Як зараз працюють банки у Вінниці: черги, закриті відділення та нові обмеження

Як зараз працюють банки у Вінниці: черги, закриті відділення та нові обмеження
Черга до банкомата по обіді, навпроти ринку «Маки» / Фото Наталії Корпан
  • У Вінниці, як в інших містах, біля банкоматів утворились черги.
  • З картки Привату не можна зняти більше 3000 грн за раз, Альфа-Банк закрив свої відділення, а в Monobank тимчасово обмежили користування кредитними лімітами.
  • Також є ще ряд обмежень, які ввів Нацбанк України на загальнодержавному рівні.

На Коцюбинського закрите відділення банку «ПУМБ». POS-термінали в магазинах і аптеках працюють, але зі збоями: журналісту не вдалося розрахуватись карткою в аптеці, попри те, що у попереднього клієнта з цим проблем не було. Також по обіді бачили, що біля банкоматів стояли черги.

Яка офіційна інформація щодо роботи банків під час нападу Росії на Україну? 

Приват

Станом на зараз, в ПриватБанку повідомили, що відділення будуть працювати у штатному режимі в тих населених пунктах, де немає загроз для здоров’я і життя працівників та клієнтів.

Відео дня

«Онлайн-банкінг та Приват24 для бізнесу, мережа самообслуговування працює в режимі 24/7. Ми робимо все, щоб всі наші послуги працювали онлайн. Безготівкові розрахунки працюють без обмежень, — повідомляють на сайті банку. — Зняття готівки через банкомати ПриватБанку доступне. Наша служба інкасації забезпечує готівку на безперебійній основі. Строк дії карток ПриватБанку автоматично подовжено на 180 днів. Тимчасово зупинені покупки через Оплату частинами. Мережа POS-терміналів банку працює».

Також у прес-службі ПриватБанку повідомили, що банкомати наразі видають не більше 3000 грн на добу.

Ощадбанк

В Ощадбанку повідомили, що працюють у штатному режимі з урахуванням поточної ситуації.

«Фінансова установа має достатній запас стійкості та ліквідності, і закликає своїх клієнтів не піддаватися паніці та зберігати спокій. Банк продовжує здійснювати безготівкові розрахунки без обмежень, підкріплює банкомати готівкою, забезпечує безперебійну роботу відділень», — зазначили в банку.

Разом з тим, у банку інформують, що за постанову Нацбанку України, з 24 лютого діятиме обмеження на зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі до 100 тисяч грн на день (не враховуючи виплати зарплат та соціальних виплат); забороняється видача готівки з рахунків клієнтів у іноземній валюті.

Monobank

Співвласник monobank Олег Гороховський написав у Telegram, що банк працює у звичайному режимі.

«Головна мета — збереження грошей вкладників та клієнтів. Кредитні ліміти тимчасово обмежили. Наразі вирішуємо, як їх повертати. Спостерігаємо за розвитком ситуації», — зазначив він.

ПУМБ

Щодо цього банку, то в прес-службі повідомили, що наразі «вивчають ситуацію щодо безпеки роботи відділень для клієнтів і співробітників»

«Про графік роботи відділень проінформуємо додатково найближчим часом», — повідомили на офіційній фейсбук-сторінці «ПУМБ».

Також там зауважили, що усі безготівкові операції та перекази здійснюються у штатному режимі. 

«Ми також оперативно поповнюємо банкомати. Онлайн сервіси банку та мобільний додаток доступні клієнтам. Можливе уповільнення роботи сервісів через додаткове навантаження на канали зв’язку. Перепрошуємо за ці незручності», — пишуть в установі.

Райффайзен

Відділення цього банку мають працювати у Вінниці. У Райффайзен Банку заявили, що зупинили роботу відділень у Донецькій та Луганській областях зупинено. Також не працює частина відділень у Харківській, Херсонській, Одеській та Київській областях.

«На решті території працюємо як завжди. Свої операції виконуйте, будь ласка, онлайн. Системи банку працюють стабільно», — зазначили у прес-службі банку.

Альфа-Банк

В Альфа-Банку регулярно оновлюють інформацію щодо роботи. Станом на 12.57 24 лютого в цій фінансовій установі НЕ ПРАЦЮЮТЬ:

  • обмін гривні на долари чи євро, а також євро на долари та долари на євро;
  • відділення банку, але планують відкрити 35 відділень по Україні. Регіони чи міста, де відділення запрацюють — ще не повідомили;
  • оформлення кредитів та кредитних карток у Sense SuperApp, Alfa-Mobile;
  • можливі проблеми з поповненням мобільних операторів та оплатою комунальних платежів у SenseSuperApp. Причини поза банком на стороні партнерів;
  • зміна лімітів за картою;
  • також сьогодні не буде торгів акціями.

Які обмеження діють для всіх банків?

Національний банк України запровадив низку тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, зокрема:

  • призупинив роботу валютного ринку України, крім операцій з продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксував офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • ввів обмеження на зняття готівки з рахунків клієнтів в обсязі 100 000 грн в день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат);
  • заборонив видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті;
  • увів мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів.

Читайте також:

Продукти в магазинах є, банкомати працюють. Що відбувається на вулицях міста

Зберігайте спокій та повідомляйте про підозрілих осіб — СБУ

Школи та дитсадки у Вінниці закриті на невизначений час. Залишайтесь вдома

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • ВЕРА Арвелия

    Пумб не выдает денег с кредитки даже свои а не кредитные
  • Сергей Валерьевич

    Альфа-Банк - банк окупанта!
  • Сергей Валерьевич

    Альфа-Банк це банк окупанта!
  • Nick Kayev

    гроші постачайте в банкомати

    та відновіть оплату картками

keyboard_arrow_up