Як просувається капремонт вулиці Шептицького у мікрорайоні Академічний

Як просувається капремонт вулиці Шептицького у мікрорайоні Академічний
  • У Вінниці продовжується комплексна реконструкція вулиці Шептицького, зокрема дороги, що веде до мікрорайону Академічний. За останній час, ця дорога стала майже невпізнаваною.
  • Кожен день, починаючи з самого ранку, будівельники працюють на цьому об'єкті, не спускаючи руки.
  • Вони займаються інженерними комунікаціями, влаштовують нове дорожнє покриття, тротуари та велодоріжки для зручності мешканців та відвідувачів вулиці.

В рамках капітального ремонту вулиці Шептицького в Вінниці передбачається проведення ряду робіт для поліпшення інфраструктури. Ці роботи включають прокладання зливово-приймальної каналізації для забезпечення ефективного відведення дощових вод, облаштування тротуарів з обох сторін вулиці, а також окремої велосипедної доріжки для покращення безпеки велосипедистів.

Крім того, планується встановлення сучасного освітлення, а також платформ зупинок громадського транспорту з подальшою заміною павільйонів на більш сучасні і комфортні. 

— Наразі вже чимало робіт на цій ділянці виконано. Ми облаштували зливову каналізацію та на 90% проклали мережу зовнішнього освітлення. В частині будівельних робіт також активно працюємо з дорогою — на 80% виконали нижній шар асфальто-бетонного покриття, підготували також до асфальтування тротуари та велодоріжки. До речі, частину тротуару з одного боку вже заасфальтували, — розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Відео дня

 

В рамках капітального ремонту вулиці Шептицького в Вінниці передбачено облаштування кругового руху на перетині трьох вулиць - Шептицького, Тимофіївської та Миколаївської. Круговий рух вже облаштували та він допомагає покращити пропускну здатність перехрестя та зменшити ймовірність аварій, а також сприяє більш ефективному руху автотранспорту в цьому районі міста.

— Повністю зроблений круг, а також облаштовані острівці безпеки та підготовлені платформи, де згодом розмістимо посадкові павільйони для громадського транспорту. По завершенню, на цій ділянці плануємо також посіяти газони та висадити молоді клени. Ці дерева мають красивий вигляд, не вибагливі та дають затінок у спеку, — сказав Юрій Семенюк.

Довідка:

У попередні роки поруч відремонтували Сабарівське шосе, Гніванське шосе, вулицю Пирогова, а також вулиці Миколаївську та Тимофіївську у Академічному. 

У попередніх матеріалах, ми повідомляли про дорожні ремонти, які були оголошені раніше. По всім закупівлям визначили підрядників.

Капремонт дороги на Бориса Лук’яновського. Капремонт цієї вулиці біля тролейбусного депо роблять у співфінансуванні з мешканцями приватного сектору. За договором, вони дають 150 тисяч гривень, а мерія виплачує решту — 4,65 мільйона гривень. Підрядником є фірма «Хмільницька будівельна компанія», яка зареєстрована у Хмільницькому районі Вінницької області. Нове дорожнє покриття на цій вулиці мають доробити до кінця жовтня 2024 року.

Капремонт тротуару на вулиці Славетній, що на Старому місті. Тут підрядник «Агрошляхбуд» ремонтує тротуар від пожежного депо №3 до площі Царина (колишня площа 8-го березня). Довжина ділянки складає понад 500 метрів. Загалом, вартість робіт складає 3,4 мільйона гривень.

Капремонт дороги на вулиці Ігоря Савченка. Заново заасфальтують відрізок дороги на Тяжилові, який складатиме майже 250 метрів — від будинку №46 до перехрестя з вулицею Левка Лук’яненка (колишня Ватутіна - авт.).  Ціна — 2,22 мільйона гривень. Підрядником є товариство «Агрошляхбуд». Роботи виконують за співфінансуванням з мешканцями вулиці, де їхня частка складає 175 тисяч гривень. А з бюджету громади доплатять ще 2 мільйони 45 тисяч гривень. Термін на виконання — до кінця жовтня 2023 року.

 

Капремонт тротуару по вулиці Стеценка, у районі Центрального ринку. Виконання підряду доручили «Агрошляхбуду». Тут треба заасфальтувати заново парну та непарну частину тротуару від вулиці Замостянської до вулиці Героїв Нацгвардії (колишня Некрасова - авт.). Довжина ділянки — понад 500 метрів. Вартість матеріалів та робіт: 3,5 мільйона гривень.

Капремонт дороги на вулиці Петра Ніщинського. Йдеться про ділянку вулиці на Старому місті — від вулиці Бернарда Претвича до буд № 35 по вулиці Петра Ніщинського. Цей відрізок має довжину близько 180 метрів. Підрядником обрали товариство «Агрошляхбуд». Ціна — 1,75 мільйона гривень. Роботи виконують по співфінансуванню з мешканцями вулиці: їхня частка у дорожніх ремонтах складає 170 тисяч гривень. Решту підряднику виплатять з бюджету громади. Термін на виконання — до кінця жовтня 2023 року.

Капремонт тротуару на вулиці Покровська, Вінницькі Хутори. Підряд доручили товариству «Віндор». Їм треба заново викласти тротуар на відрізку колишньої вулиці Ватутіна від будинку №39 до перехрестя із Немирівським шосе. Довжина ділянки — понад 900 метрів. Вартість робіт — 6,8 мільйона гривень.

2-й провулок Леонтовича, що у Вінницьких Хуторах. Тут відремонтують ділянку дороги від вулиці Грушевського до вулиці Леонтовича. Орієнтовна довжина цього відрізку — майже 140 метрів. Знову ж таки, підрядником на цей ремонт обрали товариство «Агрошляхбуд». Ціна робіт — 1,53 мільйона гривень. Оскільки вони виконуються по співфінансуванню з мешканцями, то їхня частка складає 290 тисяч гривень. Решту покриє бюджет громади. Термін на виконання робіт — до кінця жовтня 2023 року.

Капремонт тротуару на вулиці Незалежності, Вінницькі Хутори. Оновлений тротуар тут має бути від перехрестя з вулицею Дачною до перехрестя з Немирівським шосе. Це понад три кілометри пішохідного шляху. Підряд доручили товариству «Агрошляхбуд». Вартість — 8,5 мільйона гривень. Термін на виконання — до кінця жовтня 2024 року.

На вашу думку, яка вулиця у Вінниці терміново потребує капремонту дороги чи тротуару? Пишіть нам коментарях.

Якщо вирахувати загальну цифру, то на капремонти вищевказаних доріг та тротуарів виділили 32,5 мільйона гривень.

 

Читайте також:

34 мільйони гривень витратять на нові ремонти доріг та тротуарів. Адреси цих вулиць у Вінниці

На Тяжилові ведеться ямковий ремонт доріг: чому це відбувається саме в години пік?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алина Осипова

    Молодці, очікуємо на завершення робіт
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up