Генерал з Вінниччини організував захват окупантами Слов’янська.  Про кого йде мова?

Генерал з Вінниччини організував захват окупантами Слов’янська.  Про кого йде мова?
СБУ встановила генерала російського спецназу, який координував ворожі ДРГ на східному фронті
  • В участі у терористичній організації «днр» підозрюється уродженець Вінницької області.
  • За інформацією прокуратури Вінницької області, генерал-майор повітряно-десантних військ допомагав диверсійній групі «Стрєлкова/Гіркіна» в організації бойових дій проти Збройних сил України.
  • Нам вдалось з’ясувати, що мова йде про генерала з позивним «Сторож», який народився в Сальнику та навчався в Калинівці школі №3.

СБУ встановила генерала російського спецназу, який координував ворожі ДРГ на східному фронті, повідомляють у відомстві.

— Служба безпеки встановила особу керівника розвідки повітряно-десантних військ рф, який бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони на сході України, — йдеться у повідомленні.

Організував дрг на Донецькому напрямку

— Перебуваючи у складі окупаційного угруповання, він організовує підготовку та координує діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку, — зазначають в СБУ.

Відео дня

Під його керівництвом ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для проведення диверсій проти українських військ та об’єктів критичної інфраструктури.

генерал-майор зс рф із позивним «Сторож»

За інформацією відомства, зловмисником є «герой росії», генерал-майор зс рф із позивним «Сторож», який ще у 2014 році був «відряджений» до складу терористичної організації «днр».

Там він займався формуванням та бойовою підготовкою груп російського спецназу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил антитерористичної операції. Для цього використовував свої спеціальні навички та досвід бойових дій на північному кавказі.

Саме він командував ворожими ДРГ під час захоплення Слов’янська угрупованням «Стрєлкова» і їхніми подальшими діями проти українських військ.

— На початку повномасштабного вторгнення зловмисник отримав завдання з москви організувати діяльність диверсійних груп, до яких увійшли підрозділи ВДВ рф та учасники терористичних угруповань «днр», — повідомляють в СБУ.

Подробиці від прокуратури

За даними слідства, 60-річний підозрюваний брав участь у терористичній організації «днр», утвореній 2014 року на території Донецької області, метою діяльності якої є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України. Про це повідомляють обласна прокуратура.

Зокрема, будучи кадровим військовослужбовцем рф (на той час полковник, наразі генерал-майор повітряно-десантних військ), підозрюваний допомагав диверсійній групі «Стрєлкова/Гіркіна» в організації бойових дій проти Збройних сил України. Він особисто координував дії російських найманців та представників незаконних збройних формувань «днр» під час захоплення м. Слов’янська у 2014 році. 

Маючи звання «героя російської федерації» та очолюючи міжрегіональну громадську організацію «Союз героїв російської федерації», він сприяв подальшій діяльності терористичної організації. 

Терорист

Особу військового не розголошують. Але, як нам вдалось з’ясувати, ймовірно мова йде про Олександра Пегішева, який народився в селі Сальник.

Сторож — це позивний полковника-десантника Олександра Пегішева, вказує сайт «Миротворець». Він Герой росії, «афганець», учасник Чеченської війни. 

За інформацією сайту, на фото на порозі міськради Слов'янська — крайній ліворуч.

фото з сайту Миротворець

Полковник ВДВ РФ у відставці, координує дії російських терористів-десантників, проводить їх нагородження у Донецьку. Нагороджували бойовиків герой РФ, полковник ВДВ Олександр «Сторож» та заступник голови Союзу Десантників Росії Тімашков Олег Михайлович.

Пєгішев А.І. народився 02.10.1962 року у с. Сальник Калинівського району Вінницької області. Закінчив середню школу. Вступив до Вінницького медичного інституту, але навчався там лише рік.

У Збройні Сили СРСР призваний у листопаді 1980 року. Пройшов шлях від командира відділення до помічника начальника розвідки 21-й Отд.ВДБр ВДВ РФ (з 1998 - 247 десантно-штурмовий полк).

Освіта: Ленінградське вище загальновійськове командне училище імені С.М. Кірова (закінчив 1986 р.) У 2003 році звільнений у запас у званні полковника.

Працює генеральним директором ЗАТ «Інвест-Проект» у Москві, голова Спілки Героїв Російської Федерації.

Всю біографію зрадника можна прочитати у Вікіпедії.

Повідомили підозру

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили російському генералу про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заході для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Довідка: Злочинні дії підозрюваного стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia.

Нагадаємо, п'ятниця почалася з тривоги. В ОВА повідомили про влучання в об'єкт критичної інфраструктури у Вінницькій області.

 

Читайте також:

На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Василий Омельченко

    Ще , є генерал алексеев з Хмільнику (хмільницького району), ще бреев, (той, хто  калібри на нас запускає, капітан на макарові) . Без українців, рашиармія не армія.на жаль

    Сергей Рудой reply Василий Омельченко

    Василий Омельченко тому що в Вінницька обл, живуть одні казли і суки...
  • Анатолий Гордий

    его  вырастил   выучил   ссср  и  он  верный   цепной  пес  отрабатывает  пайку  возьмите    мышка   ежеля    иеже  ему  подобных  те  кто  здал  флот  и  перешел  на  службу  в  рф
  • Валентина Васильковська

    Сучара вонюча. Позорник.
  • Зінаїда Шевчук

    Падло продажнє, рашистський недопалок...
    Смерть всім ворогам української землі!

keyboard_arrow_up