Від поліції до «Битви екстрасенсів». Майже три роки шукають Галину Трачук

Від поліції до «Битви екстрасенсів». Майже три роки шукають Галину Трачук
Світлина з весілля Галини та Ігора. Наречена — зникла жінка. Фотографію надав брат Галини.
  • Уже два з половиною роки поліція шукає Галину Трачук, яка зникла влітку 2015-го на Шаргородщині.
  • Родичі підозрюють її чоловіка і збираються мітингувати під обласною поліцією.
  • А чоловік говорить, що дружина могла втекти з далекобійником.

Рідний брат зниклої жінки, Леонід Кулачок, звернувся до редакції і розповів, що він перший побіг до поліції, коли його сестра зникла.

У цей день Галина мала розлучатися  зі своїм чоловіком Ігорем, але на засідання не з’явилася.

— Спочатку вони жили добре, «нога в ногу», як то кажуть. Але скоро чоловік почав гуляти та бити мою сестру. Коли вона зникла, Ігор навіть не звернувся до поліції, — каже Кулачок. — Йому було байдуже, мабуть. Я одразу кинувся писати заяву. Слідчі все відтягували час, не хотіли порушувати справу. Нарешті виділили двох оперативників, з якими ми почали шукати тіло. Ходили лісами, полями, ніде не знайшли.

Відео дня
blockquote>

Брат підозрює зятя

Скріншот з сайту МВС

Справді, хоча Галина зникла 25 червня, кримінальна справа була відкрита аж 1 липня, тобто через тиждень.

Леонід не відкидає можливості, що поліцейські спеціально затягують справу. За його словами, вони навіть не опитували сусідів Ігора та Галини. А тепер, як розповідає Кулачок, сусіди, які могли щось розповісти, вже померли.

— Я підозрюю зятя. Не боюся про це говорити. Один з сусідів мені розповідав, що бачив, як увечері Ігор Трачук для чогось сів у свою машину і поїхав у сторону лісу, — говорить Леонід.

Також він називає іншу причину, через яку, за його словами, чоловік міг вбити дружину.

— У них було 70 тисяч доларів, які вони заробили, тяжко працюючи — мали своє господарство, — розповідає він. — Збирали на квартиру у Вінниці. Усі ці гроші залишилися у нього. Згодом Ігор взяв ці гроші, купив житло у Томашполі, завів коханку і живе з нею там.

Леонід говорить, що йому не потрібні гроші від чоловіка. Він хоче одного — справедливого суду.

— Мені не потрібні гроші від Ігора, не потрібні паї, які у нього залишилися. Я тільки хочу, щоб був справедливий суд. Писав генеральному прокурору, президенту, міністру внутрішніх справ… Коли буде три роки, як зникла моя сестра, зберуться усі наші родичі і будемо пікетувати обласну поліцію. Може так увагу привернемо.

Леонід написав численні листи: до обласної поліції та прокуратури, генерального прокурора, президента. Звертався навіть у програму «Битва екстрасенсів».

— Втративши надію на наших слідчих, ми ходили і по бабцям-ясновидицям. Усі кажуть, що Галини вже немає серед живих, — розповідає Кулачок. — Ми ще хочемо, щоб нас запросили на якесь ток-шоу на телебаченні. І нехай її чоловік вийде і перед усією країною скаже, що він не вбивав Галину.

Брат зниклої Леонід Кулачок

Чоловік не вірить у вбивство

І досі, за документами, чоловік зниклої Ігор Трачук зараз справді мешкає у Томашполі. Про це він розповів журналісту RIA у короткій розмові. У вбивство дружини він не вірить.

— На момент зникнення ми з нею ще жили у одній хаті, — каже Ігор. — Це була десь середина тижня. Вона встала рано вранці. Наче сказала, що йде на автобус. Пішла з дому і більше її не бачили.

Чоловік стверджує, що написав заяву про зникнення дружини через кілька днів. А ще підтверджує, що його допитували на поліграфі тричі.

— Те, що брат Галини думає, що це я її вбив, то це його така думка. Що тут можна ще сказати?, — говорить Ігор. — Я вважаю, що вона просто втекла з кимось. Так, її подруга незадовго до зникнення розповідала мені, що Галина хотіла поїхати з її другом-далекобійником. Думаю, що це вона і зробила.

Деталі справи

У судовому реєстрі ми знайшли та прочитали усі матеріали, що стосуються цієї справи. За номером кримінального провадження знайшли 26 ухвал. За 2015 рік — шість документів, за 2016 — один. А за 2017 — 19. Через два роки після зникнення виявилося, що під час допиту чоловік зниклої Галини розповів, ніби його дружина хотіла втекти від нього разом з її знайомим водієм-далекобійником Віталієм, який родом з Кіровоградської області. Почали відпрацьовувати цю версію: поліцейські зателефонували Віталію. Він сказав, що не знає ніяку Галину Трачук.

З судового реєстру стає зрозуміло, що поліцейські намагаються розслідувати справу за допомогою мобільних операторів. У більшості ухвал вони просять суд дозволити отримати інформацію про місцезнаходження абонента через його мобільний номер.

У тому числі слідчі встановили, що телефонний номер, яким користувалась жінка, працював 29 червня, а ще з 30 червня до 7 липня 2015 року. Тобто після її зникнення.

Для звинувачення немає підстав

Прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник:

— Галина дійсно зникла 25 червня 2015 року. Але заява до поліції надійшла 1 липня. Одразу після того, як поліцейські отримали заяву — відкрили справу. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за статтею 115 Кримінального кодексу — «умисне вбивство», але з позначкою «зникла безвісти». Таку кваліфікацію обрали для того, щоб максимально задіяти усі можливості з розшуку жінки.

Олійник каже, що розслідування до цього часу проводиться, людину шукають. Слідчі відпрацьовують різні версії, у тому числі про причетність її чоловіка.

— Його тричі перевіряли на поліграфі. Але на сьогодні у поліції немає доказів про його причетність до зникнення жінки, — говорить прес-офіцер.

Зникла Галина Трачук

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Test Test

    Справді, хоча Галина зникла 25 червня, кримінальна справа була відкрита аж 1 липня, тобто через два тижні.



    Виходьть наче тиждень? Чи це я рахувати не вмію?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up