Дешеві міні-квартири: люди хочуть, а забудовники кажуть немає попиту

Дешеві міні-квартири: люди хочуть, а забудовники кажуть немає попиту
Джерело: unt.ua
  • З минулого року в Києві з’явився новий тренд — smart-житло
  • Квартирки на 9-20 «квадратів» із вмонтованими меблями та технікою коштують від 10 до 20 тисяч доларів
  • А чи треба таке у Вінниці? «20хвилин» запитали у вінничан та компаній-забудовників

У Києві ще минулого року криза змусила будівельників зводити «мікроскопічні» квартири — навіть на 9 квадратних метрів. Ліжко в стіні, шафи з технікою — кожен куток smart-квартири використовується по максимуму, але все одно залишається вільне місце. Вартість за все — від 10-12 тисяч доларів, тобто 270-330 тисяч гривень. А «комуналка» з такої квартири — не більше 100 гривень.

Репортаж від ТСН та більше про smart-житло у матеріалі

Та читайте про смарт-квартири на сайті DOM.RIA

Відео дня
blockquote>

Такі квартири є в Києві, а чи треба це для Вінниці? Про це  «20хвилин» запитали у вінничан та в забудовників.

Житло для двох, не більше

Вінничанка Вікторія Моспан має думку, що такі квартири все-таки треба і у Вінниці. Бо ціна на smart-квартири — значно менша, ніж на звичайне житло:

— Приваблює компактність, все під рукою. Але з дітьми така квартирка буде затісною. Краще почати з чогось свого, хай і малого, а потім спільними силами досягати більшого. Я он, взагалі хочу власний будинок за містом, але ж він на голову не впаде, — каже вінничанка.

Олександр Гайдечук вважає, що подібні квартири — відносно простіший шлях до самостійного життя:

— За таку вартість в квартирі є повноцінні умови для проживання 1-ї або 2-х людей.

Проте, в перспективі потрібно більше кімнат. Якби навіть такі ж малі, але дві кімнати — це могло б бути в тренді. Під сумнів вибору такої квартири впливає лише те, що все одно дорого. І доклавши кілька тисяч доларів краще придбати нормальну квартиру.

Вінничанин В’ячеслав Волкотруб не бажає подібне житло, бо «замало» квадратів:

— Краще б свої апетити вгамували забудовники: це не нормально, що у нас київські ціни на житло. Тим більше, що собівартість будівництва однокімнатної квартири на 42 «квадрати» у Вінниці  в середньому 7000 доларів, а продають за 15000. Здешевлення квадратного метра житла, мало б більший ефект на мою думку.

 

На це немає попиту

У «Авалоні» про smart-житло поки ні слова:

— Ми це питання ще не розглядали. Не можу поки що відповісти — будуть чи не будуть такі квартири від нашої компанії у Вінниці, — казала маркетолог компанії «Авалон» Наталя Каправа.

Представники компанії-забудовника «Набережний Квартал» обіцяли надати коментар. Але протягом підготовки публікації так і не вийшли на зв’язок із журналістом.

Міні-квартир немає. Якби були — їх купили

Юлія Понайотова, директор відділення агентства нерухомості «Олімп»

— Є невеликі квартири на вторинному ринку — однокімнатні квартири 25-30 квадратних метрів, малосімейки до 20 квадратів та кімнати у гуртожитках в 10 квадратних метрів. А от щоб нові квартири від забудовника, так зване smart-житло — такого немає. Зараз покупців нерухомості можна розділити на дві категорії: ті, що розраховують на певну суму коштів та виходять вже з цього і інші вінничани, які бажають велике житло. Хоча думаю, що якщо б міні-квартири з’явилися у Вінниці, то їх би вподобали молоді сім’ї, одинокі люди, які хочуть мати власне житло тощо. Думаю, попит на такі квартири буде, якщо воно є справді дешевим.

P.S.

Як підказали нам читачі, портал "Страна.ua" робили розслідування про київське смарт-житло. У матеріалі вони спростували низьку вартість міні-квартир та запевнили, що у сюжеті ТСН для телевізійників показали "шоу-рум", а не справжню квартиру

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Варламов в пості, про житло розказував, як знущаються над людьми продаячи їм ці кладовки за купу грошей. Тобто це лайно пішло з Росії. А тепер менеджмент вкинув рекламу і намагаються на місцевому рівні спробувати втюхати це лайно. Вибачте за кладовку де сан вузол межує з кухнею через стінкою і тут же ліжко. Це повна антисанітарія

    Задунайский Торонтуй reply Anonymous

    Как раз це лайно пішло з Гамэрыки.

    Anonymous reply Anonymous

    ага-ага. а в студенческих общежитиях с совместными санузлами и душевыми абсолютная стерильность.

    Чем отличаются городские жители от сельских?

    - городские какают в доме а курят на улице.

    - сельские наоборот - курят в доме а какают на улице.
  • Анонім

    Ця нещасна кімнатка у декого буде і спальня, і вітальня (родичам яства на ліжку, а друзів посоромляться кликати), і кухня, і курилка, і душова. Уявляю колір шпалер.

    Задунайский Торонтуй reply Анонім

    А ты что, в квартире куришь?? Да уж, какие там "шпалеры"))

    Анонім reply Анонім

    Прокиньтесь, особливо молодь!!! В радянські часи ставили хрущівки, ЩОБ ВИТЯГНУТИ ЛЮДЕЙ З ЧОРНИХ В ПЛІСНЯВИХ БАРАКІВ, ВИ НАЗАД ТУДИ РВЕТЕСЯ, В ЦЕЙ АНТИСАНІТАРНИЙ СМАРТ ЩЕ Й ЗА ГРОШІ. НЕ ВСТИГАЛИ ТАК ЗРАЗУ НАСТАВИТИ МІЛЬЙОН ХРУЩІВОК, АЛЕ ЦЕ БУЛО БЕЗКОШТОВНО - ПОБІЛИ І ЖИВИ.

    А тепер заганяють в борги, щоб переселити в смарти, а радше - смерди.

    Ще в юрти і барлоги!

    Задунайский Торонтуй reply Анонім

    Ты не прав. Такое жилье для одного человека очень даже. А меняется что-то  - продал, купил другое. У нас так.
  • Анонім

    Чим купувати ЗАКАМАРОК у Вінниці, краще купити КВАРТИРУ у Гнівані або Калинівці і не споглядати наніч унітаз.

    В Калинівці не продаються пилососи? Прекрасно продаються.

    Про те, що за ціною вінницького чулана можна придбати хату з фруктовими деревами і ягідними кущами, в яких-небудь Гулівцях - уже мовчу.

    Помножте 259 гривень в місяць за проїзний до Гнівані в місяць на Н, і зрозумієте, що за скільки років ви "виїздите" різницю в ціні, житло уже і так потребуватиме капремонту.

    Artem Bondarenko reply Анонім

    Время - деньги, все что не облцентр - не нужно, ну Стрижавка на крайняк, если туда троллейбусы пустят.

    Олексій reply Анонім

    Ви не берете до уваги, що роботу шукати важко в маленьких містах.
  • Юрий Вахитов

    Чому не запитали про smart-квартири у ЖК "Перлина Поділля"? У них ще в травні були квартири площею 21 кв.м. ціною 11500 грн за кв.м.

    Анонім reply Юрий Вахитов

    Пане Юрій, а власне ВИ уже переїхали в кімнатку 3,5 × 5? (решту 3 метри доведеться відгородити ширмою для чобіт і нічного горщика),

    з голою штукатуркою із крейди (!), без унітаза, без душу і без унивальника, які доведеться поставити самому, і за 27 тис. доларів?

    Правда, чи доведеться вскладчину бурити артезіанську скважину і закидати шланг через вікно, чи все-таки в підвалі є якісь відроги труб - в тій газеті не уточнили...

    переклала на живу народну мову - зараз замінусють.

    Anonymous reply Анонім

    Ну вопрос спорный. За 27 тыщ зеленых конечно бы не купил. Но вот за 10 тыщ как написано выше можно попробовать. 21 кв. м. не так уж и мало. Пробовал скитаясь по квартирам. Такой вариант жилья можно рассматривать как стартовое для холостяка или холостячки), студента из района, который после учебы планирует остаться в облцентре, короче я думаю покупатели бы нашлись. Но при условии что вода-газ-свет-канализация уже подведены и квартира в состоянии заходи и живи (не евроремонт конечно, но оштукатурена хотя бы - обои и сам наклею для начала).

    Анонім reply Юрий Вахитов

    240 тисяч - ціна хати зі світлом, газом, корівником, садом, городом і 35 хвилин електричкою до Вінниці. Тим більше мешканці Поділля і так ходять на тролейбус до двох кілометрів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up