Чи надає ООН допомогу українцям: три популярні фейки

Чи надає ООН допомогу українцям: три популярні фейки
  • Під час війни шахраї активізувались настільки, що тепер будь-які повідомлення про допомогу від світових та українських організацій сприймаються з недовірою. Чи справді ООН має програму з виплатами для українців, читайте далі.

У Центрі протидії дезінформації звернули увагу на те, що через надмірну кількість шахрайських схем українці інколи ігнорують справді кампанії з допомогою. Цього разу фахівці пояснили, чи надає підтримку нашим громадянам ООН.

  • Фейк: Ніякої допомоги від ООН немає, листівки про надання допомоги роздають шахраї!

Правда: Українці справді можуть подавати заявки щодо надання допомоги від міжнародних організацій. За даними Мінсоцполітики, програма реальна та працює у рамках платформи єДопомога. ЇЇ створив Кабмін за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та уряду Швеції. Таким чином намагаються підтримати наших громадян під час війни.

Чи надає ООН допомогу українцям: 3 популярні фейки - фото 510565

Відео дня

 

  • Фейк: Це допомога лише для переселенців, іншим не передбачено.

Правда: Будь-який українець може залишити заявку на платформі єДопомога, але варто розуміти, що рішення про виплати та яким саме категоріям населення допомогти, приймають вже у міжнародних організаціях.

  • Фейк: Немає жодних шансів отримати цю допомогу!

Правда: Представники найменш захищених верств населення мають найвищі шанси на виплати. Сюди входять: внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, одинокі мати або батько, пенсіонери.

У Вінниці, нагадаємо, біля відділень двох банків ПриватБанк та А-Банк впродовж кількох днів ажіотаж. Утворився він через те, що містяни почали масово оформлювати виплати міжнародних організацій.Тепер отримати грошову допомогу від ООН можуть не лише переселенці, а й вінничани.

Розповідаємо, хто саме, скільки, та як оформити заявку, не виходячи з дому: Біля банків черги, бо вінничани хочуть отримати допомогу від ООН. Як її можна оформити?.

Довідка:

Отримати допомогу від міжнародних організацій тепер можуть:

  • особа з інвалідністю;
  • пенсіонер; 
  • одинока мати або батько;
  • багатодітна сім’я;
  • одержувач допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • внутрішньопереміщені особи;

Розмір допомоги від ООН — 2 220 гривень на особу, але не більше ніж 6 660 гривень на родину. Допомога виплачується впродовж 3 місяців.

Опитування

Чи надсилали ви за час війни гроші на потреби армії?

 

Читайте також:

«Не допомога від ЄС». ПриватБанк повідомив про нову схему шахрайства

Неповнолітні вінничани можуть працювати під час війни, але є певні умови

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач16

    Це все брехня, ніхто ніяких грошей недає,це просто збір інформациї пролюдей,ячекав 8 місяців ніхто нічого навіть інезаікався тепер шкодю що звязався зними,відколи подав документи за 8 місяців були проведені шахрайскі дії,от тепер і думайте
  • Читач15

    Це все брехня, ніхто ніяких грошей недає,це просто збір інформациї пролюдей,ячекав 8 місяців ніхто нічого навіть інезаікався тепер шкодю що звязався зними,відколи подав документи за 8 місяців були проведені шахрайскі дії,от тепер і думайте
  • Виорика Наумова

    Мы переселенцы, ребенку 6 лет, подали заявку в ООН в начале мая, ничего не получили. Так что ни кому не верим и ни чего уже не ждем выживаем как можем.
  • Oksana Traskovska

    Не знаю чи обман на щот допомоги ООН. Но мої сусіди оформили в кінці травня то через шість тижнів отримали 6, 660 гр. А ви вірите чи ні я теж не вірила поки не показали картку.І вони не переселенці а прості пенсіонери.

keyboard_arrow_up