З буремного сходу через Вінницю курсують евакуаційні потяги. Розклад та маршрут

З буремного сходу через Вінницю курсують евакуаційні потяги. Розклад та маршрут
  • Мешканці територій бойових дій можуть евакуюватися на Вінниччину й отримати фінансову допомогу від держави.

З небезпечних регіонів продовжують курсувати безоплатні евакуаційні потяги. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наразі жителі Донеччини, Запоріжжя та Херсона можуть виїхати безкоштовними евакуаційними потягами до центральних і західних регіонів.

Для того, щоб евакуюватися й отримати фінансову допомогу від держави (2 тис. гривень на кожного дорослого і 3 тис. гривень на дитину чи людину з особливими потребами), потрібно попередньо зареєструватися в органах місцевого самоврядування. При реєстрації на евакуацію потягом слід обов’язково повідомляти, до якої станції ви прямуєте.

Відео дня

Наразі курсують такі евакуаційні потяги:

  • № 119/120 Запоріжжя – Кривий Ріг – Львів. Відправлення зі станції Запоріжжя о 09.45, у Дніпро прибуває о 12.07, у Кривий Ріг – о 15.29, до кінцевої станції Львів – об 11.44.
  • № 110/109 Херсон – Львів. З Херсона він відправляється о 14.27 і слідує через станції Миколаїв, Шевченко, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль. Прибуття до Львова – наступного дня о 10.18.
  • № 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів, який відправляється з початкової станції о 14.15 і прибуває до Львова наступного дня о 12.44. Потяг слідує через станції Дніпро, Шевченко, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль.

Кожен переселенець, який має статус внутрішньо переміщеної особи, нагадаємо, може отримати грошову підтримку від держави. А як діяти, коли її затримують?


Читайте також:

Село на Вінниччині, де мешкає всього тисяча людей, прихистило майже 400 переселенців

«Ми їм ноги миємо, а вони дулі показують». Як нам ставитися до дій окремих переселенців?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up