Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії у Вінниці ОНОВЛЕНО

Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії у Вінниці ОНОВЛЕНО
Фото ілюстративне
  • У середу, 17 серпня, у Вінниці працює Державне бюро розслідувань. Новина оновлюється.

Редакція дізналась з власних джерел, що в департаменті земельних ресурсів та департаменті архітектурно-будівельного контролю працівники ДБР проводять слідчі дії.

 ОНОВЛЕНО: Як повідомляє пресслужба Державного Бюро Розслідувань, починаючи з 2018 року у Вінниці здійснюється будівництво 25 об’єктів нерухомості житлового та комерційного призначення.

Дозволи на незаконне будівництво

—  Дозвільну документацію та погодження на зведення цих приміщень працівники Державної інспекції архітектури та містобудування, а також ряд чиновників департаментів міської ради, видавали протиправно, — встановили під час слідства.

Відео дня

У відомстві повідомляють, що зокрема, всупереч вимогам законодавства, дозволи на будівництво видавались у межах рекреаційних, санітарно-захисних зон та прибережних смуг. Дозволи на будівництво також видавались і на ділянках, де це могло нести загрозу життю та здоров’ю людей, адже значно ускладнювало роботу рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

— Чиновники протиправно вилучали землі з фонду територіальної громади, у тому числі робили це за заниженими цінами, що завдало збитків державним інтересам.

За оперативними даними, задля реалізації своїх протиправних намірів чиновники пролобіювали низку кадрових призначень наближених до них осіб у структуру, яка б мала контролювати будівництво, — йдеться у повідомленні.

Причетність до оборудок чиновників міськради

Як зазначає ДБР, «посадовці володіли повною інформацією щодо неправдивих відомостей, які містилися в документації, зокрема щодо площі, кількості поверхів, висоти приміщень та цільового призначення будівництва. Відповідно, підконтрольні їм працівники правоохоронних органів, уповноважені виявляти та реагувати на такі правопорушення, свідомо «закривали» на них очі».

— При цьому, низка місцевих чиновників за цей час змогли «покращити» своє матеріальне становище на десятки мільйонів гривень. Точна сума незаконно одержаних коштів наразі встановлюється, — додають у відомстві.

Обшуки та повідомлення про підозри

У рамках кримінального провадження працівники ДБР провели обшуки в службових приміщеннях Вінницької міської ради та в її окремих департаментах.

Досудове розслідування триває. Буде здійснена перевірка вилученої документації та вирішене питання щодо повідомлення певним особам про підозри.

Попередня кваліфікація правопорушення:

  • зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки
  • друга частина статті 364 та стаття 368-5 Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Як ми повідомляли раніше, департаменті земельних ресурсів та департаменті архітектурно-будівельного контролю працівники ДБР проводять слідчі дії.

У четвер, 18 серпня, нагадаємо, Вищий антикорупційний суд проведе підготовче засідання за обвинуваченням двох людей у розкраданні понад 17 гектарів особливо цінної землі у Вінницькій області.

Нагадаємо, ворог концентрує ракети на території білорусі і хоче завдати масований удар по території України. До Дня Незалежності росія може завдати масовий удар. Не ігноруйте повітряну тривогу.

Попри зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 діб, існує постійна загроза обстрілів з росії, білорусі і тимчасово окупованого Криму.

 

Читайте також:

У Вінниці переносять композицію «Пам’яті Небесної сотні та Героїв АТО». Яка ваша думка?

День Державного Прапора: вінничан запрошують взяти участь у флешмобі

Чому вся карта червона? Речник Повітряних Сил розповів, як летять ракети

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Валерій Денисов

    Інформація злочинної корупційної діяльності Вінницької міської ради та їх керівників на сторінці у соцмережі Facebook - Валерій Денисов.

    Стосовно захоплення земельних ділянок міським головою ВМР - злочинцем корупціонером - зрадником Присяги посадової особи - Сергієм Моргуновим відкрито декілька кримінальних проваджень - нажаль СВ Вінницького РУП та СУ ГУ НП у Вінницькій області злочинно не проводять досудове розслідування - тягнуть час та приховують тяжкі корупційні злочини.
  • Вадим Дубковський

    Нарешті, 5 років чекав у черзі як учасник бойових дій, на земельну ділянку в межах міста, запропонували отримати в Агрономічному але намагалися запропонувати підписати що я відмовляюся, від свого права. 2 роки чекав на цю ділянку,в держгеокадастрі, на прохання пояснити чому так до мене вийшло мордате створіння яке наголосило що це велика честь для мене що він покинув кабінет. Але нажаль все також закінчилося, відмовою та відмазками що документів десь немає, звертайтеся до територіальної громади, гидко та неприємно що така подяка за службу, безкарність та неповага немає меж, ось такі реалії Вінницьких князів!!
  • Алена Боенко

    Нехай перевірять «муніципальні» будинки з панорамними вікнами 🤣 Особливо на Поділлі! Там порушень стільки, що можна навіть документи не дивитись 🤬
  • Серж Иванов

    Щось тут не те.

keyboard_arrow_up