Скільки коштує зібрати дитину до школи? Порівнюємо ціни з минулими роками

Скільки коштує зібрати дитину до школи? Порівнюємо ціни з минулими роками
фото Арт-медіа «Полісся»
  • Літо вже добігає завершення і батькам потрібно думати про покупки всіх необхідних речей в школу для своєї малечі. 
  • Ми дізнались скільки коштує шкільне приладдя і порівняли актуальні ціни на канцтовари з минулими роками. 

Менше ніж за два тижні школярі знову повернуться за парти. Деякі батьки вже почали скуповувати товари для дітей на весь навчальний рік. Зошити, олівці, фарби, лінійка, портфель — і це далеко не весь список необхідних речей для школяра.

Ми підрахували у скільки обійдеться цьогоріч зібрати портфель дитині в школу, промоніторивши ціни на вінницьких ринках та у спеціалізованих магазинах. 

Прийшовши на ринки «Урожай» та Центральний, не помічаємо покупців у лавках з канцтоварами. Продавчиня шкільного приладдя на «Урожаї» каже, що цього року батьки не поспішають активно скуповувати речі до школи. Думає, що люди побоюються чергових карантинних впроваджень. 

Відео дня

Вінницькі першачки, нагадаємо, за будь-яких умов навчатимуться в класах. Якщо потрапимо у «зелену» зону і епідемія нас омине, то всім учням будуть потрібні лише засоби дезінфекції і температурний скринінг. «Жовта» зона нестиме за собою посилені карантинні заходи і змішане навчання.

— Ціни на товари, порівняно з минулим роком, не змінились, — продовжує продавчиня. — Нічого нового не з’явилось. Батьки, які приходять за канцтоварами, купують все необхідне разом. Класичний набір — це з десяток зошитів, частіше купують з різними малюнками, олівці, ручки, фарби, пенал і альбом. Зазвичай, все це коштує приблизно 400-500 гривень. 

Ми склали список з необхідних речей і підрахували, що цьогоріч за укомплектований портфель для школяра необхідно заплатити орієнтовно 1 140 гривень. 

Крім цього, враховуючи карантинні обмеження, школярі мають запастись масками та антисептиками. Якщо останні, згідно правил, мають стояти у класах та вбиральнях школи, то маску кожен школяр має мати свою. Тобто, до суми вартості портфеля доведеться ще додати щонайменше 10 гривень на кожен день навчання (якщо використовувати лише одну маску в день). 

У попередні роки журналісти 20minut.ua теж фіксували ціни на канцелярію. Ми вирішили порівняти сьогоднішні ціни з 2016 та 2018 роком. 

  • Портфель, наприклад, ще чотири роки тому можна було придбати за 300 гривень. У 2018 в середньому ціна портфеля — 600 гривень.
  • Пенал, до прикладу, в 2018 коштував 90 гривень, а чотири роки тому — 30.
  • Загалом зібрати портфель у 2014 році коштувало приблизно 682 гривні. У 2018 році — 1 тисячу 50 гривень.

Як бачимо, ціни щороку ростуть, і ще два роки тому зібрати портфель для школяра обходилось на сотню-дві дешевше. Пропонуємо вінничанам, які вже зібрали своїх дітей у школу, відповісти на запитання щодо цін на шкільне приладдя. 

Опитування

Скільки ви витратили на збір школяра, в порівнянні з минулим роком?

Читайте також:

Мер Вінниці заборонив збирати гроші на антисептики в садочках і школах

Із забороною збирати гроші на дезінфектори. Усі садочки міста запрацюють до 25 серпня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Svitlana Lankl

    Рюкзак купувати правильний, щоб не зробити дитину інвалідом, на кілька років, не треба ці комічні пластикові костюми та туфлі лакові, а просто футболки та шорти із бавовни, сандалі відкриті, щоб не приходили з мокрыми пітними ногами. Батьки, думайте про здоров'я ваших дітей
  • Альона Вітковська

    Вибачте та зібрати дитину до школи обходиться на багато більше коштів. Чому ні хто не враховує, те що крім зошитів і рюкзака потрібно ще багато іншого? На приклад: додаткові посібники та друковані зошити, картон, кольоровий папір, ножиці та багато іншого. Але ж крім цього потрібно врахувати шкільну форму та спортивну і т.д.
  • Альона Вітковська

    Вибачте та зібрати дитину до школи обходиться на багато більше коштів.
    Чому ні хто не враховує, те що крім зошитів і рюкзака потрібно ще багато іншого? На приклад: додаткові посібники та друковані зошити, картон, кольоровий папір, ножиці та багато іншого. Але ж крім цього потрібно врахувати шкільну форму та спортивну і т.д.??????
  • Татьяна Петрова

    А маску одноразовую можно за 5 грн купить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up