Скільки коштують послуги клінінгових компаній та як вберегтися від нечесних прибиральників

Скільки коштують послуги клінінгових компаній та як вберегтися від нечесних прибиральників
  • Як обрати компанію, якщо в інтернеті вони всі виглядають однаково? 
  • Які гарантії, що у квартирі дійсно буде прибрано якісно, а нічого з речей не зникне після від’їзду бригади?
  • Склали огляд цін на послуги клінінгових компаній Вінниці та порадилися з юристом, як убезпечитися від обману і крадіжок. 

Якщо зацікавитись темою клінінгу та прибирання за гроші, можна зіткнутися з безліччю питань та проблем з пошуком. Якщо компанію порадили знайомі чи близькі - справа одна. Але що і де шукати, якщо ви — першопроходець?

Починаємо пошук вінницьких варіантів з інтернету. Журналіст написала на пошту та перетелефонувала знайденим в мережі компаніям, аби уточнити деталі. Так дізналася, що клієнтам варто бути готовим до того, що багато компаній не обговорюватимуть деталі по телефону. Лише в одному випадку відповіли на повідомлення електронною поштою. 

Відео дня

Загалом пошук показав інформацію про більш ніж десять клінінгових компаній у Вінниці. Висновок: майже усі такі фірми міста представляють відносно однаковий спектр послуг, а саме:

  • Звичайне і генеральне прибирання
  • Експрес прибирання
  • Прибирання після ремонту
  • Миття фасадів та вікон
  • Чистка меблів та килимів

Деколи список послуг ширший. Відхилення від головного прайсу, звісно, коштує додаткових грошей. Тож які у Вінниці ціни на прибирання чужими руками? 

Більшість цін та послуг можна знайти в інтернеті на сайтах компаній. Але потрібно враховувати, що кожне замовлення — індивідуальне. Вартості потрубного саме вам прибирання однозначної ніхто не скаже по телефону. Клієнту пояснять, що потрібно дивитись по ситуації і оцінювати об’єм роботи в кожному конкретного випадку. 

Тобто ціна залежить від габаритів приміщення і ступені забрудненості. Тут враховується і кількість часу, що буде витрачено на прибирання, і кількість прибиральників, так само як і кількість засобів та інструментів, які знадобляться. 

Щоб з’ясувати масштаби робіт, клінінгові компанії обіцяють надати послугу виїзду менеджера до вас для оцінки вартості прибирання. Часто ця послуга безкоштовна. 

Також у кожного підприємства є своя вартість мінімального замовлення. Радимо її уточнювати по телефону. Під час свого пошуку журналіст натрапила на сайт, де на двох різних сторінках вказані різні ціни. Чому так і яка ціна діюча? Відповіді в компанії на електронне звернення не дали. 

Середні ціни на прибирання?  

Проаналізувавши сайти клінінгових компаній Вінниці та їх прайс-листи, склали список з мінімальних цін за різні типи прибирання:

  • Регулярне прибирання — від 8 грн м2
  • Генеральне прибирання — від 16 грн м2
  • Прибирання офісі — від 8 грн м2
  • Прибирання після будівництва — від 19 грн м2
  • Експрес-прибирання — від 10 грн м2
  • Миття вікон, фасадів, скляних поверхонь — від 10 грн м2
  • Чистка ковроліну, килимів на дому — від 15 грн м2
  • Чистка стільців — від 20 грн за штуку
  • Прибирання після затоплення — від 50 грн м2
  • Прибирання під’їздів — від 10 грн м2

Чи користуються вінничани такими послугами?

— Ми все життя прибираємо вдома самі. Дружина випросила замовити клінінгову компанію, спробувати. Подивитись що і як, як вони це роблять і чи можна довіряти, адже завжди є якась підозра, як не крути чужі люди вдома, – розповідає 42-річний вінничанин Олексій. — Приїхали дві дівчини – працювали швидко і старанно. Але все ж залишається відчуття дискомфорту залишати когось чужого вдома. І дорого, правда дорого. Якщо буде щось серйозне, коли ми зрозуміємо, що не впораємось самі, можливо замовимо. Але поки що стараємося просто менше смітити. 

— Я користувалась послугами клінінг-компанії лише одного разу, — зізнається мама у декретній відпустці Діана. — Після побудови будинку туди було просто страшно заходити і я вирішила, що краще заплачу гроші комусь іншому і залишусь зі здоровими нервами. Знаєте, як буває, миєш підлогу від усіх будматеріалів, а через 5 хвилин все знову біле – з розуму зійти можна. Знайшла номер в інтернеті, приїхали на наступний день 3 людини і за день усе зробили. Заплатили ми багато, звісно, але я не шкодую. Не можу сказати, що це дешеве задоволення, але для випадків по типу будівництва – дуже рекомендую. Я б банально не знала до чого братися. 

— Здаю в оренду квартири подобово, самі розумієте, що самій просто нереально все зробити ідеально у короткий термін, — розповідає 40-річна жителька міста Лариса. — В якийсь момент вирішила спробувати клінінг і досі ним користуюсь. Вже близько року. Це дуже швидкий спосіб навести як і чисто поверхневе прибирання, так і повний гармидер. Вдома стараюсь прибирати сама, але у квартирах — лише клінінг, це дуже економить час. Спочатку було страшно, правда. Пускати чужих людей та залишати їх на самоті з речами. Але з часом звикла.

— Кілька місяців викликаю клінінг для офісу, — розказав підприємець Михайло. — Раніше працювали звичайні прибиральниці. Клінінг, все ж, працює якісно і максимально швидко, тому не треба викликати їх часто і це дійсно економить гроші. Задумуєшся, чим же займались попередні працівниці на постійній основі.

Поради юриста для безпеки клієнтів

Юристи радять перед замовленням клінінгових послуг заключати договір. Тільки в такому разі будете мати підстави висувати претензії, якщо щось піде не так. У іншому випадку довести що-небудь буде неможливо.

— Поважаюча себе клінінгова компанія обов’язково укладає з замовником договір про надання послуг, в якому серед іншого зазначають відповідальність кожної з сторін — за що відповідає замовник і за що виконавець, — каже юристка Анастасія Одноралець.

Анастасія Одноралець,юрист

— Також договором передбачається, що виконавець не несе відповідальності за збереження майна замовника, або працює виключно у присутності замовника. Договір має зазначати і ціну договору (вартість виконаної роботи) і порядок виконання роботи та якість. Якщо є договір, то має бути і акт виконаних робіт. Але більшість просто не хочуть цієї паперової роботи, не хочуть світити цифри. Підписаний документ породжує обов’язок гарно виконати роботу, у разі поганого її виконання замовник має можливість висувати претензії, звертатись до служби захисту споживачів, суду. Якщо немає договору, то й говорити немає про що — покричать, залишать погані відгуки в інтернеті, які одразу ж будуть видалені компанією, та й на цьому усе закінчиться.


Читайте також:

Відбілити зуби і вижити: стоматолог розповідає про користь і шкоду відбілювання

Безвіз для кота і собаки: що потрібно, аби поїхати за кордон з улюбленцем

Благодійні контейнери Вінниці - чи варто залишати там речі і що буде з ними далі

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up