Скільки отримують військовослужбовці – Міноборони прозвітувало про додаткові виплати

Скільки отримують військовослужбовці – Міноборони прозвітувало про додаткові виплати
  • Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій. Яку зарплатню отримуватимуть військовослужбовці – читайте нижче.

Розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється, повідомляє Міністерство оборони України.

 

Виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

Відео дня

— Для прикладу: станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати – 30 тисяч гривень, — пише Міністерство оборони України.

Отже, всі військові, які перебувають на фронті та беруть участь у боях, отримують додаткові доплати в розмірі 100 тисяч гривень. А всі інші отримують додаткову винагороду в 30 тисяч гривень.

Водночас, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, з 01 лютого 2023 року було збільшено розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, становив не менше ніж 20 100 гривень, також для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України — на рівні не менше ніж 17 000 гривень.

Перший графік позначає рівень грошового забезпечення військових без додаткових винагород за бойові завдання.

В другому графіку показані зарплати виключно Сухопутних військ з урахуванням надбавок за бойові і спеціальні завдання.

 

Читайте також:

Незламний бізнес під час війни: у Вінницю релокувалося 278 підприємства

Розбили 15 мільйонів на частини. Про новий порядок виплати компенсації родині загиблого воїна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ліана Нохріна

    ВИ РАХУЄТЕ, ЩО СТІЛЬКИ КОШТУЄ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ, ЧИ ПЕРЕМОГА ?????     ЯК ВИ МОЖЕТЕ ТАК ОБРАЖАТИ ВІЙСЬКОВИХ, ЩО НА СХОДІ !!!!! А ВОНИ УЖЕ ТАМ РІК !!!!! РАНІШЕ БУЛИ БЕЗ РОТАЦІ ,А ТЕПЕР І БЕЗ ГРОШЕЙ !!!!! І ХТО Ж ЦЕ ТАК ДЕШЕВО ОЦІНИВ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ  ????!!!!!!

    Тыдыш reply Ліана Нохріна

    Так мова і йде за те, щоб ті хто на сході отримували більше. А ті хто в глибокому тилу не отримували ті ж гроші що отримують хлопці на передовій.
  • Снігур Сергій

    Яка зарплата будить  отримувати  військовослужбовців строкової служби зброї них сил  України 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Татьяна Мазур

    +
  • Таня Сандюк

    Ви ці зарплати депутатам відайти а їхні хлопцям.

    Лариса Панібратюк reply Таня Сандюк

    Таня Сандюк хто вам сказав?

    Таня Сандюк reply Таня Сандюк

    Лариса Панібратюк на передку отримують 100 а депутат 400

    Лариса Панібратюк reply Таня Сандюк

    Таня Сандюк на передку хлопці більше отримують, ніж ви зараз пропонуєте.

    Таня Сандюк reply Таня Сандюк

    Лариса Панібратюк ні .ви що .кожному солдату зарплату депутата,а депутату мінімалку.

    Лариса Панібратюк reply Таня Сандюк

    Таня Сандюк у ВР біля 400 депутатів, а воюють у 1000 разів більше. Ви пропонуєте зарплату одного депутата розділити на тисячу військових??

keyboard_arrow_up