Продукти в магазинах є, банкомати працюють. Що відбувається на вулицях міста

Продукти в магазинах є, банкомати працюють. Що відбувається на вулицях міста
  • Росія пішла в наступ. Президент оголосив воєнний стан. Вранці в нашій області були під ударом військові частини.
  • Пройшлися містом, та поглянули, як вінничани реагують на початок війни. 

З ранку 24 лютого в Україні запровадили воєнний стан через напад Росії. Це означає, що цивільним людям обовʼязково треба мати із собою документи, бути уважними до офіційної інформації, бути готовими за потреби допомагати військовим, поліцейським, рятувальникам.

В області під ударом військові частини. Про це вранці повідомив радник міністра охорони здоров'я Антон Геращенко з посиланням на оперативну інформацію Нацполіції.

Він зазначає наступне:

Відео дня

За нашими даними, схожа ситуація була на Калинівському арсеналі. Там мале загоряння.

Як вінничани реагують на цю інформацію? Чи скуплять всі необхідні речі для «тривожної валізи»? Складають аптечки? Показуємо, що відбувається на вулицях Вінниці. 

Ми пройшлися по вулиці Замостянській, проспекті Коцюбинського та відправилися на залізничний вокзал. Насамперед що впадає в очі, більшість людей говорить телефоном, розповідаючи про ситуацію та здійсненні покупки. Чоловіки між собою у чергах говорять про мобілізацію та очікування на повістки.  

Біля всіх аптек, що ми проходили, помітили черги. Останні не катастрофічні, до десятка осіб. Люди купляють: заспокійливі, знеболювальні, бинти тощо. Більшість набирає одразу багато ліків. 

У супермаркетах теж черги, але паніки немає. У магазинах кілька десятків людей, всі купляють одразу багато продуктів. Найбільше скупляють: хліб та крупи. Вода є. 

Також незначні черги можна помітити біля зоомагазинів. Люди купують великі пакети корму для своїх домашніх улюбленців. 

Найбільші ж черги біля банкоматів. Понад 20 осіб стоїть в черзі до банкомата на Замостянській, неподалік вокзалу аналогічна черга біля банкомата. У магазинах, де є банкомати, теж черги з близько десятка людей. З банкомата державного банку «ПриватБанку» можна за один раз зняти три тисячі.

Центральний ринок не працює. А от працівники м'ясного павільйону продовжують роботу. Хліб у павільйоні розкупили, вінничани купують й м'ясо. 

Дорогою на вокзал, з гучномовців ми почули: «Сьогодні, 24 лютого, обов’язково потрібно з’явитись військовозобов’язаним і резервістам на призовну дільницю, що на вулиці Довженка, 28». 

На вокзалі спокійно. Так, черги з людей є. Десятки вінничан їдуть на Захід нашої країни або в райони Вінниці. Однак ніхто не свариться, не панікує, не штовхається. Як сказала нам диспетчерка в інформаційному бюро, всі потяги курсують. 

Громадський транспорт теж курсує у штатному режимі. Не панікуймо. На в’їзді у Вінницю з боку Львівського шосе був затор, станом на орієнтовно 12.00. 

На заправках теж затори. Люди стоять у чергах за пальним. 

Читайте також:

Росія напала на Україну: хроніка подій на Вінниччині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Мобільний зв'язок працює, але можливі перебої, дзвоніть — за необхідності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олег Каськов

    В ТЦ "Квартал" є 3(три) банкомати-Ексім,Укрсиб та Правекс. Проте,"завдяки" турботливій охороні,яка зачинила ТЦ,громадяни змушені користуватися лише одним приватівським банкоматом,на галереї біля входу.
  • Олег Каськов

    Клієнти Приватбанку самі створюють черги. До них ніяк не доходить та проста річ,що вони можуть знімати кошти в будь якому банкоматі без комісії. На цьому завжди наголошує ПБ.
    До речі,це саме стосується і Райффайзена.
  • Николай Фефелов

    Приедь вГнивань ничего не работает и даже нет хлеба полний бардак
  • Наташа Дейнега.

    Экономику подняли за один день

keyboard_arrow_up