Склала понад мільйон гривень у шкарпетки та віддала телефонному шахраю

Склала понад мільйон гривень у шкарпетки та віддала телефонному шахраю
  • «Мамо, я потрапив у ДТП» — відома схема шахраїв. За таким сценарієм нещодавно на Вінниччині розвели місцеву жительку. Вона склала у шкарпетки понад мільйон гривень та передала злочинцю. Шахрая викрили та нині судять.

Вночі 7 червня до шаргородчанки зателефонував чоловік та представився її сином. Зловмисник сказав, що потрапив у ДТП та знаходиться у поліції. Щоб вирішити питання, потрібні гроші.

Жінка не роздумуючи вирішила віддати всі заощадження, бо думала, що рятує свого сина. 33 тисячі доларів та 500 євро вона склала у шкарпетки та залишила на місцевому кладовищі. Гроші вранці забрав шахрай.

Згодом усе вияснилося. Нині чоловіка судять. Вчора, 28 червня, в апеляційному суді розглядали скаргу підсудного. Він просив скасувати рішення Шаргородського районного суду, де йому призначили понад 620 тисяч гривень застави.

Відео дня

Адвокат підсудного просив зменшити суму до 200 тисяч. Водночас прокурорка просила цю суму збільшити до мільйона з лишком.

— За словами адвоката, суд першої інстанції не врахував скрутне матеріальне становище, що він утримує двох малолітніх дітей та має позитивну характеристику. Втім, як стало відомо під час апеляційного розгляду, підозрюваний уже вніс майже 200 тисяч гривень застави в межах іншого кримінального провадження, — зазначають у пресслужбі апеляційного суду. — Пояснив, що гроші заробив, ремонтуючи та перепродуючи автомобілі.

Також у суді підсудний зазначив, що якщо йому зменшать розмір застави, ці кошти сплатить його мати, яка нині перебуває на заробітках.

Вінницький апеляційний суд не підтримав позицію жодної сторони та залишив у силі ухвалу першої інстанції. Чоловік і надалі перебуватиме під вартою, зможе вийти, якщо заплатить 620 тисяч гривень застави.

До речі, підсудному 30 років. Він житель Ямпільської територіальної громади. Це вже восьме його кримінальне провадження.

 

Читайте також:

На Чорновола під колеса Ford потрапив чоловік на електросамокаті

У Гайсинському районі «ВАЗ» в'їхав у дерево. В салоні були діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Андрей Андреевич

    Читаю коментарі, люди ви що з дуба впали? Не треба рахувати чужі гроші. Ви не знаєте як їх заробили щоб робити такі висновки. А шахрайство у воєнний стан прирівнюється як мародерство. А таку суму та кількість злочинів, цю суку ростріляти мало. Сьогодні він просто людей обманює, а завтра буде (тіпа) волонтер збирати на армію.
  • Наталя Крижановська

    А він що вперше це робить? В нього вже скільки ходок за цю зерню і що? І нічого! Відкупили, відмазали і знову те саме.
  • Саня Санич

    Порахуйте чому вигідно займатися Шахрайством 33бакінських це 1000 000 мільйон гривень,а заставу 620 тисяч присудили і хабарі і нерви в 30років забрали ще около 80 тисяч в  ітозі 300 тисяч за декілька дзвінків та тиждень у неволі та ще й у зсу не забирають НІДЕ НЕ ЗАРОБИШ. Вигідно так працювати уже 8 кримінальних справ. Прокурорка красава хотіла щоб усі кошти пішли до держави.
  • Коломійчук Максим

    ммм, які багаті люджи живуть у Вінниці

keyboard_arrow_up