Біля банків черги, бо вінничани хочуть отримати допомогу від ООН. Як її можна оформити?

Біля банків черги, бо вінничани хочуть отримати допомогу від ООН. Як її можна оформити?
  • У Вінниці біля відділень двох банків ПриватБанк та А-Банк впродовж кількох днів ажіотаж.
  • Утворився він через те, що містяни почали масово оформлювати виплати міжнародних організацій.Тепер отримати грошову допомогу від ООН можуть не лише переселенці, а й вінничани.
  • Розповідаємо, хто саме, скільки, та як оформити заявку, не виходячи з дому. 

Причина багатолюдних черг біля відділень банків — вінничани почали активно оформлювати виплати міжнародних організацій, а саме грошову допомогу від ООН. Там людям допомагають в оформленні відповідних заявок. 

Пенсіонерка Олеся, яку ми зустріли біля одного в банків у центрі каже, що почула від сусідки про допомогу від ООН. Вирішила прийти в банк і собі оформити. На наше запитання: «Чи не думали зробити це в онлайні?» — відповідь категоричне ні.  

Відео дня

Більшість людей у чергах саме пенсіонери. Біля відділення А-Банку, що на Замостянській, вже другий день поспіль черга з кількома десятками людей.

Також велику чергу, 26 липня, ми помітили біля відділення на Пирогова. 

— Мені знайомий сказав, що прочитав в інтернеті про видачу допомоги з-за кордону, от я й прийшов, — сказав містянин Микола, що стояв у черзі. 

Пояснимо, що отримати допомогу від міжнародних організацій тепер можуть:

Розмір допомоги від ООН — 2 220 гривень на особу, але не більше ніж 6 660 гривень на родину. Допомога виплачується впродовж 3 місяців.

Все можна зробити без довгих черг

Як пояснила нам прессекретарка ПриватБанку Наталія Макаренко, для того, щоб отримати допомогу не обов'язково стояти у чергах. 

— Потурбуйтеся про власну безпеку та безпеку своїх близьких лишаючись у безпечному місці. Подати заявку на отримання допомоги від міжнародних організацій можна подати дистанційно, без відвідування відділень банку, — каже Наталія Макаренко. — Виплату можна оформити навіть, якщо картки немає. Якби онуки, діти чи просто сусіди допомогли пенсіонерам це зробити було б чудово. І ніхто б не стояв під відділеннями у чергах. 

Вінничанка Наталя розповідає нам, що оформила заявку на фінансову допомогу своїй мамі-пенсіонерці буквально за кілька хвилин, не виходячи з дому. 

— Я просто зайшла на платформу «єДопомога» та заповнила заявку. Далі — вказала ПІБ, вік, індивідуальний податковий номер. У моєї мами немає банківської картки, тож я просто вибрала пункт «відсутня картка», — розповідає вінничанка. — Наприкінці мені видало таку інформацію: «Ваша заявка прийнята. Очікуйте на результат обробки». 

Наталія Макаренко з ПриватБанку додає, що рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та щодо суми виплат приймають саме міжнародні організації, а не банк. Детальніше про це можете прочитати ТУТ.

Інструкція для вінничан

Отож, ось інструкція, як оформити заявку на допомогу вінничанам, не йдучи в банк:

У ПриватБанку нам пояснили, що якщо реквізити IBAN-рахунку картки зазначено правильно, переказ буде автоматично зараховано на картку. Чіткої дати, коли це відбудеться після оформлення заявки, немає. 

«Якщо надійде SMS-повідомлення з контрольним номером переказу Western Union, MoneyGram або PrivatMoney, то кошти можна отримати через Приват24, банкомат, відділення банку або звернувшись до клієнтської підтримки за телефоном 3700 або в чаті «Допомога Онлайн», — йдеться в інструкції від банку. 

Як пояснюють у ПриватБанку, наприклад, якщо у ваших батьків-пенсіонерів немає фізичної банківської картки, то ви можете оформити їм віртуальну. А згодом вже її номер вказати у заявці для оформлення допомоги від ООН. 

Зробити це можна безоплатно таким чином: 

За словами Наталії Макаренко, ПриватБанк уже виплатив українцям понад 1.5 млн переказів із допомогою від міжнародних організацій – на 6.5 млрд гривень. З них 90% переказів було отримано онлайн на картку ПриватБанку в мобільному Приват24.

Читайте також:

Збирають гроші для дітей, які нібито постраждали під час обстрілів Вінниці. Як уберегтися від шахраїв

Долар зріс. Як це змінить вартість палива на вінницьких АЗС?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Свитлана Цибрій

    А вінницька область на ці виплати підходить я чула що відмінили на Вінницьку область
  • Vova Fi

    Вінничанни теж можуть отримати допомогу чи тільки переселенці???
  • Стоп Вийни

    помните юлькины тыщу в  2005 тоже тоды отак с 5 утра.  очереди стоялы.оце  щось из циеи оперы.спочатку в  пенсив  вкралы а потом  кинули як  подачку собачкам .мол ООН  дае.чогоб це оон  давало якимось

    пенсам  з якоись украины? .им своих  негрив  хватае.унизили и опустили их до  дна. а ци  рабы  и цьому  ради .тому я и пишу це населеня обречено и ни вийна ничо не зминило их  воны вже в исторични ями.олигархични и провладни  ЗМИ пишут про свитлу нацию  а насправди населення кидають в  рабство тим  же трудовым  законом.писля вийны  буде воена диктатура пид  вывескою очищення общества.як  в  греции в 70-х..барыгы-олигархы видбивають цинами свои втрати на окупованных  териториях.вот це и е реалии.
  • Татьяна Стрикун

keyboard_arrow_up