У парку Дружби народів з'явиться перший у місті інклюзивний дитячий майданчик

У парку Дружби народів з'явиться перший у місті інклюзивний дитячий майданчик
Ілюстративне зображення
  • Вінницькі волонтери не перший рік збирають кошти на встановлення майданчику для дітей з особливими потребами. І, нарешті, вони на фінішній прямій.

Можливо, вже цієї осені, а можливо наступної весни у парку біля Вишенського озера з’явиться інклюзивний майданчик. Такі вже має Хмельницький, Тернопіль та інші великі міста. Ба більше такі є в Жмеринці та Хмільнику. Для нашого ж міста майданчик стане першим. 

Збором коштів займається хмельницький лідерський волонтерський рух «Розвиток», що у різних містах має своїх волонтерів. На різні навчальні програми компанія набирає різних учасників, які, зокрема, мають можливість волонтерити. Так триває не перший рік. 

Учасники попередніх програм змогли зібрати 600 тисяч гривень на встановлення інклюзивного майданчика у Вінниці. Нинішня група волонтерів залучила ще 77 тисяч гривень від небайдужих містян. Про це нам розповідає вінничанка Лєна Піха, яка є учасницею руху «Розвиток» та займається збором коштів. 

Відео дня

— Перед нашою групою стоїть мета зібрати 100 тисяч гривень. Наразі ми зібрали більшу частину від цієї суми, але маємо ще час до кінця вересня, — розповідає Лєна Піха. — До збору коштів приєдналось чимало людей, зокрема, багато моїх знайомих, подруг і родичів. Особисто мені вдалося залучити 3200 гривень. 

Волонтерка говорить, що з пропозицією долучитись до збору коштів вони звертались до багатьох депутатів Вінницької міської ради, проте відгукнулась лише одна з них. Депутатка переказала 500 гривень. 

Одна з учасниць групи, каже Лєна, зверталась до вінницького міського голови. Він виділив земельну ділянку під майбутній інклюзивний майданчик. Такий з’явиться у парку Дружби народів. 

— Загалом маємо два проєкти. Вартість одного складає 900 тисяч, іншого — 600 тисяч гривень. Поки вистачає на більш дешевший, але, повторюсь, ми маємо ще місяць і всі бажаючі ще можуть долучитись до збору коштів, — продовжує Лєна Піха. — Те, що у Вінниці з’явиться інклюзивний майданчик — це факт. Яким точно він буде, сказати поки що важко.

В інтернеті можна знайти чимало прикладів того, як виглядають інклюзивні майданчики. Їх облаштовують спеціальними гойдалками і каруселями, куди можна заїжджати на візках, гойдалками-балансирами, пісочницями, кошиками для кидків та іншими ігровими комплексами, що призначені для дітей з особливими потребами. 

Як долучитись до збору коштів можна дізнатись ТУТ.

Читайте також:

«Ексгумація все покаже»: у Вінниці шукатимуть поховання німецьких військовослужбовців

«Без старих трамваїв Цюрих вже не той». Вінничанин розказав, на чому швейцарці їздять зараз

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up