Податкові канікули та зниження ПДВ. Бізнесу на час війни дають максимальну свободу

Податкові канікули та зниження ПДВ. Бізнесу на час війни дають максимальну свободу
  • ФОПи 1-ої та 2-ої групи можуть платити єдиний податок на добровільній основі. Також не треба буде платити ЄСВ за мобілізованих працівників.
  • Крім того, планують знизити податок на пальне. А вимога застосовувати РРО скасовується до кінця війни з росією.
  • Ряд інших податкових пільг почнуть працювати після того, як ухвалений закон підпише президент Зеленський.

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає спрощену систему оподаткування для великого бізнесу, скасування акцизів на пальне та зниження ПДВ, звільнення ФОПів від плати єдиного соцвнеску та інше. Пільговий податковий режим діятиме до кінця воєнного стану.

— Очевидно, що економічна та податкова система, яка існувала у мирний час, не може бути відповіддю на ті виклики, які у нас є зараз. Тому в тісній співпраці з Президентом України, з народними депутатами ми повністю переформатовуємо економічну модель України, — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Підприємства з обігом до 10 млрд гривень зможуть перейти на сплату єдиного податку. — Знімаємо всі інші обмеження за кількістю робітників та по видах діяльності, окрім підакцизних товарів та грального бізнесу. Замість ПДВ та податку на прибуток підприємці платитимуть лише 2% від обороту, — сказав Шмигаль.

Відео дня

За словами прем’єр-міністра, фізичні особи-підприємці 1-ї та 2-ї груп сплачуватимуть єдиний податок на добровільній основі. Також ФОП не будуть платити єдиний соцвнесок за своїх мобілізованих співробітників. Це зробить держава.

— На період воєнного стану ФОП також не сплачуватимусь ЄСВ, якщо не отримують доходу. Санкції за порушення закону про РРО не будуть застосовуватись до завершення воєнного стану, — зазначив очільник Кабміну.

З 24 лютого й до кінця цього року звільняються від сплати за землю платники на територіях, на яких ведуться бойові дії. Крім того, не буде сплачуватися ПДВ за товари, що були знищені під час війни, а також передані на потреби оборони.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / Фото: kmu.gov.ua

— Також буде скасований акциз на пальне, а ставка ПДВ по цих позиціях буде зменшена з 20% до 7%, — зазначив Денис Шмигаль.

Законопроект схвалений Верховною Радою, та очікує підпис Президента України Володимира Зеленського. 

Протягом декількох годин після набуття чинності цих законів Кабінет Міністрів прийме всі необхідні підзаконні акти, щоб нова податкова система запрацювала вже цього тижня, підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Читайте також:

«Я б хотіла взяти автомат». Легендарна розвідниця Твердохлібова про війну з росією

За законами воєнного часу. Які вінницькі компанії можуть бути націоналізовані?

Пошук роботи для вінничан та переселенців: як зараз працює наш центр зайнятості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up