Посібник рашистів «здавав» каральним загонам інформацію про українців. Він оселився на Вінниччині

Посібник рашистів «здавав» каральним загонам інформацію про українців. Він оселився на Вінниччині
  • Під час окупації Херсонщини колишній зек «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей.
  • Натомість отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство.
  • Наразі зрадника затримали на Вінниччині, де він намагався отримав статус внутрішьо-переміщеної особи.

СБУ затримала пособника рф, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я. Чоловік мешкав на Вінниччині. Подробиці розповіли у відомстві.

— Ним виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами, — зазначають в СБУ.

На зображенні може бути: 1 особа

Відео дня

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Ось що розповідає затриманий про те, як допомагав окупованій владі:

 

Як зазначають у Службі Безпеки, за свою «лояльність» отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого мав віддавати російським окупантам.

— Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінницької області під виглядом переселенця, м йдеться у повідомленні. — Там він оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та підшукував «варіанти» нелегального виїзду за межі України.

Втім, контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його.

На зображенні може бути: 3 людини, на відкритому повітрі та текст «CE служба безпеки украйни»

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). 

Суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Довідка:

Стаття 111-2. Пособництво державі-агресору

1. Умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, іноземцем чи особою без громадянства, за винятком громадян держави-агресора, з метою завдання шкоди Україні шляхом: реалізації чи підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора; добровільного збору, підготовки та/або передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора, її збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора 

караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Читайте також:

Під Бахмутом загинула бойова медикиня Яна Рихліцька з Вінниці. Їй було 29 років

На війні загинув морський піхотинець Олег Федоришин. Герою було 32 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Наталія Кугай Тимчук

    Повішати а не васькатися з ним
  • Устим Якимович Кармелюк

    На нас росіяни не нападали.
    На нас напали православні.
    Якщо хтось не вірить, я можу дати відео як патріарх Росії Кирило Гундяєв зброю освячує щоб краще вбивала дітей. Яка ще релігія так робить?

    https://youtu.be/8WtkCbn8pDQ

  • Наталья Стойка

    Роздерти на куски , суку. Знав все, що робив, тому і ховався. А це ще гірше , ніж за переконанням
  • Ольга Борисюк

    Суку розстріляти зразу на місці

keyboard_arrow_up