Брат фермерки розповів про вбивство сестри, приховане за позначкою «безвісти зникла»

Брат фермерки розповів про вбивство сестри, приховане за позначкою «безвісти зникла»
Леонід Кулачок: «Брешуть, ніби щось роблять, а її насправді ніхто не шукає»
  • Тиждень тому, 2 січня, в родинному колі могли б святкувати 42-й день народження Галини Трачук. Але де вона, ніхто не знає вже більше чотирьох років.
  • Влітку 2015-го Галина поїхала на базар, і додому не повернулась. Зникнення фермерки, що зібрала 100 тисяч доларів на квартиру на «Поділлі», співпало з днем суду про розлучення з чоловіком.
  • Брат безвісти зниклої розповів, кого підозрює у вбивстві та чому не довіряє адвокатам з правоохоронцями.  

— Мені скрізь брешуть, «завтраками» годують і більше нічого не роблять, — говорить Леонід Кулачок, який першим кинувся своєї сестри і написав заяву про її зникнення.  

Це було в червні 2015-го року. Як раніше розповідала редакція 20minut.ua, Галина Трачук вважається безвісти зниклою. Після того, як жінка не повернулася додому з базару, відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство», але з позначкою «безвісти зникла». Згодом в поліції пояснили, що таку кваліфікацію обрали, аби максимально задіяти усі можливості з розшуку жінки.

Та позначку «безвісти зникла» брат Галини Трачук вважає зайвою. Леонід Кулачок не сумнівається, що його сестри немає серед живих, і він називає зацікавленим в злочині її чоловіка. Підозрюваний братом пройшов допити з поліграфом. Та й самого брата допитували в такий спосіб. Ні першого, ні другого на брехні не викрили.

Відео дня

П’ятий рік пішов, як тягнеться розслідування. Тіла не знайшли, а визнаному потерпілим у справі вбиства брату — періодично кажуть: є зачіпки, їх перевірять, інформація не підтверджується.

Ніде свічку поставити

— Я хочу поховати сестру по-християнські, щоб можна було прийти і поставити свічечку, — каже Леонід Кулачок. — Ось 2 січня, в її день народження, пом’янути могли на могилі, як годиться. Але де її тіло? Тому що не знайшли тіла, і не засудили по-справедливості вбивцю. Її чоловік, я не боюся цього казати, скрізь поплатив, щоб нічого не робилося. Якщо мені поліцейський каже: «Я не буду його допитувати, бо він мені гроші дав», то що тут казати? Йому на поліцію і прокуратуру начхати…

До нового прокурора на прийом записався в перший робочий день цього року Леонід Кулачок. Він сподівається, що новопризначена людина його вислухає і бездіяльність правоохоронців припинить. Досі ж, куди брат зниклої не писав, всі його скарги поверталися на місце — в Шаргородську поліцію або місцеву прокуратуру.

— Все там завмирає. Усі мої звернення, скари і клопотання. Ніхто тут нічого не робить, — каже Леонід Кулачок. — Он як в Хменках вбивство було — одразу знайшли. Чи як в Бару — фермерів вбили… Вона теж фермерка була. Сама піднялася. Вбили, і її ніхто не шукає. А в Бару за добу знайшли і гроші, і вбивцю. А тут — ніхто нічого не шукає, ніхто нічого не робить. У слідчого, що не спитаю, що там, щось є? Він каже: «та трошки є наброски…», оце вся відповідь в них.

Знімок з весілля Трачуків. Надав брат зниклої, Леонід Кулачок

Непідтверджені дані

Леонід Кулачок розповів, що його сестра зібрала велику суму грошей. Каже, чув від неї про 100 тисяч доларів.

— Я знаю, що ці гроші були, бо сестра, перед тим, які зникнути, радилася зі мною, де купити квартиру. Вона у Вінниці на «Поділлі» 2-кімнатну хотіла взяти для дітей, — розказує брат зниклої. — Ще вона мене просила не втручатися в її конфлікти з чоловіком, бо, казала, він гроші відбере, й вона більше не зможе вже таку суму заробити і зібрати…

За словами Леоніда Кулачка, сестру чоловік бив, і є тому свідки. Але за офіційною інформацією, причетності останнього до злочину проти Галини Трачук, слідство не встановило.

Раніше, коли журналіст 20minut.ua писав про розслідування справи зникнення фермерки, то телефонував її чоловіку й запитував про версію брата. Натомість чоловік Ігор розповів іншу версію: сказав, що Галина мала роман з дальнобійником і з ним втекла від нього та двох дітей.

Слідство, як кажуть судові ухвали в Єдиному реєстрі судових рішень, розшукало дальнобійника Віталія, але той сказав: не знає ніякої Галини Трачук. Тож і версія чоловіка, і версія брата вже п’ятий рік залишаються не підтвердженими.

Леонід Кулачок: «Куди я тільки не писав, все повертається на місце і тут кане»

«Насправді ніхто не шукає»

Про історію зникнення Галини Трачук та хід розслідування її справи пригадайте з публікації позаминулого року: Від поліції до «Битви екстрасенсів». Майже три роки шукають Галину Трачук. Відтоді, як каже, Леонід Кулачок, практично нічого не змінилося. Так само доля його сестри, що одного ранку поїхала на ринок за покупками і не повернулася додому, залишається невідомою.

Що Галина була хорошою матір’ю і просто не могла залишити двох дітей, говорять її родичі. Коли жінка зникла, меншій дитині було лишень 7 років. Ще одна деталь: в день зникнення Галина Трачук мала розлучитися з чоловіком Ігорем. Але на суді її вже не було. В останнього тепер інша жінка, він переїхав жити в Томашпіль.

— Все залишилося йому. Чисто все, — каже брат Леонід. — Але я хочу підкреслили, що ні на паї сестри, ні на гроші, що мала Галина, ніхто з нас, родичів, не претендує. — Ми хочемо знайти її і поховати. Ми найняли адвоката, якому заплатити 12 тисяч. Стільки пройшло часу, а він не відробив гонорару. Договір є, чек є, а адвокат не бере трубки. Як так може бути? І Шаргородській поліції я не довіряю, тож хочу потрапити на прийом до нового прокурора, написав заяву.

Леонід Кулачок розповів такий приклад свого діалогу з правоохоронцями. Йому в поліції сказали, нібито отримали інформацію про поїздку Галини на Закарпаття, але прослідкувати її на вокзалах за записами камер спостереження не змоги, бо… змінився президент, і керівництво вокзалу підчистило записи камер. 

— Хіба не маячна? — питає Леонід Кулачок. — Під дурників косять, ніби щось роблять, а Галину насправді ніхто не шукає.


Читайте також:

Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби. Покрокова інструкція з пошуків пропажі

Рік після вбивства в Академічному: коли винесуть вирок Анатолію Малєцу?

Злочини року. Від вбивства родини і порнографії з дочкою до вуличного «маніяка»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лапка Татьяна

    Я знаю Леоніда Івановича уже 11 років як людину порядну і відповідальну за свої слова і вчинки.Шкода, що  правди важко добитися і ніхто в цій справі не може  допомогти пропала сестра і все ні кінця ні початку. Люди не будьте байдужими поширюйте цю інформацію.
  • Лапка Татьяна

    Лапка Татьяна
  • Yura Gava

    У нее очень ПОРЯДОЧНЫЙ БРАТ Я ЛИЧНО ЕГО ЗНАЮ.И ОЧЕНЬ ПОРЯДОЧНЫЙ ЧЕЛОВЕК
  • Вера Иванец

    Для чого авторизація?І що це  означає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up