Шість прикольних ідей, які подали вінничани в “Бюджет громадських ініціатив”

Шість прикольних ідей, які подали вінничани в “Бюджет громадських ініціатив”
Такий "отель-капсула" впроваджують у містах Японії ще з 80-х років. Як виявилось, у вінничан фантазія та винахідливість не гірша, ніж у японців.
Протягом лютого 2016 року вінничани подавали власні проекти в рамках “Бюджету громадських ініціатив”. Далі їх відбиратиме група експертів. І поки комісія розглядає проекти, “20 хвилин” пропонує вам ТОП-6 незвичних задумок від вінничан.

Головна умова участі у відборі - проект має відповідати стратегії “Вінниця-2020”. Автор повинен вказати не тільки ймовірний розмір фінансування, але й повний кошторис впровадження задумки.

1. USB-розетки для гаджетів у муніципальному транспорті

Відео дня

Вінничанин Олександр Очеретнюк пропонує місту зробити безкоштовну зарядку одразу на два гаджети в громадському транспорті. Це, на його думку, “буде користуватися попитом у молоді та зробить муніципальний транспорт популярним”. І як пише Олександр, так можна “вбити одразу двух зайців” - доїхати з точки А до Б і підзарядити телефон з 15 до 30%. Вартість однієї такої точки близько 500-600 гривень. За проектом в кожному громадському транспорті міста таких "розеток" бажають створити три. На впровадження ідеї автор нарахував 471 тисячу гривень.

2. Дім-посмішка зі сквером на даху

Автор проекту Олег Погомій бажає за міські гроші прикрасити багатоповерхівку на перетині Привокзальної та Коцюбинського. Так, за задумом вінничанина можна покращити зовнішній вид будівлі, утеплити стіни, а також зробити нову візітівку міста. Бо ця будівля - одна з найбільш помітних у Вінниці з залізничого вокзалу. Але на цьому ідеї автора не закінчуються. Ще він хоче збільшити парковку, зробити рекреаційну зону у дворику та навіть… сквер на даху багатоповерхівки. Вартість проекту - 2 мільйони 300 тисяч гривень. Але чому “будинок-посмішка”? В тексті заявки цього немає. Автор проекту по телефону пояснив, в чому суть:

- Цей дім бачать одним з перших люди, які приїжджають у Вінницю, - каже Олег Погомій. - А колись, під час візиту Гройсмана до міста, було висловлено, що наше місто - це Смайл-сіті, Місто-Усмішка, де люди ходять усміхнені. І тому наш "будинок-усмішка" повинен викликати тільки позитивні емоцїі у гостей та жителів міста.

3. Велопаркінг біля Аграрного з дахом та функцією “СТО”

Невеличкий паркінг на 12 велосипедів пропонує зробити Тетяна Василенко на території студмістечка Аграрного університету. Так, за її словами, можна збільшити популярність активного способу життя та зменшити випадки крадіжок транспорту. І окрім цього, вона пропонує провести електрику на “паркінг” та встановити місце для техогляду велосипеду. На впровадження ідеї треба близько 10 тисяч гривень.

4. Підземні сміттєві баки

Ідея вінничанки Ольги Яворської доволі незвична: баки для сміття з підземними рівнями. Ніби “айсберг”, вся маса якого “під водою”. І це, як вона пише: “зменшить викиди від сміття в навколишнє середовище, прибере неприємний запах та витікаючу рідину в літню пору”. А також - сміттєвози будуть рідше їздити до таких контейнерів (менше CO2 у повітрі). В рамках експерименту вінничанка пропонує закупити три таких контейнери, що обійдеться місту 165 тисяч гривень.

5. Будиночок для годування немовлят (бонус - халявний туалет) на Бригантині

Як не дивно, але автором цієї ідеї виступив чоловік - Дмитро Білуха. Він пропонує перебудувати закинутий дім на Бригантині в двоповерховий буфет-місце для годування/перевдягання немовлят. І ще  встановити там безкоштовний туалет, яким можуть користуватися усі бажаючі. У влади автор просить підвести комунікації та надати 75 тисяч гривень на впровадження ідеї.

6. “Розумний” туалет з GPS-контролем

Автор ідеї Олег Филипович має патент на унікальний винахід - “Самомоющийся Автоматический Туалет”. Як він пише в проекті, “туалет має повну автоматику, самоочищення, антивандальне виконання корпусу”. Сюди зможуть ходити люди з обмеженними можливостями, і чомусь туалет має GPS-управління. Навіщо? Злив води за сигналом супутника? На виготування однієї такої “біокабінки” автор нарахував близько одного мільйону гривень.

Нагадаємо, найкращі проекти будуть впроваджувати за кошти міської казни - 5 мільйонів гривень. Відкрите голосування вінничан за проекти триватиме з 1 по 10 квітня. Автори ідей можуть претендувати на суми від 200 тис. грн. до 1 млн. грн. – це великі проекти, та до 200 тис. грн. – малі проекти.

На сайті міськради можна подивитися інші ідеї, які пропонують вінничани у "Бюджеті громадських ініціатив".

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    по поводу велопаркинга идея супер и недорого, только такие паркинги нужны по всему городу, и 100% возле всех ВУЗов
  • Анонім

    Может придумать как уровень жизни поднять, хотя бы до уровня времён правления Януковича, не?
  • Anonymous

    краще б створили крутий центр для аутистів.
  • Би Фрэнки

    А про туалеты в парке Горького забыли. Аууууу сделайте нормальный туалет. Кто последний раз был  там?? Это же газовая камера

    Анонім reply Би Фрэнки

    На туалет в парке Горького ежегодно выделяют по 800 000 грн. Это так, к сведению...

    Анонім reply Анонім

    Всего?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up