«Малі академіки» дослідили, як війна вплинула на фізичний і психологічний стан українців

«Малі академіки» дослідили, як війна вплинула на фізичний і психологічний стан українців
Працює журі конкурсу

На базі Вінницької станції юних натуралістів провели обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук (МАН) України. Він проходив в дистанційному режимі.

До участі в конкурсі було представлено понад 300 науково-дослідницьких робіт та проєктів із української мови та літератури, історії, правознавства, математики, хімії, екології, наук про Землю та інших дисциплін. Загалом — із понад 30 напрямків.

Зі вступним словом виступили педагогічний  організатор Вінницького територіального відділення МАН України Ольга Драгомирецька і президент ВМАН Володимир Коваленко. Вони звернули увагу на те, що, незважаючи на воєнний стан в країні та складні умови, «малі академіки» продовжують активно працювати над своїми дослідженнями та експериментами.

— Найбільше робіт було із математики, української мови і літератури, історії, філософії, журналістики. А ось досліджень із французької і польської мов ми не побачили. Найкращі роботи, по одній у кожній секції, будуть представлені на фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, —  сказала відповідальний секретар відділення МАН Тамара Корінна.

Відео дня

За її словами, цього разу багато робіт із психології та історії розкривали тему нинішньої російсько-української війни.

— Зокрема, юні дослідники вивчали, як війна і військовий стан в Україні впливають на молодь. У жодній роботі не було вказано, що ці події впливають позитивно на розвиток економіки, психологічний і фізичний стан українців тощо,  — наголосила Тамара Корінна.

Окрім цього, журі побачило багато цікавих робіт із сільського господарства (приміром, щодо впливу стимуляторів росту на кролів), екології (щодо очищення від побутових відходів). Переважно гарні дослідження презентували представники районних наукових товариств і ліцеїв (Подільського, Тиврівського, Барського, Вінницьких № 1 і № 6).                 

Читайте також:

Шахові вундеркінди знову запрошують вінничан на благодійні ігри. Збирають кошти для ЗСУ

«Поки що я не знаю, як розповісти про це дітям», — дружина загиблого Віталія Ковтуновського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up