Одні купують сіль за 19 грн, а інші за 60? Перевірили тендери на харчові продукти для закладів освіти

Одні купують сіль за 19 грн, а інші за 60? Перевірили тендери на харчові продукти для закладів освіти
Н сайті Prozzorro можна побачити багато тендерів на продукти харчування для закладів освіти. Однак на одни і той самий товар ціна може мати суттєву різницю
  • На сайті Prozzorro можна побачити багато тендерів на продукти харчування для закладів освіти нашої області.
  • Тож порівняли ціни на товари, які закупляють для шкіл, садочків та університетів.

Яйця

Перше, що ми порівняємо, це ціни, які заклади поставили на курячі яйця. Згідно з даними на сайті Мінфін, у Вінницькій області середня ціна за десяток яєць складає 55,11 грн.

 

Відео дня

Тож бачимо, що переважно заклади освіти закупляли даний продукт дещо за вищою ціною середнього. Наприклад, найвища вартість за десяток яєць вказана дитячим садочком «Берізка», а саме 65 грн.

Проте, у Плебанівському ліцеї знайшли можливість купити десяток яєць за 45 грн, що є нижче середнього для нашого регіону.

Цукор

 

Цукор у нашій області має середню вартість 31,13 грн за один кілограм. Більшість закладів, серед опублікованих нещодавно тендерів, закуповують його в діапазоні від 35 до 37 гривень. Найвища вартість цукру за один кілограм виходить у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Літинської селищної ради — 38 грн.

Сіль

 

Середньою ціною солі у нашому регіоні є 32,86 грн. Більшість тендерів, поданих закладами освіти, мають ціни нижчі за середню. Наприклад, садочок «Сонечко» у селі Якушинці купує її за 19 грн, тоді як Гімназія №9 міста Козятин за 60 грн. 

Молоко

Середня ціна молока у нас 37,05 грн. Однак серед переглянутих тендерів бачимо, що Гімназія №9 міста Козятин закуповує його по 60 грн за один літр, що майже у два рази вище середньої.

На противагу цьому, Гибалівська гімназія міста Шаргород купує молоко за 35,44 грн, що є навіть нижче середнього.

Масло вершкове

 

Дещо краща ситуація по тендерах на масло, адже попри те, що згідно з даними Мінфіну у Вінницькій області його середня ціна 370 грн за кілограм, то більшість купує його за нижчою вартістю.

Олія

Також переважно за нижчою або середньою ціною купують олію, яка у Вінницькій області в середньому коштує 61,77 грн за літр. Трохи за вищою ціною купують олію в садочку №1 селища Турбів.

Макарони

Теж досить близько до середньої ціни в області закупляють макарони, а саме на Вінниччині їх ціна — 30,69 грн. Найдешевший тендер був від Пеньківського ліцею, села Мурафа, за 27 грн, а найвище — у Гімназії №9 міста Козятин за 40 грн.

Сік

Ще одним продуктом, який часто закуповують для закладів освіти, є фруктовий сік. У Вінницькій області його середня ціна становить 40 грн. Переважно більшість переглянутих нами тендерів мають ціни нижчі за середню вартість, однак Гімназія №9 міста Козятин купує один літер соку за 69,2 грн.

Сухарі панірувальні 

Також нині заклади освіти перейшли на меню Клопотенка, в якому є багато страв з панірувальними сухариками, тож і їх часто можна побачити на сайті Prozzorro.

На Вінниччині середня вартість одного кілограма таких сухариків коштує 75 грн, проте бачимо, що, наприклад, садочок «Берізки» купує їх за 46 грн, що є нижче середньої. Проте Пеньківський ліцей має тендер на суму 1 100 грн за 10 кілограмів панірувальних сухарів і за підрахунками їм один кілограм сухарів обходиться в 110 грн.


Читайте також:

Гендерна рівність та віра в себе. Вінницькі студентки створили комікс про сучасну «Попелюшку»

А ви ще пам'ятаєте Вінницю такою? Прогулялися Google картами по місту у 2015 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Макс

    Пиздити!!!
  • Я

    Всіх нах хто коло влади
  • Людмила

    В школі 26 їсти ту їжу не можливо

    Карина reply Людмила

    Чому не можливо?
  • Андрей Мигаль

    Калинівський відділ освіти
    Сухарі паніровочні-100грн
    Цукор-36грн
    Олія-66грн
    Макарони-32.5грн
    Яйця-56грн
    Молоко-40грн
    Масло-308грн
    Сік-35грн
    Сіль-26грн

keyboard_arrow_up