ФОТО дня: сьогодні Подільському зоопарку 17 років

ФОТО дня: сьогодні Подільському зоопарку 17 років
  • Сьогодні, 19 грудня, на території Подільського зоопарку свої двері відкриє Садиба Подільського Чарівника.
  • Також Подільський зоопарк святкує День народження.

— Сьогодні Подільському зоопарку 17 років. Попри усі виклики, ми будуємо плани, в нас є перспективи, ми розвиваємося і вдосконалюємося. Ми віримо у ЗСУ, у щасливе майбутнє нашої країни, і всі разом наближаємо перемогу, — зазначають у повідомленні Подільського зоопарку.

Не зважаючи на ракетні обстріли та постійні аварійні відключення електрики, всі мещканці зоопарку забезпечені кормами, а теплолюбні тварини перебувають у теплих приміщеннях.

Відео дня

Запрошують на свято

— Дорогі наші друзі, партнери, шанувальники та відвідувачі, приймаємо від вас вітання та запрошуємо відвідати наш зоопарк, — йдеться у повідомленні.

Подільський зоопарк вдячний усім, хто підтримує нас добрим словом та фінансово, хто завжди готовий підставити своє дружнє плече, аби мешканці зоопарку мали належний догляд і харчування, не зважаючи на ситуацію в країні. Всі ми з вами одна велика родина. Нас поєднує любов. Любов до тварин.

На території Подільського зоопарку до новорічно-різдвяних свят свої двері відкриє Садиба Подільського Чарівника. Розважальні програми для дітей триватимуть з 19 грудня по 19 січня.

Відкриті вольєри

Попри морозну погоду у відкритих вольєрах і досі можна побачити єнотів-полоскунів. Вони виходять зі своїх схованок у пошуках смаколиків і майже одразу повертаються до своїх домівок.

Басейн ведмедів скувала крига. Та й самих клишоногих не видно.

За парканом

Біля паркану в очікуванні гостей, вже за звичкою, барани чотирирогі.

Найхитріші просувають свої голови крізь паркан, випрошуючи, аби відвідувачі їх почухали.

Зимівники з обігрівачами

Ягуар Джекі гріється у своєму тимчасовому зимівнику. Він звик до тепла. У його домівці встановили обігрівач.

Тигриця Ліза морозу не боїться. Спостерігає за всіма зі своєї засідки.

Скрутившись клубочком спить борсук.

Будиночки

У вольєрі поряд свою першу зиму у Подільському зоопарку зимує молода рись. Дівчинка вже відчутно підросла і зміцнішала. З приходом холодів її хутро погустішало. Як на своїй історичній батьківщині відчувають себе полярні вовки. Їх шуби все більше набувають білосніжного відтінку.

Як ми писали раніше, сурікати у відкритий вольєр вже не виходять. Втім, спостерігати за ними можна через скло зимівника. Улюблене місце малюків - будиночок. Зігріває цих непосидючих уродженців Африки інфрачервона лампа.

Подільський зоопарк змінив графік роботи

Квитки у касі можна придбати з 9 до 17 години. 

«З наближенням зими тварини лягають спати раніше, — йдеться у повідомленні. — Із заходом сонця звірі і птахи починають готуватись до сну. Аби бути бадьорими наступного дня, всім нашим мешканцям потрібен відпочинок».

Ціни на квитки:

  • для дорослого — 100 гривень,
  • для дітей від 3 до 6 років — 20 гривень,
  • для учнів/студентів — 50 гривень.

Зоопарк, нагадаємо, знаходиться за адресою вулиця Сергія Зулінського, 9.

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Довідка:

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

Комфорт у спеку. У Подільському зоопарку встановили туманоутворювач

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up