Що по чому: скільки коштує оренда електросамокатів у Вінниці?

Що по чому: скільки коштує оренда електросамокатів у Вінниці?
  • На вулицях Вінниці знову можна побачити містян на електросамокатах. Вже стартував сезон поїздок й у місті працюють три служби для оренди цього транспорту — Bolt, Ecos та Ewings. 
  • Розповідаємо ціни на їхні послуги та показуємо, чи змінилася ціна у порівнянні з сезоном 2022 року.

Електросамокати — це популярний вид електротранспорту. Чимало людей обирають самокати, аби уникати заторів, не мати проблем з паркуванням та бути мобільними. Люди часто обирають самокати також просто, як розвагу та орендують їх на пів години для прогулянок. 

Для того, щоб скористатися самокатом будь-якого сервісу потрібно відсканувати QR-код на ньому. Далі — відштовхнутися та натиснути на ручку газу, далі під час руху плавно тиснути на гальма. Наприкінці поїздки потрібно припаркувати самокат та сфотографувати у застосунку, аби поїздка вважалася завершеною. У компаніях рекомендують лише повнолітнім їздити на електросамокатах. 

У нашому місті на вулицях можна зустріти електросамокати зеленого та жовтого кольорів від трьох різних компаній. Порівнюємо кожен із сервісів, та розповідаємо вам про умови, які вони пропонують для користувачів. 

Відео дня

Bolt

Ціна оренди: 9 гривень за розблокування та 2,90 — за хвилину їзди. 

Тобто за пів годинну поїздку на електросамокаті вам доведеться заплатити 96 гривень. Торік у серпні вартість розблокування коштувала аналогічно, однак хвилина поїздки вартувала — 1,90 грн. 

У компанії рекомендують користувачам користуватися велодоріжками та обмежити максимальну швидкість до 15 км/год, допоки ви не досягнете належного рівня майстерності керування. Максимальну швидкість, яку пропонують — 20 км/год. Також попереджають, що самокат розрахований на одного користувача. 

Також у Bolt є можливість резервування самоката на три хвилини, така послуга безоплатна. Скористатися нею корисно, наприклад, у випадку, коли ви доходите до місця, де стоїть самокат і хвилюєтеся, аби його раніше за вас не орендував. Самокати можна замовляти у тому ж однойменному додатку, де й таксі від цього сервісу. 

Завантажити Bolt: Android, iOS.

E-wings

Ціна оренди: 9 гривень за розблокування та 2,50 — за хвилину їзди. 

За пів години їзди вам потрібно буде заплатити 84 гривні. Торік у серпні вартість розблокування та хвилини поїздки коштувала аналогічно. На цих самокатах максимальна швидкість, з якою ви можете їхати, теж до 20 км/год. У цьому сервісі також пропонують таку функцію, як мультиоренда. Ви можете орендувати два самокати з одного девайсу. 

На сторінці E-wings прописують, що самокат необхідно перевозити руками пішохідними переходами і уникати виїзду на проїзну частину.  Як кажуть, користуватись електросамокатом можна тільки у тому випадку, якщо вага користувача не перевищує 100 кілограмів, тобто вдвох їздити на ньому не можна. 

Завантажити E-wings: Android, iOS.

ECOS

Ціна оренди: 7 гривень за розблокування та 2,50 — за хвилину їзди. 

Їзда на самокатах цієї компанії обійдеться найдешевше, за пів години ви заплатите — 82 гривні. З одного девайсу можна орендувати три самокати. Також ви можете користуватися функцією «пауза», щоб не завершувати поїздку та для того, щоб ніхто не взяв самокат до вашого повернення. Її вартість: 1 гривня/хвилина.

Як читаємо на їхньому сайті, мінімальна сума для початку поїздки на одному самокаті – 50 гривень на балансі, що дорівнює 15-тьом хвилинам катання на самокатах ECOS. У компанії також доступні абонементи. Найдешевший коштує 69 гривень й за ці гроші вам пропонують 10 днів безоплатного розблокування, похвилинна вартість буде зніматися згідно з тарифом. 

Завантажити ECOS: Android, iOS.

Ставлення вінничан до електросамокатів

Ми питали містян на вулицях Вінниці про їхнє ставлення до електросамокатів, і більшість відповідей були негативні. Вінничани скаржаться на відсутність відчуття безпеки у пішохідних зонах через те, що користувачі електросамокатів їздять надто швидко та необережно. Ті ж, хто користується цим видом електротранспорту, говорять, що головне — це дотримуватися правил безпеки на дорогах, як кермувальникам самокатів, так й пішоходам. 

Переглянути відповіді вінничани можете у нашому відео. 

Читайте також:

Перша городина на Привокзальному ринку. Дізналися ціни на несезонні овочі та фрукти

На околицях Вінниці планують побудувати чотири заводи. Що про це відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач68

    це тильки  в наши недоразвити  краини .де на  бумази ми в европи а на дили  далеко в азии. може коштувати самокат  .це пздц.просто на  уровни такси  .100 грн.пивгодини .и кто на них  катаеться дебили малолетки,неучи  днем на самокати веером  толпою  пид  атб  пивас  глушать а потом в  польшу и там  тоже саме. . яки  их  не  заробили яким  батьки  з польш  шлют  заводив нема  нация тупие.скоро  школи видминят. ничого не выробляе  руками такои професии як слесар   нема."шановни" яка европа  вы  дикари.там  щоб таки  були цины  народ  ихний рознис би ци контори рога  и копыта.вы як  терпилы так и  будете .  тут кожный вася ФОП робе  що  хоче захтив  на тротуар  заихав .захтив  тролейбус  пидризав  захтив  вбив  а захтив  робитнику який ппахае  12 часов 500 грн.заплатив  ище и приподносе  це як  дарбожый.бо вийна.а те  що вин на  тесли за 40 тыс.то то не вийна.лепить ци байки про змины  ,писля иншим .для мене  тут  буде  ще  гирше.нью  африка.наподобии ньювасюкив
  • Бодя Близнец

    Дотримуйтесь пдр та будьте ввічливими. Не кидайте ті срані самокати на проїжджій частині, та не вискакуйте під колеса!
  • Віктор Піхур

    Скоро этих самокатчиков потихоньку начнут бить и это в лучшем случае. Некоторые окажутся под машинами

    Natasha Makarova reply Віктор Піхур

    Віктор Піхур та да. К маю уже глаз будет дергаться наверное. Хоть на дороге, хоть на тротуаре от них спасу не будет. Одним развлекуха, другим убитые нервные клетки (и "хорошо" если только они).

    Віктор Піхур reply Віктор Піхур

    Natasha Makarova Заметьте, это только конец марта. Скоро начнется полный дурдом. По тратуару нужно ходить с оглядкой

    Natasha Makarova reply Віктор Піхур

    Віктор Піхур я сегодня чуть не стартовала (бить). Так и хотелось выйти из авто и накидать по шапке дуре на самокате, которая выкатила на поворот второстепенной дороги под горку и, стоя на повороте на проезжей части, долго оценивала ехать ей по дороге, где сбоку еще паркоместа нарисованы, или таки свой зад закинуть на тротуар. Что сзади машины могут быть она подумать забыла и когда ВДРУГ заметила, что за ней что-то немаленькое остановилось и ждет продолжения движения, начала шарахаться в стороны (при том первый рывок был в сторону под авто. Хорошо, что я таки додумалась остановится на расстоянии от греха подальше). Посмотрела на это "чудо" и она, видать, все по взгляду поняла. Полезла на тротуар разглядывать дальше свой маршрут, высовывая шею повыше. Медленно так, неспеша затаскивая самокат🤦‍♀️

keyboard_arrow_up