Бюджет громадських ініціатив-2018: заборонили участь школам та дитсадкам

Бюджет громадських ініціатив-2018: заборонили участь школам та дитсадкам
  • На громадський бюджет в 2018 році запланували 7 мільйонів гривень
  • А з 1 квітня розпочнуть приймати нові ідеї від вінничан
  • Проте, у мерії не прийматимуть проекти на закупівлю обладнання чи проведення ремонтів
  • Також — заборонили участь освітнім закладам

Причиною змін стало те, що минулорічний Громадський бюджет «заспамили» проекти для шкіл та дитсадків. З 59 проектів, які експертна комісія подала на голосування, 35 — стосувалися шкіл та дитсадків. А саме, на придбання харчоблоків, дитячих майданчиків, встановлення камер відеонагляду тощо.

— З огляду на практику, яка в нас була у минулому році, ми обмежуємо участь в конкурсі закладів освіти. 9 з 12 проектів — це були якраз заклади освіти. Тому було вирішено, що ми не будемо фінансувати проект, який спрямований виключно на придбання обладнання, виконання робіт з реконструкції, перепланування, переобладнання, капітального та поточного ремонтів. В рамках «Бюджету громадських ініціатив» мають реалізовуватись креативні ідеї, які мають слугувати на користь всіх вінничан, адже це якраз і є основною ідеєю цього конкурсу.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, ще в минулому році збирали пропозиції від городян та громадських організацій як змінити Бюджет громадських ініціатив. Ідеї врахували, і 24 лютого внесли зміни у положення проведення Громадського бюджету:

Відео дня
  • проекти можуть подавати всі громадяни України. Але голосуватимуть тільки вінничани
  • Раніше фінансування великих проектів (до 2 мільйонів гривень — авт.) було 85% від бюджету, а малі (до 200 тисяч гривень) — 15%. Тепер це співвідношення може змінювати координаційна рада конкурсу
  • громадські організації можуть проводити піар-компанії проекту
  • один автор може подати один малий та один великий проекти
  • графік конкурсу: з 1 квітня до 15 травня прийматимуть проекти; експерти їх оцінюватимуть 2,5 місяці. Після оцінки автори зможуть місяць рекламувати свої проекти
  • заклади освіти не можуть брати участь в конкурсі
  • забороняється фінансувати проектів, що спрямовані виключно на придбання обладнання, виконання робіт з реконструкції, перепланування, переобладнання, капітального та поточного ремонтів.
  • реалізована ідея має бути загальнодоступною для всіх мешканців та гостей Вінниці
  • автору надається інформація щодо етапів проведення конкурсу;
  • додано до Форми проекту пункти щодо соціального зрізу даних авторів проектів та інформації про майданчики проектів в мережі Інтернет.  

До того ж, на період голосування відкриють більше «дільниць» для паперового голосування. Їх розмістять в 14 бібліотеках міст та в чотирьох «Прозорих офісах».

Усю інформацію щодо правил написання проектів, шаблони для заявок є на сайті Бюджету громадських ініціатив. Проекти можна подати електронною поштою з темою «Бюджет громадських ініціатив» на адресу [email protected]. Або на папері за адресою: м.Вінниця,  вул. Соборна, 59

 

Опитування

Чи правильно, що обмежили участь в конкурсі для закладів освіти?

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ирина Дунас

    А я совсем не согласна, все проекты имеют право жить. Но если так устраняються конкуренты, это не очень красиво. Дети, как никто другой нуждаются в светлом будущем. А то что прошло по проектам большинство школ, университетов и больниц - это всего лишь тревожный сигнал того, что  недостаточное финансирование или же его просто нет или оно не доходит, а что остаётся делать если "родительского финансирования" не достаточно? А как же СВЕТЛОЕ БУДУЩЕЕ ДЕТЕЙ? Получается они не имеют права получать достойное образование, компьютеризированное обучение и занятие спортом на школьных стадионах, а не развалинах. Супер!!! Браво!!!

    А "бумажное голосование"? С этим все понятно.
  • Ольга Гамалеева

    Повністю згодна. Є багато місць, які трeба  довeсти до ладу для користування всіх мeшканців і гостeй нашого міста. Наприклад наш ботанічний сад у повному занeпаді, а міг би приносити задоволeння під прогулянок, прибуток від відвідувань, пару дeсятків робочих місць ...
  • Taisa

    Було б чудово відновити пляж "Спартак", зробити захід до річки та поставити нову огорожу

    Валерий Чудновский reply Taisa

    пишіть проект. Думаю, що він цілком підпадає під умови програми, бо є "загальнодоступним"

    Валерий Чудновский reply Валерий Чудновский

    Для прикладу, так відновили зону відпочинку біля Масложиру та ще на Тяжилові
  • Max

    Очень правильное решение на мой взгляд. А то были сплошные проекты ремонтов и улучшений конкретных садиков и школ и количество голосов зависело только от количества детей в учебном заведении.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up