Медикаменти, дизель і шурупи. Склали ТОП тендерів Вінницької області в лютому

Медикаменти, дизель і шурупи. Склали ТОП тендерів Вінницької області в лютому
  • Лише за один місяць на Вінниччині витратили понад 650 мільйонів бюджетних гривень.
  • Будівельні матеріали, енергоносії, медикаменти та багато іншого закуповують через електронну систему «Прозорро».
  • Який товар чи послуга були найдорожчими? А які найдешевшими? Склали рейтинг тендерів лютого.

Протягом лютого на Вінниччині успішно провели понад 15 тисяч закупівель. За результатами укладених договорів, різноманітні владні структури закупили товарів й послуг на загальну суму 653 мільйони 999 тисяч гривень. Що було найдорожчим, а що найдешевшим?

П’ятірка найдорожчих закупівель

У лютому 2024 року найдорожчу закупівлю, за даними модулю аналітики «Прозорро», провела Вінницька обласна клінічна лікарня Пирогова: медичний заклад закупив партію фармацевтичної продукції на загальну суму 13 мільйонів 748 тисяч гривень.

Постачальник — товариство «Медичний центр «М.Т.К.» — має надавати обласній лікарні анальгін, глюкозу, інфулган, лінелід, турусол та ще 38 позицій інших медикаментів. Терміни поставки — залежно від заявки медичного закладу, але договір між Пироговкою та підрядником діятиме до кінця 2024 року.

Відео дня

На другому місці — опалення для Козятинської центральної районної лікарні. Ця установа 5 лютого закупила теплову енергію у місцевого комунального підприємства «Чисте місто».

Останні зобов’язалися транспортувати до лікарні 2 тисячі 562 гігакалорій тепла за 10 мільйонів 449 тисяч гривень. Або 4 тисячі 78 гривень за одну гігакалорію. Цей обсяг теплової енергії медзаклад замовив на увесь 2024 рік. За умовами договору, споживання, а відтак і сума оплати, можуть зменшитися залежно від потреб в теплі.

Третя позиція у комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» з тендером Нове будівництво блочно-модульної когенераційної станції на Магістратській, 2. 27 лютого комунальники уклали договір з товариством «Спецтермомонтаж – Енерго» на будівництво когенераційної станції за 10 мільйонів 320 тисяч гривень. Її потрібно звести до кінця цього року.

Четверте місце — в комунального унітарного підприємства «Ековін». Компанія замовила 100 тисяч літрів дизпалива (або 45,8 гривні за літр) наливом та ще 100 тисяч літрів дизпалива через талони (або 46,3 гривні за літр). 

Наразі середня ціна на дизель у Вінницькій області складає 51 гривня 68 копійок за літр, повідомляє Мінфін.

200 тисяч пального «Ековін» замовив на термін до 31 травня 2024 року. За увесь обсяг заплатять 9 мільйонів 210 тисяч гривень. Постачальником є товариство «Нафтогруппа – 2005», яке, зокрема, продає пальне ще «Вінницькому шляховому управлінню», вінницькій поліції, «Вінницяміськтеплоенерго».

На п’ятому місці — теж паливна закупівля. 29 лютого Вінницький облавтодор замовив талонів на 191 тисячу 800 літрів дизельного пального. Підрядником обрали товариство «Авантаж Вінниця», які за замовлений обсяг пального отримають 9 мільйонів 590 тисяч гривень загалом. У договорі прописали, що вартість дизелю за одиницю складає 50 гривень/літр. Угода між облавтодором і цим підрядником діятиме до 31 грудня 2024 року.

П’ятірка найдешевших закупівель

Тут підприємства закупили товари чи послуги, за ціною, що менше ніж 10 гривень!

Перше місце — комунальне підприємство «Крижопільводоканал». За одну гривню вони придбали дві гумових прокладки в Захарчука Костянтина Володимировича.

Друга позиція за Хмільницькою обласною лікарнею відновного лікування з тендером «Страхування медичних працівників від СНІДу». Цю послугу вони замовили за 2 гривні 55 копійок, за які застрахують 15 співробітників медзакладу. Виконавцем визначили страхову компанію «Оранта».

Третє місце за військово-медичним клінічним центром Центрального регіону. Вони замовили послуги телефонного зв’язку та передачі даних на увесь 2024 рік усього за три гривні. Надавачем послуги визнали вінницьку філію «Укртелекому».

Четверта позиція в Тульчинського райвідділу обласного центру контролю та профілактики хвороб. Ті, через «Прозорро», придбали двадцять жовтих шурупів за шість гривень. Постачальник — ФОП Цюбко Володимир Миколайович.

І п’яте місце — закупівля «Сітки шліфувальна абразивної». Одну штуку цієї продукції замовив обласний медцентр реабілітації дітей, витративши на товар сім гривень. Постачальником є Болюх Галина Петрівна.

Раніше, нагадаємо, ми переглянули, скільки на харчі витрачають заклади освіти.

 

Читайте також:

Будинок з земельною ділянкою за $4000: огляд бюджетного житла у Вінницькій області

У березні пенсії перерахують, проіндексують та підвищать

Середня зарплата у Вінниці — 17000 грн. Чи збільшився дохід вінничан за два роки?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up