Комфорт у спеку. У Подільському зоопарку встановили туманоутворювач

Комфорт у спеку. У Подільському зоопарку встановили туманоутворювач
  • Спека негативно впливає, як на людей, так і на тварин. Її вирішили побороти у вінницькому звіринцю за допомогою туманоутворювача. У закладі зазначають, що їм дуже важливий комфорт відвідувачів та їх тваринок.

 — Екскурсії Подільським зоопарком стануть для наших відвідувачів ще більш комфортнішими. Ми кинули виклик аномальній спеці і встановили туманоутворювач завдовжки 140 метрів, — зазначають на сторінці звіринцю. — Туманоутворювач встановлено вздовж експозиції птахів і приматів.

Як розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик, нині проводяться роботи з продовження цієї «туманної галереї» до вольєру з білими лебедями, де відвідувачі зоопарку зможуть перепочити від спеки в альтанці з туманом. 

— Форсунки туманоутворювача спрямовані як на тротуари, так і у вольєри. Тож, комфортніше тепер почуватимуться і мешканці зоопарку. Ми бачимо, як негативно впливає на людей і тварин аномальна спека, тому і вирішили придбати і встановити на території зоопарку великий туманоутворювач, — зазначає Ткачик. — Вже з перших днів його роботи ми спостерігаємо позитивний вплив роботи цієї установки як на відвідувачів, так і на мешканців зоопарку.

Відео дня
Туманоутворювач знижує температуру повітря щонайменше на вісім градусів. Дихати таким зволоженим повітрям легко і комфортно. Використовують для роботи туманоутворювача звичайну артезіанську воду без домішок.

Спочатку тварини насторожено ставилися до такого нововведення. Але до хорошого швидко звикають. Нині тварини ніжаться в потоках туману. Особливо радіють страуси та примати.

Перевагу такого агрегату уже відчули і відвідувачі звіринцю.

— Сьогодні відчула на собі розпилення, спочатку не зрозуміла, що за туман, а потім стало приємно! Дякуємо за турботу! Наш зоопарк чудовий, а буде ще кращим, — каже Галина Сандер.

 

Читайте також:

Україну засипле градом та накриє зливами. Де вируватиме негода

Дві аварії з дітьми та протест відключених від газу: важливе за 30 червня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up