Без урочистих лінійок. Яким буде карантинний навчальний рік у Вінниці

Без урочистих лінійок. Яким буде карантинний навчальний рік у Вінниці
  • Традиційних урочистих лінійок на 1 вересня не буде, навчальний процес зроблять гнучким, а першачки навчатимуться офлайн.
  • Яким буде формат навчання у карантинному новому навчальному році, нам розповіли в міському департаменті освіти.

Карантинний 2020 рік диктує правила для всіх сфер життя. Не оминув він і освітянську галузь. В залежності від того, чи буде друга хвиля епідемії, чи знаходитиметься Вінниця в «зеленій» чи «жовтій» зоні, таким і буде у нас навчальний рік.

Якщо потрапимо у «зелену» зону і епідемія нас омине, то учням будуть потрібні лише засоби дезінфекції і температурний скринінг. «Жовта» зона нестиме за собою посилені карантинні заходи і змішане навчання.

Вінницькі першачки за будь-яких умов навчатимуться в класах, — про це в інтерв'ю сказала директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Відео дня

— Для першачків цей рік особливий. Навіть в Міносвіті справедливо відзначили, що дітям перших класів навчатися онлайн нереально: як без учителя можна помандрувати у світ знань, — говорить Оксана Яценко. — Тому початкова школа переважно навчатиметься офлайн. Для середньої і старшої школи розписуватимуться сценарії адміністрацією навчальних закладів: і поділи на класи, і відвідування через день для того, щоб зменшити кількість дітей у школі.

Так чи інакше, цьогоріч першачки першого дзвоника не побачать. В Міносвіті вже остаточно вирішили: 1 вересня традиційних урочистих лінійок не буде, а навчальний процес зроблять гнучким, щоб не було скупчення дітей в приміщеннях школи.

Для класів розпишуть різний розклад уроків, різний розклад перерв. До речі, лише під час перерв діятиме масковий режим, а на уроках в класі учні можуть їх не вдягати.


Стосовно засобів захисту у навчальних закладах нашого міста. Маски, антисептики та інші засоби отримають школи Вінниці шляхом перерозподілу коштів. Додаткові гроші — 3,7 мільйона гривень виділили на потреби шкіл, які з’явилися у зв’язку з карантином і призупиненням освітнього процесу.

Як повідомила директор міського департаменту освіти Оксана Яценко, кошти мають витратити на купівлю засобів індивідуального захисту для вчителів: масок, антисептиків, мила, паперових рушників тощо. А керівники навчальних закладів мають забезпечити належні умови для того, аби працівники могли дотримуватися правил гігієни.

До речі, вінницький міський голова під час брифінгу заборонив збирати гроші на антисептики в садочках і школах.

— Відповідно до рішення виконкому від 30 липня було здійснено перерозподіл коштів на придбання засобів захисту, — розповідає директорка департаменту. — Решту суми на три наступних місяці до кінця року виділять на серпневій сесії і для закладів загальної середньої освіти, і для позашкільних та дошкільних закладів. 

Також Оксана Яценко додала, що їдальні у школах з 1 вересня будуть працювати, але в умовах адаптивного карантину. Все залежатиме від епідситуації. Школярі харчуватимуться невеликими групами, аби уникати скупчення дітей у їдальні. Також вони будуть сидіти за столом на відстані 1,5 метра один від одного.

— Будуть розписані потоки руху дітей та буде адаптивне харчування, — пояснює Оксана Яценко. — Скасовується шведський стіл, дітям приноситимуть обіди, вони сидітимуть в чотирьох за столами, дотримуючись соціальної дистанції.

 

Читайте також:

Мер Вінниці заборонив збирати гроші на антисептики в садочках і школах

Лише одна зміна і без масових заходів: як працюватимуть дитячі табори?



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Раиса Коваль

    Так лінійок уже кілька років немає...
  • Алла Черняховская

    Все правильно)
    Быдло массами управлять проще)
    А тем самым кАнцерты певичек  ртом и игроков х...м на рояле проводятся и планируются)
    Патлатых в Умань пускают 😆😆
  • Таня Герасевич

    Ганьба.
  • Людмила Мелещенко

    Зробіть дітям свято як же першокласники без свята цеж буває раз у житті - просто немає слів😔😔😔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up