Проїзд у вінницьких маршрутках може подорожчати

Проїзд у вінницьких маршрутках може подорожчати
Зараз щоб проїхатись у маршрутці в Вінниці, коштує 2,5 – 3 гривні. Вартість проїзду не піднімалась більше року. Вінницькі перевізники з цього приводу б’ють на сполох.

Вчора, 28 січня, на засіданні міського виконавчого комітету у Вінниці піднімали питання підвищення плати за проїзд у муніципальному транспорті міста і маршрутних таксі.

Директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко розказав про реалії вінницьких перевізників. За його словами, востаннє переглядалися тарифи на проїзд ще у 2014 році.

- З того часу запчастин подорожчали на 40-50%. Також, подорожчала й електроенергія. Раніше за її споживання трамваями і тролейбусами комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія" сплачувала близько 36 мільйонів гривень, а зараз це коштуватиме щонайменше 80 мільйонів  гривень, - каже посадовець.

Відео дня

До речі, ще минулого року збільшили тарифи на перевезення більшість міст в Україні.

Крім того, через невизначеність державного фінансування по перевезеннях пільгових категорій громадян підприємству загрожує скрутне фінансове становище.

- З початку року Вінницька транспортна компанія здійснює пільгові перевезення без надходження субвенції на відшкодування з державного бюджету. Цими пільгами у місті користується 120 тисяч людей, - додає Пидоченко.

Читайте також: Пільговики почнуть платити в громадському транспорті?

Вже подали знову заяви та відповідні розрахунки на перегляд тарифів ГО «Маршрут» та Вінницька транспортна компанія.

Варто зазначити, що мер Вінниці Сергій Моргунов доручив департаменту економіки опрацювати дане питання та встановити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    Власники маршрутів міські депутати, тому звичайно ціну піднімуть, яка  і так сама вища по Україні! Поцікавтесь,я кі ціни у сісудніх областях
  • Анонім

    ЩЕ  більше пільг роздайте!!!
  • Анонім

    "Вінницькі перевізники з цього приводу б’ють на сполох."



    Что-то сгорело или горит или умер кто и может кто-то умрёт?

    К чему это словосочетание в современной журналистике?
  • Анонім

    Чого чекали? Євр.....ка стратегія!!! Далі обирайте панів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up