У Вінниці готові платити за нові робочі місця. Умови для роботодавців

У Вінниці готові платити за нові робочі місця. Умови для роботодавців
Фото ілюстративне, depositphotos.com
  • Рішенням депутатів продовжили дію порядку, яким ще у 2020 році запровадили виплати підприємцям, що створюють нові робочі місця.
  • Гроші дають з міського бюджету, а саме — частково повертають єдиний соцвнесок, сплачений роботодавцями.
  • Як долучитись до програми і які умови?

На сесії міськради 28 січня внесли зміни до порядку компенсацій за нові робочі місця. Ухвалений документ починає діяти з 1 січня 2022 року та буде чинним до 31 березня 2023 року.

На виплати підприємцям спрямують 4,4 млн грн з бюджету громади, говорив на сесії мер Вінниці Сергій Моргунов. Розповідаємо про те, як діє цей механізм.

Скільки заплатять

За кожне нове робоче місце готові платити 22% від мінімальної зарплати. Це розмір єдиного соцвнеску.

Відео дня

«Розрахунковими кварталами для нарахування компенсації витрат роботодавцю на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця вважаються IV квартал 2021, І-IV квартали 2022 року», — йдеться в рішенні міськради.

Тобто, якщо підприємство долучилося до програми компенсації торік, то за 4 квартал 2021-го воно отримає по 1 тисячі 320 грн за кожне новостворене робоче місце. З 2022 року розмір компенсації зріс до 1 тисячі 430 гривень.

Виплати надходять раз на квартал. Відповідно, за одне нове робоче місце за 1 квартал 2022 року можна отримати 4 тисячі 290 гривень (1430 х 3 місяці).

Ще один важливий нюанс — підприємцю необов’язково щомісяця створювати нові робочі місця, щоб отримувати компенсаційні виплати з бюджету.

— Якщо людина найняла трьох співробітників, наприклад, у січні цього року, то вона буде отримувати повернення ЄСВ за них протягом всього року. Підставою для припинення виплат є звільнення працівників до тієї кількості, яка була на початку участі в програмі, заборгованість зі сплати податків (ЄСВ, ПДФО, військовий збір - авт.), — розповідав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Хто і як може долучитись

Учасниками програми з компенсації ЄСВ за нових робітників, можуть бути підприємці (ФОП та юрособи), що зареєстровані та ведуть господарську діяльність на території Вінницької міської тергромади. 

Підприємці повинні працювати в «білу»: не мати заборгованості по сплаті податків, зарплат, офіційно працевлаштувати співробітників. До того ж підприємство має діяти та не перебувати в стані ліквідації, реорганізації. 

Плюс, обов’язковою вимогою є виплата зарплати найманим працівникам не менше мінімальної — 6 тисяч 500 гривень.

Для участі в програмі компенсації потрібно заповнити три заяви. Їхні шаблони є на сайті міськради за цим посиланням.

Якщо буде позитивна відповідь, то учаснику програми будуть перераховувати кошти протягом двох місяців від завершення кварталу. Наприклад, виплати за 4 квартал 2020-го підприємці отримали в середині березня 2021 року.

Подати заяви можна в паперовому вигляді у всіх «Прозорих офісах» Вінниці, про що вказано за цим посиланням. Детально про умови процедури компенсації — у рішенні міської ради.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли про те, який готовий бізнес можна купити у Вінниці

 

Читайте також:

Дають 100 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу: подробиці

Португальці у Вінниці побудують завод. Скільки буде робочих місць та які зарплати?

Лікар, двірник та водій. Рейтинг найбільш затребуваних професій в Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up