«Не допомога від ЄС». ПриватБанк повідомив про нову схему шахрайства

«Не допомога від ЄС». ПриватБанк повідомив про нову схему шахрайства
  • В Україні почала діяти нова схема шахрайства. Зловмисники пропонують грошову допомогу ніби від ЄС, а насправді розводять довірливих людей і виманюють їх гроші.

Про шахрайство попереджає пресслужба Приват Банку.

— Хотіли отримати допомогу, а позбулися останніх грошей на картці. На жаль, це не поодинокий випадок, адже навіть у цей час шахраї намагаються обдурити довірливих клієнтів банку, — зазначають у повідомленні. — Зловмисники пропонують отримати «допомогу» начебто від країн ЄС. Для цього створюють телеграм-канали із підміною номера — вони виглядають наче банківські або як канали міжнародних організацій. Шахраї просять надати пін-код картки, CVV код тощо і погрожують заблокувати рахунки. Ми закликаємо не піддаватися на їхні махінації і бути обережними!

Дотримуйтесь елементарних правил безпеки:

Відео дня
  • Не переходьте за сумнівними посиланнями.
  • Безпечні сайти містять значок замка 🔒 біля адреси, у шахрайських — його не буде. Крім того, такі сайти будуть мімікрувати під сайти банку.
  • Будьте уважні! Ніколи нікому не кажіть термін дії картки, CVV-код, паролі та PIN-коди.Довіряйте тільки офіційним джерелам інформації.
  • Всі офіційні виплати від міжнародних організацій, які здійснюються через ПриватБанк, зібрані на цій сторінці: https://privatbank.ua/help/payment-afio

Також нагадуємо посилання на офіційний сайт банку https://privatbank.ua та Приват24 — https://next.privat24.ua.

Містяни, нагадаємо, почали масово оформлювати виплати міжнародних організацій.Тепер отримати грошову допомогу від ООН можуть не лише переселенці, а й вінничани. Хто саме, скільки, та як оформити заявку, не виходячи з дому розповідаємо у наступному матеріалі:

 

Читайте також:

Склала понад мільйон гривень у шкарпетки та віддала телефонному шахраю

Нова кібератака в Україні: держоргани отримують на пошту небезпечні листи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валерій Світельський

    Тільки лінивий не дурив  наших православних.
    А ми все рівно любимо шару.
  • Ирина Витвицкая

    Схемі вже місяці зо три. Але краще пізно ніж ніколи
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Сергей

    "Безпечні сайти містять значок замка 🔒 біля адреси, у шахрайських — його не буде"

    Лехова,ты не права. Значек будет если сайт установит сертификат SSL.  А если не установит то его не будет значка).Но и значек не всегда есть, все зависит  с какого браузера человек заходит на сайт.Пример сайт 20 минут с разных браузеров. На Хроме нет значка,На Мозиле есть.

    Сергей reply Сергей

keyboard_arrow_up