На Вінниччині в магазинах продають небезпечні китайські ляльки

На Вінниччині в магазинах продають небезпечні китайські ляльки
  • Спеціалісти Управління захисту споживачів в ході планових перевірок виявили небезпечні іграшки. Батьків попереджують, що діти можуть порізатись та вколотись цими пупсами та ляльками. Про які іграшки йде мова, читайте далі.

Фахівці відділу ринкового нагляду провели планові перевірки дитячих іграшок, які продають у магазинах Вінниччини. Експерти випробували ляльки на відповідність вимогам безпечності. Про це повідомляє Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

— За результатами досліджень виявили дві іграшки із порушенням встановлених вимог: іграшка «Пупс з аксесуарами» (арт. 086В) та іграшка «Лялька FROZEN ІІ» (арт. YB 001F-3), країна походження —  Китай, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Іграшки мають недоліки, що можуть призвести до порізів, уколів та інших ушкоджень, оскільки мають наступні невідповідності:

  • доступні кромки пластмасових і дерев’яних іграшок не повинні бути гострими;
  • доступні кромки іграшок не повинні мати задирок і тріщин;
  • поріз стрічки не можуть бути більше 50% її довжини;
  • визначені гострі кінці іграшки на 0,5 мм;
  • відбулося від’єднання волокон тканини іграшки.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд, суб’єкту господарювання, що ввів в обіг дитячі іграшки із порушенням встановлених вимог, були надані рішення про заборону продажу вищезазначених іграшок.

 

Читайте також:

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up