Алея «кленових пеньків». Скільки дерев залишилося на Космонавтів-3? (ФОТО)

Алея «кленових пеньків». Скільки дерев залишилося на Космонавтів-3? (ФОТО)
  • Цього року ремонтують третю частину проспекту Космонавтів — від Келецької до Первозванного. Тут буде нова алея, дизайнерські меблі, арка та багато іншого.
  • Деяких мешканців Вишеньки обурило бажання міської влади посадити замість кленів — сакури.
  • Місцеві жителі вступилися за клени, і мерія ніби погодилася їх залишити. Скільки їх тут залишилося?

Рубати дерева на третій черзі Космонавтів почали ще в середині червня. Незважаючи на те, що міські чиновники обіцяли їх залишити, а зрубати тільки «аварійні».

Як розповідав раніше заступник начальника «Зеленбуду» Микола Залецький, знесуть дерева які знаходяться у верхній та нижній частині цієї алеї. А ті, що по середині — залишаться. Також він розповідав, що на Космонавтів-3 будуть сакури, але невдовзі, від цієї ідеї вирішили відмовитися.

— На Космонавтів замість старих кленів висадимо нові. Сакури там рости не будуть. Ще не знаю, де будемо висаджувати сакури, ще питання тут відкрите. Та й взагалі їх висадка планується аж на осінь, —  розказав Залецький.

Відео дня

А як тепер виглядає третя черга проспекту? Якщо коротко, то її можна назвати «алеєю» пеньків. Із 80 дерев, що раніше тут росли, залишилося не більше 20. Серед них клени, одна ялинка та кущі самшиту. Будівельники, що працювали на алеї, побачивши журналіста, одразу почали «заспокоювати».

 

— Та ви не переймайтеся так за ці клени! Вони ж всередині були трухляві та старі. Розумієте, ніхто не вічний. А тут будуть нові, гарні! — розповідав будівельники з «Шляхового управління», що представився Григорієм.

— І що сакури тут будуть?

— Усе буде, все! Найгарніший проспект зробимо. Тут велодоріжку облаштуємо, а там де ви стоїте, буде бруківка. А ще лавки будуть класні. Он, щоб врятувати ті дерева, навіть дроти протягнули з іншого боку, — розказує Григорій. Але далі він каже, що не є «звичайним робочим». Тому його слова про сакури не треба сприймати всерйоз.

Нагадаємо, що поряд з проспектом, на вулиці 600-річчя, облаштовують нову еко-парковку. А що ще зроблять на Вишеньці, на яку витратять більше 67 мільйонів гривень цього року?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Задунайский Торонтуй

    Я помню, когда на этом проспекте не просто деревца, травинки не было.

    Все можно посадить-выростить, проблема в том, что нет в Виннице настоящих профессионалов этого дела.

    Саша Шмырев reply Задунайский Торонтуй

    Вымерли как мамонты
  • Olvol

    Моргунов ніколи нічого не садив-  тому й дерева садять в липні. Уже давно не їздив тролейбусом, тому пропонує в годину пік турнікети. Спить довго, тому по вихідних автобуси з 8 години і в них не зайти. Треба щоб був ближче до народу!
  • Олексій

    Петиціями, як завжди, підтерли сідницю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up