«Зарили» всі гроші міста у ремонт доріг, або яким буде бюджет Вінниці у 2022 році

«Зарили» всі гроші міста у ремонт доріг, або яким буде бюджет Вінниці у 2022 році
Головний фінансовий документ міста мають розглянути на сесії міськради, 24 грудня. А наступного року за рішенням депутатів можна змінювати бюджет ледь не щомісяця
  • Майже 5,5 млрд грн складатиме міський бюджет в наступному році.
  • Такі суми важко уявити звичайній людині. Тому ми розклали гроші по галузях — освіта, медицина, транспорт тощо — і «витратили» їх усі в поточний ремонт доріг.
  • Спойлер: вдасться відремонтувати половину вінницьких шляхів, але доведеться зекономити на всьому.

Бюджет Вінниці на 2022 рік, за проектом, складе 5 млрд 490 млн грн. Загальні видатки з бюджету складатимуть 5 млрд 763 млн грн. Джерелом покриття різниці між доходами та витратами стануть кредити, які мерія планує брати у 2022 році.

Втім мільярди гривень складно уявити звичайній людині. Тому ми вирішили перерахувати у зрозумілі речі. Зокрема, у ремонт доріг.

За даними дослідження CoST Ukraine, середня вартість поточного середнього ремонту (асфальтування, перебудова «з нуля» окремих ділянок дороги тощо - авт.) 1 км доріг у Вінницькій області складає 30 млн 260 тис. грн. Такі цифри експерти наводять, виходячи з тендерів, проведених за перше півріччя 2021 року.

Відео дня

Якщо всі гроші міста «зарити» у вінницькі дороги, то вдасться відновити 181 км шляхів. А це половина від усіх доріг, що є у Вінниці: загалом дорожня мережа складає понад 389 км.

Читайте наші минулі матеріали про бюджет міста. Зокрема про те, як ми «купували» квартири за гроші казни-2020, та «вакцинували» вінничан за всі кошти бюджету-2021.

 

Читайте також:

Бюджет-2022 і план розбудови Вінниці погодили на слуханнях. Що було цікавого?

Громадський бюджет у Вінниці. Ці 16 проектів, зробили у 2021 році

Розбудова Вінниці. Що зробили у 2021-му і які плани на 2022 рік?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ivan Sobzyk

    Знову (островки бузпеки і Алі паруса.А місто стоїть в заторах.

keyboard_arrow_up