери, які використовували для розповсюдження деструктивного контенту.

Відео дня

У Києві заблокували інформаційно-підривну діяльність мешканця столиці, що під видуманим ім’ям у соцмережах поширював матеріали російських та білоруських пропагандистів.

У Закарпатській області викрили місцевого блогера, який розповсюджував у соцмережах фейки та маніпуляції російської пропаганди щодо «церковної теми» в Україні.

Зловмисник «розганяв» ворожі наративи, в яких ображав почуття віруючих, вдавався до зневажливих висловлювань на їхню адресу.

Для підготовки своїх «публікацій» використовував матеріали з прокремлівських інтернет-ресурсів.

У Черкасах встановили ще двох поплічниць агресора. Одна з них колишня посадовиця прокуратури, інша — працівниця філії одного із державних банків.

Під час листування у месенджерах вони виправдовували воєнні злочини російських окупантів та поширювали дезінформацію про підрозділи ЗСУ.

Тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • стаття 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • стаття 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • стаття 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Правопорушення викрили співробітники СБУ м. Києва та Київської області, Закарпатської, Черкаської та Вінницької областей спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Під час окупації Херсонщини колишній зек «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Натомість отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство. Зрадника затримали на Вінниччині, де він намагався отримав статус внутрішьопереміщеної особи.

 

Читайте також:

Під Бахмутом загинула бойова медикиня Яна Рихліцька з Вінниці. Їй було 29 років

На війні загинув морський піхотинець Олег Федоришин. Герою було 32 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач68

    На мою суб'єктивну думку, то 40% медиків і 30% педагогів є зрадниками. Є дуже дієвий спосіб як їх вирахувати, і я впевнений СБУ знає не один спосіб, як їх вивести на "чисту воду ", чому ж досі не сидять ні лікарі, ні педагоги, ні мєнти, ні церковнослужителі ???

keyboard_arrow_up