«Палити не можна кинути». Вартість цигарок зросте на 12-14 гривень

«Палити не можна кинути». Вартість цигарок зросте на 12-14 гривень
  • Ще 20 грудня Верховна Рада України збільшила акцизний податок на цигарки — на 40%
  • За оцінками експертів — найдешевші сигарети коштуватимуть від 25 гривень. А найдорожчі — 40-50 гривень
  • Ціни зросли з початку 2017 року. Але у магазинах продають сигарети за старою ціною

Експерти Українського центру контролю над тютюном вважають, що внаслідок цього зростання, акциз на найдешевші сигарети становитиме майже 12 гривень за пачку. Акциз на дорогі сигарети типу Мальборо (32 грн за пачку) – 12,5 грн, а на найдорожчі сигарети (45 грн за пачку) – 14 грн.

— Ціни на всі марки сигарет мають зрости в перші місяці 2017 року приблизно на 5 гривень за пачку, але таке зростання цін на дорогі сигарети дасть додаткові прибутки тютюновим корпораціям. Надалі тютюнові корпорації будуть намагатися підвищити прибутки за рахунок прискореного зростання цін на дорогі сигарети, - пояснює завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський.

Хоча у кіосках «Преса», де продають сигарети — ціни ще на старому рівні:

Відео дня

— Поки що продаємо за старою ціною. А коли постачальник привезе нову партію цигарок — можливо, будуть дорожчі, — розповіла продавчиня.

Експерти наголошують на тому, що підвищення рівня оподаткування тютюнових виробів, яке зменшує їх цінову доступність, є ефективною політикою держави, спрямованою на зменшення рівня куріння та наповнення бюджету країни. Завдяки збільшенню акцизного податку майже 3,5 мільйонів українців перестали палити: так у 2008 році було 10,1 мільйонів курців, а в 2015 — 6,7 мільйонів серед громадян України.

І це не останнє збільшення цін. Відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, Україна зобов’язана збільшити ставку акцизу на тютюнові вироби до 90 євро за 1000 штук. У 2017 році цей податок становитиме 21 євро.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Пилип Пилипович

    А звірячий акциз і ПДВ при розмитненні авто служить для покращення екологічної ситуації......

    Дерете з народу, ну шо ж треба війна, тільки не забивайте голови турботою про здоров'я а називайте речі своїми іменами - є можливість заробити на Піпл який хаває Кемл, той скорше здохне чим не закурить а відповідно і в бюджет гроші підуть. Екологи блін х....ві.
  • Прокоповна Проня

    Бросайте. Эвпоппе нужны здоровые органы.
  • Мастер Автополив

    Бросайте курить!
  • Анонім

    Навіщо цей трендьож?

    Чоловіків, які не курять, в Німеччині або Франції майже немає.

    Діти в 12 років нахабно курять на зупинках.

    В Швейцарії і Австрії дозволений продаж сигарет з 16 років.

    Так що не треба розказувати про те, що люди менше курять, тому що Європа або тому що дорого.

    Якщо зовсім припре - будуть сіяти тютюн або збирати окурки, але кинуть одиниці.

    Anonymous reply Анонім

    ну хз. Я например буду бросать. И не потому что не могу себе позволить. А просто задолбали уже придумывать где бы еще "пересичного" обобрать.

    Анонім reply Anonymous

    Типу зараз не оббирають. Ви самі ж відносите свої гроші в магвзин або кіоск ))))

    Анонім reply Anonymous

    То кидайте уже зараз.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up