Лише одна зміна і без масових заходів: як працюватимуть дитячі табори?

Лише одна зміна і без масових заходів: як працюватимуть дитячі табори?
  •  З 1 серпня в Україні дозволена робота дитячих літніх таборів на територіях із «зеленими» та «жовтими» рівнями епідемічної небезпеки.
  • Очільники Вінниччини дали добро на роботу оздоровчих закладів і в нашій області, та не всі запрацюють.

Хоч лише один місяць школярі матимуть можливість відпочити і оздоровитися в літніх таборах, Мінздрав для цього прописав вказівки,— від перевезення дітей до закладу до перебування їх на території. 

Дитячий оздоровчий табір «Казкова долина», що на Літинщині, знаходиться дійсно в чарівній місцині —  сосновому лісі, на березі озера.

Відео дня

Цьогоріч галаслива малеча тут з'явився лише в середині серпня, і пробуде два тижня, або одну табірну зміну. За словами директора оздоровчого закладу Андрія Мартинюка, лише кілька днів тому керівники області дали добро на роботу літніх таборів на Вінниччині.Тепер нашвидкуруч потрібно купляти захисні маски для робітників і санітайзери для дітей.

— Добре,що хоч власні безконтактні термометри маємо, все інше потрібно придбати, — ділиться директор «Казкової долини». — Кошти з бюджету для таких потреб не виділили, відповідно путівка цьогоріч коштуватиме більше, ніж в минулому році. Якщо у 2019 році перебування дитини в закладі один день вартував 270 гривень, тепер буде — 350 гривень, а путівка на два тижні — 4900 гривень.

Для того, аби перебувати у таборі, тестів на коронавірус дітям пред'являти не потрібно.

— Якщо батьки хвилюватимуться, віддавати своє чадо у табір чи ні, можу сказати так: певно бути дитині у закладі, де дотримуються санітарних норм і дистанції, де тричі на день міряють температуру і цілодобово наглядає лікар безпечніше, чим бездоглядно гратися на майданчиках або вулиці, — говорить Андрій Мартинюк.

Також директор оздоровчого закладу розповів, що діти цьогоріч в літньому таборі будуть без контактних видів спорту, і без масових заходів в приміщеннях: гратимуться лише на відкритому повітрі. Харчуватися малеча буде змінами. Знаходитися в будиночках  буде обмежена кількість дітей, як і в таборі в цілому. Батьки можуть лише підвезти чадо до воріт закладу, за ворота дорослим зась.

До речі, не всі оздоровчі заклади для дітей відкриються в карантин і наприкінці канікул. Вінницький літній табір «Колос», якій існує з 1967 року, цьогоріч так і не запрацює.

— Ми навіть тенедер не проводили, як ми розпочнемо зміну? — відповіли нам телефоном працівники табору— І що, на два тижні запустити заклад, щоб знову на рік його зачинити? Сенсу не бачимо.

Хоч не всі оздоровчі табори дозволили відкрити для дітей, і лише наприкінці літніх канікул, дорослі з мінздраву все ж прописали чіткі карантинні правила перебування в закладах. 

Перевезення дітей до табору:

  • перевозити дітей до табору дозволяється або на власному транспорті, або організованими групами. Водій і супроводжуючі повинні бути в масках.

Прийом і перебування дітей в таборі:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up