Мама недавно звільненого з полону Романа Савкова розповіла про зникнення сина

Мама недавно звільненого з полону Романа Савкова розповіла про  зникнення сина
Роман Савков після звільнення з полону по дорозі до Києва заходив в один з храмів у Полтавській області
  • Роман Савков, якого 24 січня звільнили з полону, не виходить на зв'язок з 3-ї ночі 11 лютого
  • Додому заїхав тільки на хвилину, взяв у мами грошей, деякі документи і поїхав назад у Київ
  • Після того від нього жодного дзвінка. Його два номери телефону  поза зоною

– Його приїзд додому вночі став несподіванкою, – розповіла журналісту RIA мама зниклого Романа пані Валентина. – Рома знаходиться в Києві у госпіталі на лікуванні. Перед тим ми з ним спілкувалися по декілька разів на день А 8 лютого були в Києві,  їздили привітати з днем народження. І раптом вночі стук у двері. Дивлюся, Роман стоїть, а біля воріт машина таксі. Каже: «Ой, мамо, тут така ситуація, я на хвилину, треба взяти деякі документи і назад, бо рано маю бути в госпіталі».

Роман Савков у день звільнення 24 січня - перші кроки ще на тимчасово  окупованій території
Роман Савков у день звільнення 24 січня - перші кроки ще на тимчасово
окупованій території

Мати каже, що син навіть не присів, взяв документи, вона не знає які саме, попросив грошей, казав, нібито має щось з правами водія владнати. Жінка не назвала суму. Земляки Романа кажуть, що хлопець взяв дома 10 тисяч гривень.

– З дороги Роман не зателефонував жодного разу, так само не дзвонив, коли їхав додому, – продовжує мама. – Міг би попередити, він же такий уважний до нас, про все розповідає, а тут… Моє серце передчувало, що щось не те. Але, думаю, ми пережили страшніше, то що вже може гіршого статися.

Відео дня

Син поїхав, а мама очей не зімкнула до ранку. Все чекала дзвінка. Роман не дзвонив. Під ранок вона сама набрала його номер. У хлопця картки двох операторів. Обидва відповідали, що абонент поза зоною досяжності.

– Я подумала, що в дорозі телефон розрядився. – каже пані Валентина. – Але й пізніше Рома не відповідав. Я подзвонила його дівчині, вона проживає у Борисполі. Інна мене втішила. Сказала, що Роман розмовляв з нею приблизно о пів на десяту ранку. Повідомив їй, що йде в госпіталь. Моє серце заспокоїлося. Але не надовго. Бо ми ніяк не могли зв’язатися з сином. «Абонент поза зоною» - це вже у вухах дзвенить.

Роман Савков з батьками у військовому шпиталі у Києві

 

Дівчину Романа пані Валентина знає давно. Син познайомився з нею ще до полону. Інна приїздила у госпіталь зустрічати його. Потім ще раз мама бачила її, коли та приходила провідати сина. Дівчина має роботу. Видно, що не байдужа до Романа.

Роман Савков з батьком у Київському шпиталі у день повернення з полону

Увечері в неділю Валентина Савкова подзвонила дільничному інспектору поліції. Розповіла, що нема зв’язку з Романом. Той сказав, зачекати із заявою.

– Не буду я чекати, – каже пані Валентина. – Сьогодні, у понеділок, піду напишу офіційно повідомлю у поліцію. Бо мені вже з Києва з поліції дзвонили. Сказали, що перевірили всі ДТП, які сталися на маршруті Шаргород-Київ тієї ночі. Ніде не зафіксовано пригоди з автомобілем, яким їхав Роман. Водій ні до кого не звертався по допомогу.

Жінка дуже схвильована відсутністю сина. З пам’яті не йде фраза: «Ой, мамо, тут таке сталося!»,  переживає за здоров’я дитини – у Романа цукровий діабет, який він «заробив» під час перебування у полоні.

Роман Савков (у центрі) з побратимами, з якими перебував у полоні в Макіївській колонії. Вони першими вдарили на сполох про відсутність друга у палаті №15, де лікується військовий

Роман Савков служив помічником гранатометника 92-ї окремої механізованої бригади. 19 липня 2017 потрапив у полон. Його утримували в Макіївській колонії. Обміняли 24 січня нинішнього року.  

Прохання до всіх, хто може надати інформацію щодо місця знаходження Романа Савкова, 1989 року народження, який є пацієнтом Центрального військового госпіталю, телефонувати до чергового ВСП ЗСУ (044) 456-41-28 або 102.

 

Читайте також: Зник ветеран АТО Роман Савков, якого нещодавно звільнили з полону
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Olvol

    Анекдот. Їде два мужика під мухою на Запорожці. Перший кричить: "заєць! Заєць, зараз задавим його" - "Гарний був заєць, жаль його". - "Бабка! Бабка!" - "Добра була напевно бабка, у мене теж була бабуся, жаль її". - "Хлопчик! Хлопчик!" - "Розумний був напевно хлопчик, жаль його! Тим часом машина дирчить ще дужче!"

    І тут втрутився папуга, якого ще покійна бабуся навчила: - Ты за рруллем, ты и торрмоззи!
  • Olvol

    Мама, мене обміняли. Мамин борщ. Хочу до мами.

    Как брать ответственность, так детка. Эмоции как у подростка. А как стрелять на войне - так пожалуйста!! Люди в 25 лет уже диссертации защищают, а он в 29 еще ХЛОПЭЦЬ МАТУСІН
  • Руслан Сиридюк

    Инна а ти там була? Іди там заррби грошей!!!
  • Инна

    ПРОЦЮВАТИ!! РУЦЯМИ! НОЗЯМИ! ГОЛОВОЮ! І не буде брати у мами гроші і зникати безвісті

    Пупкин Вася reply Инна

    А ты чем працюешь и заробляешь ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:40 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:27 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up