Оренда квартир у Вінниці. Ціни зростають через здорожчання ліків та комуналки

Оренда квартир у Вінниці. Ціни зростають через здорожчання ліків та комуналки
  • За останні півроку ціни на оренду однокімнатних квартир у Вінниці підвищилися на 400-500 гривень.
  • Якість помешкань не змінилася
  • У чому ж причина подорожчання, розповіли орендодавець, ріелтор та маклер

Журналістка "20хвилин" Альбіна Курбанова деякий час жила у гуртожитку Вінницького торговельно-економічного коледжу, що на Замості. Як вона каже, «кімната була непоганою».

— За 260 гривень на місяць я мала адекватні, не «радянські» меблі, пластикові вікна та ліжко з «пружинами». Але комфорту було недостатньо — спільна душова, кухня та були чергування, коли ми прибирали свій поверх, — поділилася враженнями Альбіна.

Улітку цього року вона разом з подругою вирішили переїхати з гуртожитка у квартиру. Обрали невеличку однокімнатну квартиру на Коріатовичів (колишня Свердлова). Але у нового помешкання також є недоліки, серед яких найбільшим є велика ціна за оренду:

Відео дня

— Старі меблі, кілька шаф та погано працює газова колонка, — каже журналістка RIA. — Із приємного — є Інтернет, пральна машинка. Та окрім того, «сусідами» у мене є клопи. І це за 2800 гривень щомісяця!

Що кажуть ріелтори?

Ми запитали у вінницьких ріелторів, чому така дорога оренда житла у Вінниці, хоча  якість квартир майже не змінюється.

Ріелтор з агентства нерухомості «Олімп» Світлана Кушельник каже, що зростання цін взагалі «неадекватне».

За даними OLX.ua— На мою думку, господарі квартир занадто швидко підвищують ціни на оренду житла, — сказала вона. — Якщо порівняти з минулим роком за той же період (липень-серпень — авт.), то ціни на оренду однокімнатної квартири зросли більше ніж на 400-500 гривень. Загалом ціни на оренду зростають через наплив студентства. Причому пік вартості на оренду формується саме в серпні. У вересні, як правило, ціна не зростає, а залишається на тому ж рівні.

Ріелтор, який працює на себе (маклер - авт.), висунув іншу причину зростання вартості оренди помешкань.

— Усе через подорожчання будматеріалів та ліків, — каже чоловік, який представився Олегом. — Усе тому, що здають квартири загалом люди пенсійного віку, яким треба ліки, чи ті, хто хоче за рахунок додаткових коштів (ті, що сплачують з оренди жильці — авт.) зробити ремонт. Ціна зараз зростає, і ближче до зими буде знижуватися. Бо господарі помешкань розуміють, що комуналка дорога, і в них не будуть знімати квартири за 4-5 тисяч гривень.

Господарі збільшують ціну, бо дорога комуналка

Емілія Антонівна здає квартиру в центрі подобово. Жінка розповідає, що зазвичай збільшують вартість оренди через те, що треба “самим сплачувати комуналку”.

— Взагалі, ціна на оренду стала зростати, коли до Вінниці приїхали донецькі, - розповідає жінка. — Раніше можна було отримати двокімнатну квартиру в довгострокову оренду за півтори тисячі гривень. Зараз уже таких цін навіть на «розбиту» однокімнатну квартиру немає. Доводиться збільшувати ціну на оренду через те, що подорожчала комуналка. Треба ж хоча б якусь вигоду отримувати.

Район та гаманець

Щоб дізнатися, у якому районі міста можна зняти житло найбільш вигідно, журналіст "20хвилин" передивився оголошення на сайті DOM.RIA. Для дослідження обиралися однокімнатні квартири у нормальному житловому стані в багатоповерхівках: з меблями та холодильником.

Виявилося, що найдорожчі однокімнатні квартири — у центрі. На вулицях Маліновського та Соборній можна винайняти житло від 5000 до 9500 гривень. Трохи менше ціни на Поділлі. Звичайні «однушки» тут можна орендувати за ціною від 4000 до 8500 гривень. На третьому місці — Вишенька та район ринку “Урожай”, де оренда квартир від 3000 до 8000 гривень.

Дешеве житло можна винайняти на Замості (від 2000 до 5000 гривень), Електромережі (від 2500 до 4000 гривень), Старому Місті (від 2200 до 4500) та Тяжилові (від 2000 до 3500). У передмісті Вінниці (Агрономічне, Стрижавка, Якушинці та інші райони) можна зняти ще дешевше житло - від 1500 до 3500 гривень. Але пропозицій там дуже мало: 12 серпня на DOM.RIA було розміщено лише дев'ять оголошень.

Орендар може оформити субсидію

Наталя Паламарчук, перший заступник директора Департаменту соціальної політики міськради

— Люди, які орендують житло, також можуть оформити на себе субсидію. Для цього потрібно виконати дві умови. По-перше, щоб був складений договір на оренду з господарем житла, який підтверджує, що людина дійсно орендує це помешкання. По-друге, включити орендаря в особовий рахунок, за яким сплачуються газ, тепло та інше. Надалі процедура така ж сама, як і звичайне оформлення субсидій на комунальні послуги.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном: 50-43-50.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Fedir Krit

    Стабильные цены были только в СССР.

    Анонім reply Fedir Krit

    Не пиши бред.
  • Анонім

    Яке зростання?!

    Задолбали бред писать.

    На квартирном рынке у же шатания пошли. То ли ещё будет...
  • проня

    не нравится цена - сидите в общагах.

    Анонім reply проня

    90% студентів готові сидіти в «общагах», просто вони всі забиті.

    Анонім reply проня

    або по селах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up