На проспекті Космонавтів викорчовують клени. Що посадять замість них?

На проспекті Космонавтів викорчовують клени. Що посадять замість них?
  • У рамках реконструкції проспекту Космонавтів мерія ще місяць тому запланувала викорчувати кленову алею, замінивши її на сакури
  • Місцеві жителі вступилися за клени, і мерія ніби погодилася їх залишити.
  • Сьогодні дерева все-одно викорчовують. Чому?

Вирубувати кленову алею на проспекті Космонавтів почали ще вчора, 19 червня. Тоді ж жителька проспекту Космонавтів Наталія Болховська написала на  Фейсбуці, що ріжуть і старі, і молоді дерева.

Інші вінничани у коментарях під постом обурилися: мовляв, мер же обіцяв, що клени на проспекті Космонавтів не чіпатимуть. До речі, він дійсно писав у Фейсбуці місяцем раніше, що кленова алея залишиться кленовою, а японські сакури посадять деінде.

Відео дня

Вчора о третій годині дня на місці не вдалося застати представника “Зеленбуду” чи міськради, аби вони розповіли, чому всупереч обіцянкам чиновників алею вирубують. На фото від 19 червня видно, що викорчовують не усі дерева. Але те, що алея значно “полисіла”, це факт.

Сьогодні, 20 червня, Сергій Наумов, майстер зеленого будівництва з “Зеленбуду”, розповів кореспонденту RIА/20minut, що усього на Космонавтів під корінь виріжуть 80 дерев.  

— Це  59 кленів, 6 горіхів, 6 ялин, 5 туй, ще пара каштанів, берез, і черемуха. Усе затверджено департаментом. Не знаю точно, скільки дерев залишиться - ну, ті, яких нема у плані, ті і залишаться. Ми тільки виконавці, нам у “Зеленбуді” замовили знесення.

На питання, за якими параметрами визначалися дерева “під знесення”, він розповів, що працівники “Зеленбуду” зпилюють ті, які пронумеровані.

— А взагалі дивіться, он дерево, яке лишилося - як ви думаєте, хороше чи погане?

На вигляд те дерево, на яке вказує Сергій Наумов, і дійсно доживає останні тижні. Проте варто глянути вліво і побачите, як у трактор завантажують те, що 20 хвилин назад було пишною кленовою кроною.

— Стан дерева не тільки по кроні визначається: десь дупло, десь прогнила кора.  Ви подивіться на його пеньок, що там всередині діється.

Серцевина дерева і дійсно гнила.  

Микола Залецький, заступник директора “Зеленбуду”, розповів журналісту RIA/20minut, що кленова алея кленовою й залишиться.

— На Космонавті замість старих кленів висадимо нові. Сакури там рости не будуть. Ще не знаю, де будемо висаджувати сакури, ще питання тут відкрите. Та й взагалі їх висадка планується аж на осінь.

Читайте також:

На Космонавтів залишать кленову алею. Сакури посадять в другому місці?

На Космонавтів хочуть зрубати кленову алею, щоб висадити сакури (ФОТО)

Для порятунку кленів на Космонавтів вінничани створили петицію
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Порошок

    Ну Моргунов і потв,ра. Ср,ти він хотів на петиції, людей і навколишнє середовище. Жага збагатитись у клоуна вище людських цінностей, нічого вибори вже скоро

  • Олег

    Ну це дійсно диб...м уже від  міської ради, старі дерева падають на голову, а молоді корчують, бо на сакурах треба бабло відмити.
  • Коменчук Таня

    Розумію, якби хворі та всохлі дерева викорчовували, але живі... От виродки!

    Коменчук Таня reply Коменчук Таня

    P.S. що за "прикол" - чому біля мого П.І.Б. прапор Росії вліпили?!?

    Жора reply Коменчук Таня

    ПотАму что  ты заходила   в соц сеть в  контакте через прокси рос сервер)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up