У Вінниці планують ремонт п’яти зупинок. Де саме та скільки витратять грошей?

У Вінниці планують ремонт п’яти зупинок. Де саме та скільки витратять грошей?
Як правило такі скляні павільйони ставлять замість старих / Фото з сайту Вінницької міськради
  • Протягом березня міська влада оголосила п’ять закупівель щодо капремонту зупинок громадського транспорту. 
  • Загалом на роботи та матеріали готові витратити 1 мільйон 403 тисячі гривень. Що потрібно буде робити? І які зупинки хочуть поміняти?

Дані про капремонт зупинок у Вінниці дізналися з тендерів на «Прозорро». Замовником виступає міський департамент комунального господарства і благоустрою.

Де будуть міняти зупинки

Найдорожчим наразі є капремонт трамвайної зупинки «Електромережа» (в напрямку до центру). Кошторисна вартість об’єкта — 396 тисяч 752 гривні.

Наступна закупівля, яка також була оголошена 18 березня, стосується капремонту тролейбусної зупинки «Міський палац мистецтв «Зоря» (в напрямку від центру Вінниці). Кошторисна ціна — 244 тисячі 989 гривень.

Відео дня

Третьою закупівлею по цьому «профілю» став тендер на капремонт автобусної зупинки «вулиця 600-річчя» (в напрямку від центру Вінниці). Кошторисна ціна — 255 тисяч 364 гривні. 

Четверта закупівля — капремонт тролейбусної зупинки «Ліцей №29» (в напрямку від центру Вінниці). Кошторисна ціна — 255 тисяч 364 гривні.

П’ята закупівля — капремонт тролейбусної зупинки «Медичний університет» по вулиці Келецька (в напрямку від центру Вінниці). Кошторисна вартість — 250 тисяч 822 гривні.

По чотирьох з п’яти тендерах аналогічні завдання для майбутнього підрядника — демонтаж покриття, заливка бетонного фундаменту, установка одного павільйону з одним смітником.

Тільки на трамвайній зупинці «Електромережа» не потрібні демонтажні роботи, але замість одного треба одразу два павільйони для очікування громадського транспорту в одному місці.

Строк виконання робіт по всіх цих тендерах — до 30 жовтня 2024 року. Але цей термін орієнтовний, а точний буде прописаний у договорі з підрядником чи підрядниками.

Раніше, нагадаємо, ми повідомляли, що на Данила Галицького робили капремонт зупинки за мільйон гривень.

Тоді ж ми розбиралися, скільки влада витратила на ремонти зупинок громадського транспорту за 2022-2023 роки. Коротко переказуємо наше дослідження.

Скільки зробили зупинок за 2022-2023 роки

З початку повномасштабної війни, департамент комунального господарства замовив капремонт 46 зупинок громадського транспорту, на загальну суму 15 мільйонів 444 тисячі гривень.

У березні 2022 року вартість закупівель складала 96 тисяч гривень за одну зупинку, з яких вартість самого павільйону складала 83 тисячі гривень.

У листопаді минулого року вартість капремонту зупинок зросла до 271 тисячі гривень, в яких вартість самого павільйону 114 тисяч гривень.

Черговий етап здорожчання відбувся також у листопаді 2022-го. Капремонт зупинок громадського транспорту зріс до 420 тисяч гривень, а ціна павільйону навпаки зменшилася до 88 тисяч гривень.

І з травня 2023 року почали укладати підряди на капремонт зупинок, вартістю понад 1 мільйон гривень. Зокрема, це зупинка «площа Василя Стуса». Ціна самого павільйону складає від 150 тисяч гривень.

Опитування

Чи потрібно витрачати гроші з бюджету на ремонт зупинок?

 

Читайте також:

У Вінниці на Шимка хочуть звести три нових будівлі — тривають обговорення

На місці колишнього готелю «Південний Буг» поновили будівельні роботи

П’ятиповерхівка з видом на Буг — На Київській будують апарт-готель

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Cvetlana Gnatyuk

    Прийшли гроші в країну....
  • Галина Гоцалюк

    Купіть дрони! Будете красти після війни
  • Людмила Именовская

    А це зараз на часі коли тревога за тревогою?Але гроші вкрасти треба ж
  • Місцевий

    У "найкращому місті" абсолютно ПОГАНА  і зовсям НЕ придатна зупинка трамваю на залізничному вокзалі, на відновленій Батозькій.

keyboard_arrow_up