Вінницькі витрати 2015: від нового «дому» для Вишеньки до регіонального центру

Вінницькі витрати 2015: від нового «дому» для Вишеньки до регіонального центру
В програмі соціально-економічного розвитку на рік поточний згадується реставрація будівлі «Особняк купця Кумбарі» на вул. Першотравневій, 44а.

Також в мерії запланували, точніше перенесли в план 2015 року, нереалізовану в попередні роки ідею з будівництвом «вставки» між трамвайними лініями в районі "Урожаю". Це дасть можливість пустити трамвай з Електромережі на Вишеньку та навпаки. За попередніми підрахунками подібне задоволення обійдеться міському бюджету у 573 тисячі гривень ( загальна сума робіт оцінюється в 5,73 млн грн, в мерії сподіваються залучити кошти держбюджету, в противному випадку - внесуть зміни в міську казну). 

Ще 7,6 мільйона з міської казни візьмуть на виготовлення проекту для будівництва Вінницького регіонального клінічно-лікувального діагностичного центру серцево-судинної патології. Проект буде реалізовано на базі міського центру за участю Європейського банку реконструкції та розвитку. Останній має інвестувати в нього 32 млн дол. 

Ще однією лікарнею, якою «розживеться» місто, стане Залізнична. 
Її передають на баланс міста. Це означає, що де-юре місто отримає додаткових 80 ліжок у денному стаціонарі та 230 медиків. 

2,1 мільйона ( загальна сума робіт оцінюється в 21 млн грн, решту в мерії сподіваються залучити з держбюджету, в противному випадку - внесуть зміни в міську казну)  піде на реконструкцію приміщення дитсадка на Порика, де планують організувати 10 груп дошкільнят. 

Ще 500 тисяч в мерії виділяють на проект реконструкції під дитсадок приміщення за адресою просп. Космонавтів, 64 

На проект по СКА теж потрібно 500 тисяч, а на завершення на Винниченка робіт для центру «Гармонія» - 1,1 мільйон (частка міського бюджету).

580 тисяч місто виділяє аби зробити безпечнішими наші ліфти. Ці кошти підуть на їх реконструкцію. 

Ще 1,9 мільйона піде на те, аби зробити школу №25 на Келецькій енергозберігаючою. 
Передбачається і вирішення «квартирного питання» для школи мистецтв Вишенька, яка тісниться в будівлі колишнього дитсадка в однойменному мікрорайоні. Ще торік школу разом з деякими іншими організаціями планували переселити в адмінбудівлю «Кристалу», від якої підприємство вирішило відмовитися на користь міста. Та коли процес передачі нерухомості з державної в комунальну власність стартував, виникло питання ДонНУ, який згодом і зайняв це приміщення.  Тепер аби знайти для школи інше приміщення, а фактично мова йде про його купівлю, місто готове виділити 10 млн грн. 

Також в місті запланували зведення майданчику для вигулу тварин - в районі Фрунзе - Червоноармійської. Це ще один нереалізований задум минулого року. На це виділяється 237 тисяч. Трохи більше - 273 тисяч - піде на реконструкцію вулиці Ф.Кона. 150 тисяч за підрахунками чиновників обійдеться розширення перехрестя по Київській-Чорновола.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Невже Ф.Кона за келецьтко буде мати асфальт?
  • Topoнтуй

    «Особняк купця Кумбарі». Донецкий аэропорт в лучшем состояниию
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду 09:30 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День банківських працівників. Історія, заборони та прикмети 20 травня 21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up